Beautyblender fyller 15 år! Tänk att den här lilla kantlösa godingen förändrade våra makeupliv! Sedan 2002 har den äggformade svampen fullständigt exploderat i användning och nu finns flera olika varianter på marknaden.Vad är det egentligen?

Beautyblendern togs fram av den kända Makeup Artisten Rea Ann Silva och är alltså världens första kantlösa och återanvändbara svamp! “Ägget”funkar vid applicering av alla typer av underlagsmakeup (från BB-cream till tjockare foundation). Svampen har ett handgjort (USA) exklusivt material som inte suger åt sig lika mycket av din produkt och när du använt klart den finns även en särskild rengöring Solid blender cleanser [klick] för att göra rent den!Min erfarenhet:

Jag själv började använda den ganska sent i mitt yrke…förstod liksom inte grejen. Tyckte det var ohygieniskt, att den sög åt sig för mycket och jag gillade liksom inte att “mosa in makeupen”. Sen slank poletten ner… den skulle ju vara fuktad! Då sög den varken åt sig eller behövde mosas in i huden. Sen dess använder jag den nästan dagligen på mig själv och “då och då” på kunder som vill ha väldigt täckande men naturligt resultat.

Släpptes 2002

 The Original Beautyblender [Länk]

Så här använder du den:

Steg 1. Blöta din blender under kranen och vrida ur tills den är lätt fuktad. Blendern sväller då till den dubbla storleken och “cellerna” blir mindre. På så sätt lägger sig all foundation på svampens yta istället för inuti svampen.

Steg 2. Lägg en klick av din foundation på en palette eller på ovansidan av din hand och doppa den trubbiga delen i den.

Steg 3.  Applicera i en lätt “duttande” rörelse! Var noga med att du aldrig trycker in produkten då det lätt blir kakigt! Jag brukar även “snurra” svampen halvt i samma rörelse. Jag liksom “dutt-twistar” 🙂

Steg 4. När du är klar kan du vända på svampen och använda spetsen för att finjustera eller för att komma åt vid de mindre områdena som tex näsvinge/concealer.

Genom åren har det som sagt kommit olika varianter och färger. 2011 kom Beautyblender Pure [Länk] och 2012 kom min favorit (då fläckar inte syns på den svarta) Beautyblender Pro [Länk].

Har man aldrig testat att jobba med en bb så är det den svarta jag rekommenderar!

2014 släpptes Beautyblender Royal [Länk] och samma år Beautyblender Micro.mini [Länk] som är fantastiska att jobba med vid markering, som tex vid contouring eller till concealern. Uppdaterat. De gröna har utgått men finns i svart nu.

2015 Beautyblender Red Carpet (utgått)
2016 Beautyblender Nude [Länk]
2016 Beautyblender Beauty.Blusher [Länk] som är tänkt för rouge.
2016 Beautyblender Micro.mini Pro [Länk]

Nu under 2017 kom en limiterad jubileumsutgåvan som kallas för Beautyblender Bubble  och Beautyblender micro.mini Bubble. (utgått)


BUDGETTIPS!
Det finns såklart en hel del kopior på marknaden för en billigare peng-> Spana på Real Techniques [länk] tex eller på Kicks [Länk] De ligger på halva priset!

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar