*Inlägget innehåller Annonslänkar. Läs mer om min policy.

 

Midsommarhelgen bjöd tyvärr inte på så mycket sol men däremot på kunskap om Löwengrip Care & Colors (Länk) nya solskydd, Soothe my skin och Protect my body!  Jag har nämnt förut att jag med åldern lärt mig att uppskatta och förstå vikten av solskydd och jag har därmed fått en sundare tanke och bild av solning än vad jag hade förut. Att ligga flera timmar i solen utan solskydd fungerar liksom inte och resultatet av färre soltimmar och högre solskyddsfaktor har fått mig att inse det roliga med att testa runt bland olika Solskydd / SPF. Solskyddsfaktor från Löwengrip care & color

Jag är ett stort fan av Löwengrips produkter och använder tex regelbundet deras Deodorant – Sensitive (Länk). Den är fantastiskt bra, håller alltid och lämnar inga fläckar. Har nog köpt om den 3 ggr nu!  I det här fallet…solskydd, så blev det däremot en hiss och en diss!protect-my-body-sunscreen-oil-spf-50

Protect my Body – Sunscreen Oil  (Länk) 

“Vattenfast solskyddsolja som skyddar huden och ger fin lyster. Ett snabbabsorberande solskydd med SPF 50+ som skyddar huden mot UVA och UVB. Kan även appliceras på våt hud.”

Lina Testar:
Känns väldigt lätt och sjunker väldigt snabbt in i huden på både torr och fuktig hud, precis som lovat. Superfin lyster och doften av Mandarin och Mango är fantastisk men… jag reagerade på att det i doften även finns en ganska så stark doft av alkohol. (?) Det fick mig att direkt gå till innehållsförteckningen och då noterade jag att alcohol denat står överst i ingredienslistan. Oftast väljs detta i stället för parabener som en del av konserveringen (något måste de ju använda för att produkten ska vara hållbar) men ska en produkt som ska smörjas på regelbundet på huden i solen innehålla mest alkohol i sitt innehåll? Torkar det inte ut huden? Jag har alldeles för lite kunskap om sånt, så jag ska kolla upp detta åt oss. Ett litet ytterligare minus blev tyvärr förpackningen, den läckte vid skakning av flaskan så jag vågade tyvärr inte ta med den hem i väskan igen utan den fick stanna hos familjen. Håller tummarna för att det var ett måndags ex.

Pris: 159 Kr / 100 ml (finns även i större förpackning)

soothe-skin-sun-150-ml
Soothe My Skin – After Sun (Länk) 

“En silkeslen after sun som omfamnar huden med långvarig fukt efter en dag i solen. Absorberas snabbt och är rikligt återfuktande. Passar torr hud och hud som exponerats för sol.”

Lina Testar:
Här kommer verkligen produkten fram på ett helt fantastiskt sätt! Den doftar verkligen underbart av samma Mandarin och Mango kombination som ovan och är både så pass len och återfuktande som man kan tänka sig!  Jag gillar också att de i stället för Aloe Vera använder sig av Hyaluronsyra (bibehåller hudens egen fuktbalans) och  även Allantoin som används medicinskt vid sårläkning och verkar sammandragande, lugnande och återfuktande! En super produkt som jag definitivt skulle köpa om då jag också älskade förpackningen!

Pris: 209 Kr / 150 ml

Löwengrip solskyddsfaktor
Fler sommarnyheter har släppts från LCC och de hittar du på www.lowengripcarecolor.com. 


*Produkterna har jag fått som pressprover. Detta påverkar däremot inte mina värderingar eller åsikter om produkterna. Dessa kommer alltid förbli personliga och kan inte bli köpta! Detta inlägg innehåller även annonslänkar. Läs mer i min policy.

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar