För att förhindra att din makeup inte ska smälta ner i din Mojito i sommar tänkte jag tipsa om mina 7 bästa Sminktips under sommaren. Då för mycket smink inte är någon jättehit på en solbränd varm hy är det dags att plocka fram de tunna men mest effektiva skönhetsknepen, så vår hud får vila så mycket som möjligt…

Läs också: Mina bästa sminktips under sommaren Del 2

 

Mina bästa sminktips under sommaren Del 1

…men jag fattar, ibland vill man ju piffa till sig lite extra trots solen och värmen. Här kommer därför mina bästa sommartips i två delar för dig som vill sminka dig i sommar! <3

Färga bryn och fransar
Shiseido, Eyelash Curler (Bästa jag haft!)Refectocil, Brynfärg | Anastasia Beverly Hills, Tweezer

1. Färga bryn och fransar 

Absoluta Steg 1 för dig som helst inte vill sminka dig så mycket, färga bryn och fransar! Jag har tipsat om det förut (Läs Här) då det verkligen är ett oslagbart knep under sommaren. Då slipper du tänka på kladdig mascara eller utsuddade brynprodukter. Gör du det inte på salong så kan du testa märket Refectocil som är enkelt att hantera. Obs! Glöm inte att Oxidvätskan som aktiverar färgen säljs bredvid!

Tips! Glöm inte att böja fransarna för mer effekt! Shiseido’s fransböjare är fortfarande den bästa jag testat!

Sommarbas cc foundation
Artistry, Ideal Radiance Illuminating CC Cream | Peter Thomas Roth CC-cream |  Glam Nude BB Cream Barepro Performance Wear Powder Foundation

2.Använd en så lätt bas som möjligt

Tänk så här: Ju mindre smink du lägger på desto mindre är det som glider av. Hur får man då en lätt bas som låter huden andas men samtidigt är tillräckligt täckande?  Standardfrågan! Färgade dagkrämer/Tinted moisturizer, Mineralsmink, BB Creams eller CC Creams är det jag rekommenderar främst! Dessa är både lätta, inehåller lagom täckning och det viktigaste… de flesta innehåller SPF/Solskyddsfaktor vilket är A och O för din sommarbas!

Jämför man en CC-cream med en BB-cream så känns en BB-cream mer som en fuktkräm med lätt täckning medan CC-cream är lättare i konsistensen men mer täckande. Oftast har den högre solskyddsfaktor också. Ovan har du Tips på vilka produkter jag gillar skarpt och använder just nu!

Tips! Om du inte har möjlighet eller lust att investera i någon ny foundation just nu. Blanda lite utav din vanliga foundation tillsammans med din fuktkräm. Att använda en fuktad (vatten) Beautyblender ger också ett lättare men täckande resultat.

vattenfastmascara sommartips makeup
By Terry Mascara Terrybly Waterproof | L’Oréal Paris Volume Million Lashes Waterproof | Oriflame The One 5-In-1 Wonder lash Mascara

3. Stay Waterproof – Välj Vattenfastaprodukter

Med värmen från kroppen och de höga sommartemperaturerna hamnar oftast det mesta av sminket på ögonlocket under en lång dag. Dessutom har den svarta färgen en tendens att bli grå. Att vattensäkra sin makeup med tex en vattenfastmascara är ett välkänt knep under sommaren, vare sig om du är på kontoret, gymmet, i poolen eller på stranden.

Update! Det finns nu ett sprillans nytt inlägg om detta: 3 vattentåliga mascaror inför sommaren 2022 

vattenfast kajal

Tips! Lek med färgglada vattenfastakajaler, tunt runt ögat eller som en inliner. Så snyggt!

krämögonskugga
Benefit Sun beam Liquid Highlighter | Revlon Colorstay Creme Eyeshadow | Nyx Bright Idea Stick 

4. Byt ut det torra mot det krämiga

När svett och pulver blandas är resultatet inte så jättevackert. Torra produkter är inte helt fel men tyvärr har de en tendens att kaka sig och lägga sig i veck så jag brukar vilja använda så mycket krämigaprodukter som möjligt. Lägg ett tunt lager och vill du förstärka resultatet kan du badda lite utav en torrskugga uppe på.

Tips! Krämigaprodukter är extra bra att använda multifunktionellt. Tex en Guldig krämögonskugga gör sig superfint på både kindben/läppar som highlighter medan en krämrouge även blir ett perfekt läppstift!

 

FORTSÄTTNING…  Läs: Mina bästa sminktips under sommaren Del 2


*Produkterna har jag fått som pressprover. Detta påverkar däremot inte mina värderingar eller åsikter om produkterna. Dessa kommer alltid förbli personliga och kan inte bli köpta! Detta inlägg innehåller även adlinks.  Läs mer i min policy.

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar