Minns ni att jag tipsade om mina 7 bästa sminktips under sommaren för två veckor sen? (Del 1 Läs här) Här kommer Del 2 (något försenad) med de resterande 3 sminktipsen på lite mer synliga makeuptips så som läppar, ögonskuggor och kajaler! Trevlig tipsläsning!

Mina bästa sminktips under Sommaren
Models Own, Holochrome Prismatic Palette | Nabla, Freedomination Palette | Sleek, Nordic Skies Palette

5. Våga använda färg på ögonskuggan

Med sommaren kommer den där solkyssta brännan vi så länge längtat efter. Detta innebär att vi kommer undan med mer färg och då speciellt runt ögonen. Våga testa runt bland klara pigga färger eller starta försiktigt med mjuka pasteller i olika somriga färger. Har du lite ljusare hud eller undviker du solen en del? Det gör absolut ingenting. Känn efter och använd de färger som du gillar!

Tips! Glöm inte att en eyeprimer hjälper dig att få ögonskuggan att sitta och inte lägga sig i vecken. Behöver du en bra eye primer? Då tipsar jag tex om NYX Proof it!

Mina bästa sminktips
NYX, Faux Blacks eyepencil | Zoeva, Graphic Eyes |  LH Cosmetics, Mood CrayonsL’Oréal Paris, Infaillble Eyeliner


6. Gör små färgdetaljer med hjälp av Kajalpennor 

Vill man inte använda så mycket färg på sin ögonskugga går det alldeles utmärkt att markera ögat med en lite mer färgglad detalj i form av en kajalpenna. Matcha med samma färg som dina kläder tex genom att markera tunt längst med undre franskanten eller kanske bara i yttre ögonvrån.

Tips! Blir dina kajaler varma nu under sommaren och du ska vässa dom…lägg dom en stund i kylen innan du vässar!

sexy balm loreal paris

L’Oréal Paris, Sexy Balm

7. Glöm inte att färg på läpparna tar dig långt

Vill man inte sminka sig så mycket under sommaren så är mjuka läpprodukter i färg alltid en bra idé. Ett osminkat ansikte tillsammans med ett par färgade läppar gör susen! Något jag använt mycket i sommar är färgade balms, som är lite mjukare i konstistensen. Älskar tex Sexy Balm i färgen  103 As If , alltså hur snygg på?!

Tips! Vill du hellre ha matta läppar men gärna vill undvika starka färger? Använd en läppenna över hela läppen i stället!

 


*Vissa utav produkterna har jag fått som pressprover. Detta påverkar däremot inte mina värderingar eller åsikter om produkterna. Dessa kommer alltid förbli personliga och kan inte bli köpta! Detta inlägg innehåller även adlinks.  Läs mer i min policy.

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

2 Kommentarer

Skriv en kommentar