ResorSydamerika

Pinamar | Argentina

En något sen post då jag landade i torsdags men herregud vad jag myst och spenderat tid med min kille. 4 månader i från varandra, då prioriteras inte wifi kan jag lova:)


Vi började med att spenderade 1 dag hemma i familjens hus men sedan bilade vi direkt ner till Pinamar. Här har killen spenderat nästan alla sina somrar sedan han var liten så jag har fått en ordentlig rundtur i helgen!

Pinamar ligger 4h söderut från Buenos Aires och är känt som en utav de kändaste semesterorterna i Argentina.Området är nästan helt beläget med barrträd/tallar varav namnet (Pina=Barr) och har därför väldigt många krökta gator med små söta hus.


Frågar du mig så känns Pinamar som en sagoby. Husen! Man kan spendera en heldag med att bara åka runt och kolla på husen. Alla hus är unika och de känns verkligen som de är utplockade från Snövit och de 7 dvärgarna. Magiskt!


Samtidigt som det är mycket skog i området så har Pinamar också stora fält av fantastiska sanddynor. Känns lite grann som att vandra rakt ut från en trollskog och kliva in i öknen. Så härlig kontrast verkligen.


Pinamar är både fyllt med familjer och ungdomar som vill partaja men det är ganska lugnt här ändå.

Maten är underbar. Kan varmt rekommendera att beställa Rabas (bläckfisk) som görs perfekt på varenda restaurang här nere!

Det är verkligen som en dröm det här med att få se en hel annan del av världen från “insidan”
Man får vara med om så mycket mer än man skulle få som turist. Jag är så innerligt tacksam över det här och njuter varje sekund! Snart bär det tillbaka hem till Buenos Aires där vi ska fira jul på Argentinskt vis!

Lämna en kommentar