Varje år tittar jag tillbaka på året som gått. Inte bara för att göra ett blogginlägg utan även för mig privat. Jag skriver alltid ett brev till mig själv till nästa år, skriver upp händelser som skett under året och sedan listar jag nya mål för året som kommer.

Det här har jag gjort sedan 2012 och det är obeskrivligt roligt och nyttigt att läsa igenom åren ibland. Det får mig att vara extra tacksam över allt. När jag skrev förra årets resumé (Läs Här) och skrev mitt brev inför 2016 trodde jag året skulle se ganska så annorlunda ut än det blev.

Återblick 2016

2016 kommer alltid vara ett betydelsefullt år då jag lärde mig så otroligt mycket om livet. Jag har haft ett väldigt bra år trots att det stundvis varit mycket uppförsbacke och plötsliga förändringar. Det sticker ut mot alla andra år och jag är tacksam för varje prövning som jag fått då det gjort mig mer närvarande.

Återblick 2016

Året 2016 började med att jag reste runt lite i Sydamerika runt jul och nyår Främst i Argentina, då min dåvarande pojkvän kom från Buenos Aires. Fick även se Pinamar och Nyårsafton spenderades i Uruguay, Sydamerikas “St Tropez”, Punta del Este. Jag älskar Sydamerika och kommer definitivt resa dit igen.

Återblick 2016

Kärleken är däremot inte alltid lätt. Vi hade två fina år tillsammans men bestämde oss för att bryta upp en tid efter detta. Det blev för svåra omständigheter som gjorde det omöjligt för oss att bo i samma land. Jobbigt. Smärtsamt. Men sunt! Det var många välbehövliga pusselbitar i livet som började falla på plats efter detta. Det är ju först en tid efteråt man förstår varför saker och ting sker men det förändrar inte att det är fruktansvärt att behöva skiljas från sin bästa vän. Vissa människor ska däremot bara göra besök i ditt liv och göra intryck och avtryck. Sen är det upp till en själv att inse lärdomen.

Jag fick ett år fyllt med en annan slags kärlek. Jag började hitta tillbaka till mig själv, började göra mer utav det jag brinner för och allt sånt där annat klyschigt! 🙂 Jag har full tillit till att saker och ting kommer när det ska på livets resa, så jag har inte tid att ödsla energi på att vara rädd, orolig eller bitter. Det har jag lärt mig på vägen  😉

Återblick 2016

2016 gjordes entré på Ellegalan för första gången tillsammans med min vän Linn och L’Oréal som jag gjorde ett samarbete med! Landade i Sverige 3h (!) innan galan började då jag varit i väg utomlands. Stressigt in i det sista men roligt var det att få klä upp sig till max!

Återblick 2016
img_3321
Under våren åkte jag till Oslo för att gå en Master Class tillsammans med Makeupbymario (Kim Kardashians Mua). Kul att få ny inspiration men contouring är inte riktigt min kopp te.

Återblick 2016

Att besöka nya platser är bland det bästa jag vet. En Italien resa tillsammans med Daisy beauty gjorde mycket gott för själen. Varje år samlar de ihop kollegor inom skönhetsidustrin tillsammans med företag som reser med och håller föredrag under 2 st kursdagar utomlands. Ett fantastiskt koncept som uppskattas så mycket då det håller branschen uppdaterad samt får ihop oss skönhetsnördar till en riktig familj:)  Tack Kicki och Sam!<3

Återblick 2016

Rom stod på biljetten och det blev första gången för mig. För en tjej som älskar filmer som handlar om Romariket var detta en dröm! 
Återblick 2016

Så mycket historia och platser man hört talas om! Här fick jag lära känna massor av nya kollegor och fick en hel del ny inspiration att ta med mig tillbaka!

Återblick 2016

När jag kom hem från resan satte jag igång ett megaprojekt. De senaste 7 åren har jag bott i en 3:a i Örby Slott men under året insåg jag att min livstil som jag har idag inte går hand i hand med den jag hade för 7 år sedan då jag flyttade dit. Jag tog därför beslutet att flytta till en 2:a i stan i stället. Kungsholmen blev det och det kan vara det bästa beslut jag någonsin tagit!

Återblick 2016

Efter alla flyttlass varvat med massor av jobb så var jag sjukt slut. Sommaren smög sig på och resor planerades in för att jag skulle kunna andas ut. Småland stod överst på listan…img_3369

…här spenderades många härliga sommarkvällar med bästa vännerna och familj.

Återblick 2016

Jag säger det varje år men jag är evigt tacksam för de här fyra vännerna. Det är ett magiskt band vi har. Så olika men ändå så kompletterande. <3 Vart vi än bor i världen finns vi alltid där för varandra…

Återblick 2016

…och vi utökas. Under 2016 fick jag äran att “gifta/sminka bort” min älskade bästis Sanna till hennes Marcus. Jag följde med på fotograferingen innan kyrkan för att hålla koll på hennes makeup men det slutade med att jag grät bort hela min makeup i stället. Rörd över all kärlek och bröllopet var så vackert och perfekt! Möhippan vi arrangerade i Trosa några veckor innan blev också succé:)
 Återblick 2016

img_3376

2016 var året vi fyllde 30 och jag önskade mig ett mysigt och intimt kalas i Mars tillsammans med släkt och vänner. Det blev precis så som jag ville ha det, fyllt med minnen och närvaro av dom jag älskar mest. Åldersnoja fanns inte på världskartan, det är ju nu livet börjar säger alla;)

Återblick 2016

Nästa resa avgick till Palma. Jag åkte dit själv under några dagar för att hämta ny energi efter mycket jobb under våren och sedan mötte jag upp lite vänner.

Återblick 2016

img_3535

img_1037

Återblick 2016

Återblick 2016

Återblick 2016

Min käre vän Magnus och jag hyrde motorcykel och åkte runt på Mallorca. Vilka miljöer det finns på ön…har inte varit här sedan barn! Helt magiska dagar fick vi!

img_1505

Jag hade så mycket energi när jag kom hem. Nya minnen, solbränna, jobbsugen och längtade hem till min nya lägenhet!

Återblick 2016
Återblick 2016

Under hela 2016 har jag varit trogen mitt träningslöfte! Jag har tränat varje vecka tillsammans med min vän och PT BodybyBecca. Rebecca är så grym, kunnig, hård och peppig på samma gång, haha. Till nästa år ska jag bli ännu bättre på egen träning tänkte jag.

Återblick 2016

Kosten har jag varit super duktig med..med detta innefattar inte dieter och skit. Närå, jag är alldeles för hungrig för det men hälsosamt kan man äta och blanda det med vegetariskt lite då och då (titta på Cowspiracy på Netflix så förstår du varför)! Sallad med misorostad sötpotatis har varit årets favorit.

Återblick 2016

En höst utan resa? Nä verkligen inte:) Jag reste till New York för andra gången och fick uppleva de sista värmestrålarna för året tillsammans med skönhetsmärket Lumene.

Återblick 2016

Vi åkte hit inför deras nylansering. Ett upphottat koncept med produkter som fick mig att gapa lanserades under hösten. Deras nya ansiktskräm, Hydration Rescue 24H Nourishing Balm (Klicklänk) fick mig att jubla bla!  Tack Ola från Lumene och Polhem Pr för en magisk upplevelse!

Återblick 2016

I och med hösten skedde även en smärre förändring i håret…

Återblick 2016

…det tokbleka sommarhåret skulle bort och jag kände för att satsa på en ljusbrunfärg i stället med lugg.

Återblick 2016

Tack Sara och Gabbi på Bangerhead Studio för alla mina besök under 2016!!<3

Återblick 2016

Resorna fortsatte i jobbsyfte. Hur lyxigt var det inte att för andra gången under året få följa med Daisy beauty på äventyr!? Nu blev det kurs till London för att inspireras av nya företag inom skönhetsindustrin.

Återblick 2016

Det blev en ganska händelserik resa då det spökade en hel del på hotellet som vi bodde på, haha.

img_1298

På tal om andlighet. Den största förändringen jag gick igenom under 2016 var med mig själv. Det låter kanske lustigt men jag har alltid haft en ganska stark intuition…så stark att jag inte bara kan kalla den för just intuition. Vid möten med människor får jag oftast lite mer information än vad man normalt kanske får.. jag kan få känslor, bilder och ibland hör jag till och med saker. Det är egentligen inget främmande men jag har alltid stängt av det där då det ibland både kan bli jobbigt, känsligt och lite skrämmande. Inte i år. Jag har totalt öppnat upp för att det är ok att det kommer och då har saker och ting börjat förändras i mig. Det började egentligen när jag började meditera. Hur kan jag inte ha förstått att det var ett verktyg som jag fått och inte en tyngd som skulle dämpas?

Återblick 2016

Min kära syster är helt tvärtom.  Hon tror inte på sånt (eller så gör hon det men bara är lite rädd för det haha) och det är ju såklart okej! Det är mest min älskade mor som jag delar sånt med då hon är lite lika dan. Sofia och jag delar däremot mycket annat härligt som systrar. Under 2016 är hon nog en utav dom som betytt mest för mig. Hon har pushat och stöttat mig mer än vad hon vet om men främst fått mig att skratta och känna mig lite extra älskad under året. Hon gör det på hennes egna lilla sätt..inte rakt ut men så där så att det sätter sig djupt<3

l1360846

Detta är en annan fin sak vi delar. Kevin! Att vara moster är helt magiskt på alla sätt och vis och det har fört mig hemåt till Småland nästan varje månad i år.

img_3537Återblick 2016

Kan inte fatta att vi firade hans 1 års dag i år…det har gått så fort och det är så härligt att se hans personlighet växa!

Återblick 2016

Family First! Mamma, pappa, syskon, morföräldrar, farföräldrar, kusiner som ingifta släktingar…det är livet det! Om exakt 29 dagar åker vi till VIETNAM i två veckor på släktresa. Vi ska fira livet och att min morfar är en jäkla fighter och övervann sin prostatacancer under 2016!

Återblick 2016

Sen kommer jobb! Vilket jäkla kul jobbår jag haft!! Kan inte ens ta med hälften av alla jobb jag haft men jag kan nämna att jag gjort 20 bröllop, plockat ca 200 bryn, Fashion week, reklam, magazine, spelat in utbildningsfilmer åt ICA, gjort tutorials för Idun Minerals, åkt Sverige runt med Matrix visningar, utbildat olika företag i kundservice och försäljning…. 2017 kommer bli lite speciellt däremot!;)

img_3602

Återblick 2016
Återblick 2016

Återblick 2016img_3575
Återblick 2016
Återblick 2016 Ja, wow så mycket fina människor jag fått träffa i mitt jobb under året. Under tiden har jag försökt hinna med Instagram och bloggen så gott jag kunnat. Det är ju som att ha två heltidstjänster kan jag lova ibland:)

2016

2107

Men jag finner inga ord när jag inser att läsare från hela världen är inne på bloggen och läser. Det ger en rejäl rysning i hela kroppen <3

img_3497

Så till sist kära vänner…från botten av mitt hjärta så går det största tacket under 2016 TILL JUST DIG! Jag uppskattar varenda en utav er som läser. Det bästa jag vet är när jag får träffa er i vardagen eller när ni like:ar eller kommenterar för vet ni…det påminner mig om hur mycket enorm glädje mitt jobb skänker mitt liv.

Tack, ni är bäst och jag ser fram emot ett nytt härligt år tillsammans med er!<3

2017 NU KÖR VI!!! KRAM LINA

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar