Lovade er en steg för steg nyårsmakeup av gårdagens look! Det här är en teknik som många använder sig av på tex Instagram. Kanske inte den enklaste tekniken men kul att lära sig då effekten blir så fin! På vägen tipsar jag er om lite produkter som jag tycker är värda att spana in! 😉 Trevlig läsning och puss på er /Lina

Steg för steg NyårsmakeupINLÄGGET INNEHÅLLER AFFILLIATELÄNKAR Läs mer i min policy.

Så här blir resultatet om du följer allt nedan men självklart kan du göra många stopp på vägen och hitta på något eget roligt. Inspireras! Det är väldigt fint att skippa glittret och bara stanna vid steg 7 och tillsätta mascara!

Steg för steg Nyårsmakeup

1. Använd en vanlig kajalpenna för att markera ut globlinjen. Jag har använt en kajal från Lumene som jag använder mycket privat. Såg att den bara kostade 71:- nu! (Klicklänk HÄR)

2. Använd en pensel för att gnugga ut linjen något uppåt. Detta gör så att du får en bra grund att använda ögonskuggan på.

3. Sedan använder du en suddpensel och applicerar en rostbrun färg. Jag har använt ögonskuggan Fawn från Anastasia Beverly Hills. Har du inga bra borstar? Spana in borstkitet från LH Cosmetics . Sjukt bra start kit, både i kvalité och prisväg!

4. På steg 3 och 4 ser du hur jag först lagt på skuggan och sedan suddat ut den! Har du svårt att få det utsuddad kan du använda dig utav en ljusare skugga eller rouge för att blanda ut med.

Steg för steg Nyårsmakeup

5. Lägg sedan en highlighter under ögonbrynet. Shimmer el matt spelar ingen roll. Jag har använt en highlighter från  C pop Collection Jaclyn Hill x Becca (Utgått) Liknande: Becca x Chrissy Teigan (klicklänk)

6. Fyll sedan i lite svart skugga i globlinjen för att få lite mer kontrast i linjen.

7. Samma highlighter i steg 5 lägger du sedan över hela ögonlocket. Ska du använda dig av en annan färg på glittret kan du använda en annan färg på skuggan för att matcha bättre då den syns igenom lite då glittret kommer på.

8. För att fästa glitter behöver du någon form av klister. Jag har använt Mixing liquid (Klicklänk) från Make Up Store. Doppa penseln i vätskan och sedan i glittret Multi (Klicklänk) och dutta över locket. (Uppdatering: Hm, tror multi är något ändrad i färgen nu för tiden)

Steg för steg Nyårsmakeup

9. Full hela locket med glitter. Blir det mycket som faller under ögat så kan du ta en tejpbit och “klistra” bort kornen.

Steg för steg Nyårsmakeup

10. Tips på en bra eyeliner? Jag tokgillar Eyelinern Schwing (Klicklänk) från The Balm. Jag brukar börja i den inre vrån och jobba mig utåt.

11. Det finns många olika former på en eyeliner. Ska du ha ett par lösfransar blir det snyggt med en lite tjockare form. Ju mer naturlig makeup, ju tunnare eyeliner. Sen kan man ju såklart göra tvärtom om man vill:)

12. Ta sedan den svarta ögonskuggan och applicera den på den undre franskanten. Känns det för hårt? Ta en brun skugga!

13. Avsluta med kajalpennan på vattenlinjen.

Steg för steg Nyårsmakeup

14. Frans-time! Här gör alla olika men jag gillar att lägga mascara innan jag sätter fast fransarna. Mät sedan fransen som på bilden och klipp frnasen om den är får läng. Dutta fransen i lim, jag använder alltid ett genomskinligtlim från Sweedlashes (Klicklänk), och fäst först mitten av fransen. Använd en pincett om det blir för pilligt för fingrarna.

TIPS! Låt limmet torka lite innan du sätter fast fransen så att den fastnar lättare. Är det för blött blir det bara kladd överallt!

Steg för steg Nyårsmakeup

15. Vill du göra makeupen lite roligare? Sätt dit några strazzstenar. Man kan hitta ansiktslim i vissa butiker (tex Panduro) men jag använder alltid genomskinligt franslim (samma som ovan)!

Lycka till och kommentera gärna om du gillade looken!:)

Steg för steg Nyårsmakeup

Steg för steg nyårsmakeup
Bas / Base

Beauty Blender
CC cream Tan foundation + Glow refresh Lumene
Loch-it Concealer 16 light Kat Von D
Glow Dual foundation Bangkok Make up store
C pop Collection Jaclyn Hill x Becca
Love contours all Nyx

Ögon / Eyes
Eye primer Clear Make Up Store
Eyeshadow Fudge, Fawn & Noir Anastasia Beverly Hills
C pop highlighter Jaclyn Hill x Becca
Black eyepencil Lumene
Eyeliner Schwing The Balm
Glitter Multi + Mixing liquid Make up store

Fransar / Eye lashes
Bombshell House of lashes
+ Rebecca & Fiona Edition Sweedlashes
+ Under lashes Magique
Adhesive Sweedlashes

Bryn / Eye Brows
Newly colored my eyebrows +
Brow wiz Dark Brown Anastasia Beverly Hills

Läppar / Lips
08 Magenta Flormar
Water proof lipliner No 231 Flormar

Naglar / Nails
Chrome silver nails Scratch nails


*Detta Inlägg innehåller affiliatelänkar. Läs mer om min policy här.

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar