Att ta sig tid till att lägga en ansiktsmask hemma borde alla unna sig. Glamglows ansiktsmasker har sedan länge varit populära för hemmabruk då de både är effektiva och lyxiga men vilken ansiktsmask är bäst och vilken ska man välja till sin hud då? Tänkte först skriva om en utav maskerna men insåg att jag saknade en bra recension eller guide på nätet om hur alla egentligen fungerar kortfattat. Det resulterade i att Lina testade dom allihop såklart, haha! Ansiktsmasken som fick bäst i test? Nedan ska jag försöka guida dig fram till rätt mask!

 Glamglow ansiktsmasker
Update! Detta är 6 av Glamglows bästsäljare … längre ner hittar du även några nyheter!

Vad vill jag att ansiktsmasken ska göra på mitt ansikte?

När du ska välja rätt Glamglowmask är det bra om du ställer dig just den frågan. Vill du satsa på en mask som peelar och återfuktar din hud? Ska den rensa pormaskar och ta hand om problemhy? Vill du hellre fokusera på att lyfta och ge huden glow? Kom ihåg! Vi har alla olika preferenser av vad som är bra så guiden nedan är ett verktyg för dig att hitta rätt ingen lag;)

Läs också: Lina Testar | Ansiktskrämer från Glamglow

 Glamglow

Hur använder man en ansiktsmask?

Glamglows ansiktsmasker ska sitta mellan 10-20 min men en del utav dom är mer aktiva och tvärtom så det kan variera. Hur ofta? Man brukar rekommendera att lägga mask ca 1-2 ggr/veckan beroende på din hud. Om du är känslig så kan det räcka med 1 ggr varannan vecka medan en tålig hy kan klara 2-3 ggr/veckan. Först! Lägg alltid ett test i armvecket för att se om du tål den. Applicera ansiktsmasken med borste för att få ett jämnt lager (found.borste går fint). Undvik ögonbryn och hårlinjen.

Vid borttagning: Använd en lätt fuktad handduk med ljummet vatten och tvätta försiktigt bort. Undvik att gnugga och använd så lite vatten som möjligt så att lite av ingredienserna kan få vara kvar och behandla huden. Är det peelingkorn i? Blöt fingrarna och massera av masken med händerna.

Läs också: Sheetmaskfavoriter från Korea

Glamglow bäst i test

Gravitymud, Firming treatment | Glamglow

Till vem?
Passar alla åldrar men främst till normal hud. Funkar fantastiskt på mogenhy! 

Användning?
Applicera ett lite tjockare lager på huden och undvik ögonbryn och hårlinjen. Låt sitta i 20-30 minuter. Behandlingen ändrar färg när den torkar. När den har torkat helt, dra försiktigt av den. Börja med de yttre kanterna och rulla av resterande. Använd två gånger i veckan för bäst resultat

Vad gör den?
Gravitymud är en utav de senaste Peel-off maskerna från Glamglow som ska få din hud att kännas fastare och mer upplyft. Ingredienserna var desto svårare att få tag i men de förvandlas från vitt till lysande krom när den är “klar” och torkat in. Konsistensen är krämig och mjuk och har inga korn i sig.

Hur känns den?
Jädrans cool mask! Jag skulle typ vilja gå runt med den här snygga silver glowiga utstyrseln varje dag. Delvis för glow:et men också för att den luktar bounty! Kokosdoft och lyster är svårslaget! Syftet är dock inte lyster. Upplever att den här masken gör susen innan en makeup då den ger en stramhet med spänns i huden! Vet är detta är något min mor (50+) skulle gilla inför en middag eller dylikt. Skön känsla verkligen och en cool lystrig upplevelse!

Pris? 575 Kr/ 50 ml >>Du hittar Gravity mud här<<

Glamglow ansiktsmask

Youthmud, Glow Stimulating Treatment | Glamglow

Till vem? 
Passar alla åldrar och hudtyper. Främst för dig som vill rensa och få bukt på problemhy. Är du känslig kan du dock reagera lite på den då den är ganska intensiv.

Användning?
Applicera ett tunt lager, rekommenderat 5 ml/användning, som en 10-minuters kur. Underhåll: Rör om leran före användning för att få den att mjukna. Skruva åt burken hårt mellan gångerna men om den hunnit stelna i burken efter ett tag kan du droppa i några droppar vatten och röra om. No problems! Använd två gånger i veckan.

Vad gör den?
Här kommer åtstramning och peeling först…den behagliga känsla kommer sist haha! Några utav de aktiva ingredienserna?
• Vulkaniska mineraler – Tar bort mörka ringar under ögonen, detoxifierar och väcker huden till liv.
• Murgröna – Tonar, stramar till och ger en uppstramande effekt.
• Gurka – Anti-inflammatorisk, hjälper att läka och lugna huden.
• Kamomillblomma och Ringblomma – Bakteriedödande, desinfekterande och bekämpar problemhy.

Hur känns den?
Härligt när masker känns på riktigt! Räkna med en kittlande åtstramande effekt i 10 minuter eller mindre om det känns för mycket. Väldigt aktiv! Denna innehåller små korn så ta bort Tingling & Exfoliating Mud Mask genom att röra blöta fingrar i cirkulära rörelser för att exfoliera samtidigt. Man känner sig så ren och den är väldigt effektiv!

Pris? 485 Kr / 50 ml  >>Du hittar Youthmud här<<

Glamglow test

Supermud, Clearing treatment | Glamglow

Till vem?
Rekommenderad till normalhud men främst till kombinerad samt acneproblem. (Funkade topp på mig som känslig)

Användning?
Används i hela ansiktet eller som en punktbehandling (tex i T-zone) 10-20 min så ofta som du tycker behövs. Perfekt för vuxna som lider av blemmor (lika mycket som till tonåringar)

Vad gör den?
SuperMud har kliniskt utvecklats av Glamglows dermatologiska kemist för att bekämpa alla vanliga hudproblem för både män och kvinnor. Masken ska behandla blemmor, finnar, pormaskar, rakhyvelutslag, inåtväxta hårstrån och minskar porstorleken på bara några minuter. Detta är verkligen en avancerade rensande behandling att förebygga och läka från insidan och ut.

Hur känns den?
2016 vann Supermuden Årets bästa ansiktsmask på  Kicks Beauty Awards, jag förstår varför! Så taggad att testa men då jag är så känslig valde jag att bara använda den punktvis på näsan och på hakan då det är där jag har störst porer. Den doftar starkt av mintu (haha) och jag i stort sätt väntar på att den ska börja göra ont som tusen. Sjukt förvånad. Det händer aldrig. Jag reagerade ingenting! Den blir svinkall i stället och redan efter några sekunder då den torkar in ser jag hur orenheter från porerna sugs ut. Dra mig baklänges. ÄLSKAR den och den blev helt klart en utav mina favoriter!!

Pris? 485 Kr / 50 ml   >>Du hittar Supermud här<<

Glamglow

Flashmud Brightening treatment | Glamglow

Till vem?
Passar alla åldrar och hudtyper. Är du känslig kan du dock reagera lite på den (I did).

Användning?
20 minuter, med tiden blir masken mer transparent. Skölj av med ljummet vatten. Använd 3 dagar i rad för bästa resultat.

Vad gör den?
Flashmud Brightening Treatment ska långsiktigt ge en uppljusande och en utjämnande känsla. Den har en extremt cool ”clever multi-size built-in pre-exfoliator particels” ( Läs mer härmen några utav ingredienserna som ger en jämn och strålande hud full av lyster är Vit Vild Ros, Vit Lilja, Vit Björknäver och Vit Jasmin blomma mfl.

Hur känns den?
Vilken doft! Jag sniffade på den i hela 20 minuter utan att kunna definiera doften…sen slank poletten ner…Vitt Te! Masken känns väldigt mjuk och behaglig under hela behandling. Detta var en utav masken jag föll pladask för. Varför? Trots att jag faktiskt reagerade lite på den så var det masken som gjorde mest skillnad på mig. Jag var verkligen mjuk som en persika efteråt. Den innehåller bla vit finmald pimpsten. Så man får en lätt peeling vid avtvättning också om man vill!

Pris? 485 Kr/ 50 ml >>Du hittar Flashmud här<<

Update! Ny Favorit längre ner!

Thirstymud Hydrating Treatment | Glamglow

Till vem?
Passar alla åldrar och hudtyper men främst till dig som behöver mycket fukt!

Användning? 20 minuter men om jag ska vara ärlig så hade jag på mig masken i 1,5 timme. Kanske inte optimalt men skönt.

Vad gör den? Thirstymud Hydrating Treatment är extremt återfuktande och har närande egenskaper med hjälp av en innovativ och avancerad teknologi: Dewdration™, HydraPack™, GreenEnergy™ och TEAOXI®  (Läs mer på länken nedan) som ska ge fukt på djupet!

Hur känns den?
Super härlig, svalkande, len mask som med sin kokosdoft förför! Doften gjorde liksom nästan hela produkten. För en del utav er läsare förstod jag sist att den inte var tillräckligt fuktgivande för er alla MEN här måste jag trycka på tricket. Den ska nämligen användas regelbundet och gärna några dagar i rad för effekt. Är man ute efter en one-day-show så rekommenderar jag den inte. Annars Topp!

Pris? 485 Kr / 50 ml  >>Du hittar Thirstymud här<<

Powermud, Dualcleanse Treatment | Glamglow

Till vem?
Passar alla åldrar och hudtyper men är du lite känslig så se upp lite.

Användning?
5-10 minuter, skölj sedan med vatten och massera ut den rengörande oljebehandlingen. Använd 1-2 gånger i veckan.

Vad gör den?
Detta är en lera-till-olja-behandling som effektivt tar bort makeuprester, orenheter och smuts samtidigt som den lämnar kvar vårdande mineraler och fettsyror.

4 Oljor: 
• Fikonolja- Vårdar och mjukgör.
• Tallbarrsolja- Rengör och friskar upp.
• Frankinsence- Ger en jämnare hudton och stärker huden.
• Myrraolja- Reparerar och föryngrar.

4 Leror:
• Brasiliansk vitlera – Ger en slätare hud.
• Absorberande bensonitlera – Rengörande.
• Renande kaolinlera – Rengörande med hjälp av Kalium.
• Bio Mineral grönlera – Vårdande och närande.

Hur känns den?
En väldigt effektiv mask som blev en av favoriterna trots att jag blev något röd av den. Känslig som jag är så stack den ganska mycket i början, kanske inte så bra, men det försvann efter ca 2-3 minuter. Doftar underbart…är det äpple? Kyler något helt fantastiskt på hyn och man kände sig så fräsh! Det bästa med den är helt klart den oljiga konsistensen på huden efteråt. Grym känsla jag som älskar olja!

Pris? 469 Kr/ 50 ml >>Du hittar Dualcleanse här<< (produkten har utgått men finns några kvar här)

Update! Detta är en nyhet som släppts efter att detta inlägg skrevs (2017)
test glam glow

Berryglow Probiotic Recovery Mask | Glamglow

Till alla känsliga hudar som vill glow!
En av mina absolut senaste mask-kap! Jag som är rätt så känslig i hyn kan inte ha vad som helst men den här funkade fantastiskt på mig och ger en jättefin glow nu inför höstens glåmighet.

Vad ska Berryglow masken göra på huden?
Den här masken ska återfukta, lugna, ge näring och se till att du får extremt fin lyster!

Om jag ska beskriva innehållet:
Masken är extremt krämig och doftar och känns precis som en yogurt! Wow! Masken ska återuppbygga hudens naturliga glöd med hjälp av både hyaluronsyra och jojobaolja samt jämna ut och skydda hudens fuktbarriär. Men det bästa? Den innehåller probiotika (som min hud och mage älskar!!) vilket bidrar till att balansera hudens mikrobiom. Den härliga doften kommer från en stor dos av antioxidantrika superfood-bär samt rödbetor och hibiskus.

Så här använder du Berryglow:
1. Applicera ett jämnt lager på ren hud
2. Låt masken sedan sitta i 10 minuter
3. Skölj av masken med ljummet vatten och ta gärna bort resterna av masken med en fuktad handduk.

Pris |  435 kr 75 ml  >>Du hittar masken här<<

makeupbylina

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

2 Kommentarer

  1. Jag har bara provat den blå, Thirsty Mud. Luktar och kola och återfuktar ganska skönt. Ska köpa den igen.

  2. Angående tiden, jag brukade ha masken över natten. Inga konstigheter för min hud.

Skriv en kommentar