I min privata sminkväska lägger jag ner mina absoluta favoriter. Så efter att ha visat upp mina hudvårdsfavoriter (I mitt badrumskåp Läs här) förra månaden bad ni mig att göra detsamma med mina dagliga makeup-produkter. Självklart ska ni få en tjuvkik! 🙂 Här kommer första delen…

I min privata sminkväska

Vilka märken jag föredrar? Hm, handplockar hellre favoriter från olika märken. Kan tycka att en produkt är super medan annat i sortimentet från samma märke inte tilltalar mig alls. Detsamma gäller pris. Gillar lyx OCH budget. Spelar ingen roll så länge produkten är bra och gör det den ska…

Skiljer sig produkterna från min privata sminkväska och min jobbväska?  Ja och nej. I jobbväskan finns det produkter som jag älskar att använda på andra hudtyper som kanske inte riktigt ger mig ett lika bra resultat på min egen hud som på andras men jag har några dubbletter som finns på båda ställen.

I min privata sminkväska

Självklart varierar produkterna i min privata sminkväska en hel del men de flesta som jag visar nu är all time favorites som funnits där väldigt länge. Här kommer dom, mina favoriter…

I min privata sminkväska

…bla de två foundations jag använder mest. Peter Thomas Roth, CC Cream Broad Spectrum (Länk här) i Medium Dark. Precis lagom täckande och otroligt fin och naturlig på.

Phytomer CC Crème (Länk här) i färgen 02 är också magisk men något lättare och den använder jag oftare när jag är solbränd. Den är absolut för mörk för mitt eget bästa just nu men brukar blanda de här två ibland för att få en snygg solkysst look. 🙂

I min privata sminkväska

Exuviance Cover Blend Concealer (Länk här) i färgen Beige är en keeper i min sminkväska som jag använt i flera år. ÄLSKAR. Den är så tunn och fin och slår de flesta klickpennor på marknaden enligt mitt tycke.

Sen har jag precis börjat använda Smashbox Studio skin 24 hour waterproof (Länk här) i färgen Light Neutral. Den täcker mycket mer och sitter som berget. Finns i 10 färger dessutom!

I min privata sminkväska

Colorescience pressed mineral foundation compact i färgen Girl from Ipanema är det bästa mineralpudret som borde få så mycket mer uppmärksamhet i Sverige än vad det får! Jag använder det tunt med borste över min foundation året runt. Så fin lyster och blir inte torr. Svårt att få tag på dock då det endast säljs på få salonger.

Too faced Milk Chocolate Soleil Bronzer i färgen Medium/Deep använder jag som solpuder och lämnar inte min sminkväska i första taget. Snygg, mattfärg som doftar vitchoklad. Drömmen!

I min privata sminkväska

För att få mer glow i huden varierar jag mellan 3 olika “glows” beroende på tillfälle. L’Oréal Paris True Match highlight liquid glow illuminator (länk här) använder jag när det får synas rejält! Sjukt snygg, använder den både på kindben, i foundation eller i ögonmakeupen.

Bareskin Sheer sun serum Bronzer (länk här) blandar jag i min foundation när jag vill ha basen “guldig/glowig.”

Nya Lumene Invisible Illumination Nordic Light (länk här) i färgen Rosy Dawn när jag vill ha rosa glow på kinderna.

I min privata sminkväska
Sist men inte minst i den första delen av det här inlägget kommer vi till favorit rougen. Vi har Marc Jacobs beauty soft glow duo Air Blush (länk här) Kink & Kisses för rosiga kinder.

Isadora Perfect Blush (länk här) i färgen Soft coral är något varmare och så använder jag oftast “rouge kändisen” Nars Orgasm (länk här)

I min pRivata sminkväska

Läs mitt tidigare inlägg: I min privata sminkväska Del 2 [länk]

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

2 Kommentarer

  1. Hej Lina,
    Skulle vilja veta vilka concealers du recommenderar för att dölja mörka under ögonen circlar som inte sätter sig i små linjer/ rynkor.
    Jag är 30 år och har inte många rynkor men med en del concealers ser det ut som om jag massvis! Och jag är väldigt mörk under ögonen så concealer måste jag ha, den bästa som jag använder just nu är från IT cosmetics. Tycker även om den nya från Maybelline Age rewind eye concealer men den är lite tunn och räcker oftast inte att bara ha den ensam så slutar med att jag applicerar minst 2 olika…

    Tack så mycket!

    • Användarens profilbild
      Lina Ekh Reply

      Hej Petra! Tack för din kommentar och för att du läser bloggen:) Baserat på det du skriver så skulle jag nog rekommendera antingen den från Smashbox som jag skrev om ovan eller Kat Von D\’s som är riktigt täckande. Smashboxen är tunnast men täcker extremt bra! Kat kanske lägger sig lite men det gäller att lägga den tunt! Lycka till<3 Kram Lina

Skriv en kommentar