Prisvänliga foundations som håller måttet med råge!

Ni som följt mig en tid vet att jag är löjligt nöjd med Longwear Blur Foundation (klick!) från Lumene. Jag använder dom väldigt mycket både privat och i jobbet. Alla som egentligen frågar mig om tips på en bra foundation, får just Blur foundation som svar. Däremot så är ju smaken som baken och vi alla är ju ute efter lite olika resultat…

…därför tänkte jag kort beskriva några fler (dock inte alla) sorter från Lumenes sortiment som jag också testat.

Färgerna i sortimentet just nu:

0 Light Ivory (Ej i Fluid found.)
1 Classic Beige
2 Soft Honey
3 Fresh Apricot
4 Warm Beige
5 Natural Tan (Finns endast i Longwear)

Håller tummarna för att det kommer fler nyanser i deras sortiment så fler har möjlighet att testa dom!

Nude Perfection Glow foundation, Pris 169 Kr 30 ml
Täckgrad 1/5

“En lystergivande och återfuktande foundation med naturlig, sammetslen finish och SPF 15. Denna lätta, men ändå krämiga foundation täcker naturligt med en långvarig återfuktande effekt. Innehåller en 3D-fuktgivande teknologi kombinerad med återfuktande, nordiskt källvatten och vårdande nordiska hjortron.”

Vad tyckte jag? Njä, vet inte riktigt om jag gillade den här. Jag trodde det skulle bli mer lyster än vad det blev. Detta kanske är något för den som vill ha en super tunn bas som bara ger en aning lyster. Trots det är jag besviken. Inget för dig som vill täcka! Underbar doft däremot!

Nude Perfection Fluid Foundation, Pris 30 ml
Täckgrad 2/5

“En viktlös foundation som känns lätt på huden och låter hudens egna ton synas. Halvtäckande med lättmatchande nyanser som ger ett jämnt och vackert resultat. Den tunna flytande nude-formulan smälter enkelt in i huden och resultatet är en naturlig matt finish med en ”no foundation feel”.

Vad tyckte jag? En jätte bra foundation för dig som vill ha en enkel dagsfoundation som ger ett naturligt resultat, lagom täckning och mycket fukt. Detta är verkligen en bra att ha foundation som passar de flesta! Den är däremot för tunn om du vill täcka mycket röda partier i ansiktet.

Longwear Blur Foundation, Pris 159 Kr 30 ml
Täckgrad 3/5

“En foundation med blur-effekt som reducerar ojämnheter och andra småfel. Blur-effekten skapas av en ny silikonteknologi, mängden varma färgpigment i formulan samt ljusreflekterande pigment. Denna unika kombination jämnar ut hudtonen, minskar synligheten av skavanker och lämnar huden naturlig och silkeslen.”

Vad tycker jag? Ja, ni vet redan att jag älskar den! Den är något för dig som vill ha ett naturligt men heltäckande resultat. Den är egentligen halv täckande/halv matt finish men jag gjorde en visning där alla modellerna fick den här och det satt som berget och gav tunna och täckande baser! Älskar! Prisvärd foundation som man kan “slösa” när man jobbar. Extra bra är priset och att den finns i 6 nyanser!

Matt Control Oil-free Foundation (klick!) Pris 149 Kr 30 ml
Täckgrad 5/5

“Jämnar ut hudtonen, täcker porer och håller huden glansfri och fräsch. Den mjuka formulan smälter lätt in i huden och ger en len, matt finish som håller länge. Innehåller fröextrakt från nordiska hjortron som förbättrar hudens fuktbalans, ger lyster och tillför huden näring”

Vad tyckte jag? Hurra vad bra den är! Det här är något för dig som är lite glansigare och verkligen vill få ett naturligt men täckande resultat. Sitter fantastiskt hela dagen. Denna använder jag mycket själv, trots att jag är något torr, samt mycket i jobbet. Kan rekommendera den varmt till alla muor som söker efter en bra foundation att ha i jobbet!

Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

2 Kommentarer

  1. Hej! Har fått flera prover på foundation som jag ska testa. Till saken hör att jag har en lindrigare grad av rosacea och är väldigt noggrann vad jag använder i ansiktet. Dom jag har fått prover på är clinique, lancome(trint miraklet) och lumene blur. Så just nu känner jag mig förvirrad och vet inte vad jag ska välja. Tycker att en del av dom är rätt så dyra och är dom bättre för det? Behöver HJÄLP!!!

    • Lina Ekh Reply

      Hej Pernilla! Det är inte lätt i foundation djungeln:) Har du testat dom alla 3 redan? Vad tycke du? Då bas är så himla personligt, speciellt då du också har lätt rosacea, så är det svårt att rekommendera över nätet så här men det viktigast är att du funderar på vad du vill att foundation ska göra och hur du upplever den efter en hel dag. Ibland, men endast ibland kan pris/kvalité avgöra men jag har budget foundations hemma också som jag tycker är minst lika bra som en dyrare jag äger. Hör av dig om vad du tyckte!

Skriv en kommentar