Ingen kan vid det här laget missat fenomenet sheet masks. De så kallade arkmaskerna har länge varit en stor del av den asiatiska kulturer men i samma takt som Koreansk hudvård, K-beauty, etablerat sig rejält i skönhetsvärlden har det blivit trendigare än någonsin. 


Det finns 1000-tals Sheet Masks på marknaden även svenska tillverkare som tex Masq + och Acasia skincare!

Vad innebär Koreansk hudvård och varför ska man välja det före annat?

När det kommer till Sheet Masks, som jag ska skriva om idag, så är det dess innehåll i K-Beauty världen som blev hajpat från början. Det sägs att koreanerna är hela 10-25 år före oss Européer i utvecklingen av effektiv och naturlig hudvård. Därför är det oftast dit skönhetsvärlden vänder sig för att hitta nya spännande innovationer att ta till Europa.

Fler anledningar:

  • Koreanernas besatthet av perfekt docklik hud har haft stor inverkan på produktionen av högteknologisk hudvård av hög kvalité.
  • Koreansk hudvård är mer naturlig och har mycket färre tillsatser än Europeisk. Även billigare Koreanska budget-märken har ovanligt hög kvalité om man jämför med likvärdiga billigare varumärken i Europa.
  • Innehållet i Koreanska produkter är koncentrerat. Är det ett serum som heter ”hyaluronsyra” så kan du förvänta dig minst 30-50% hyaluronsyra eller mer.
  • Snigelslem är en otroligt populär ingrediens i K-beauty då det gör underverk på problemhy och har en förmåga att läka. Ibland kan produkten innehålla upp till 90% snigelsekret. Inget lurendrejeri alltså! Jag själv är lite skeptisk mot snigelssekret i ansiktet…det är liksom inte min grej

Vad är en Sheet mask?
Sheet Mask är ansiktsmasker i förskurna tyger (arkmasker), papper el andra material indränkta i ett serum som innehåller olika hudvårdsingredienser. De är klara för att användas när du öppnar paketet och ska enkelt bäras i ca 15-20 minuter. Idén kommer ursprungligen från Korea och är inget nytt men idag har de flesta varumärken tagit fram sina egna varianter av Sheet masks. Däremot kan det skilja väldigt mycket på innehåll.

Varför ska jag använda en Sheet mask kontra en vanlig Ansiktsmask?
Inget utesluter varandra! Många gånger föredrar jag att använda en mer djupgående mask i tex lera men då ska jag också ha tid till att rengöra och tvätt av den efteråt. Fördelarna med en Sheet mask är att det inte blir något projekt. Det är en “no mess, no fuss product” som är färdig, ger ett målinriktat resultat på 15 min och är lika lätt för hemmabruk som på resan.

Finns det några Sheet Masks man inte får missa?

Under Makeup Artist-resans gång har jag hunnit testa många olika Sheet Masks (den första för säkert 10 år sedan) och under tiden har man funnit några favoriter. Här kommer några favoriter just nu:


Googlar man namnet Mizon så får man fram Costaclis Mizon, en slags sjö-snigel, som kanske inspirerat Mizon både med namn och ingrediens 

| MIZON |

Kort om märket:
Mizon är ett koreanskt hudvårdsmärke som växt fram ur ett annat hudvårdsföretag som heter Nabion. Företaget innehar mer än 16 patenter på olika sammansättningar i produkter och har fått massor av priser av den  koreanska regeringen för sina innovationer.

 

Intensive skin barrier Eye Gel Mask  – Passar alla åldrar och hudtyper. MIN FAVORIT!
Masken är gjord i hydrogel, sitter bra och kapslar effektivt in serumet i huden.

Innehåll:

  • Hyaluronsyra (Intensivfukt)
  • Niacinamide (anti-aging, förbättrar textur och klarnar upp pigmentfläckar).
  • Kakao (antioxidanter) och yuzu (ljusar upp huden/ger lyster)
  • Avokadoolja, sheasmör och kameliaolja (mjukgörande).

Vad tycker jag och hur känns masken?
En megafavorit då jag har ett väldigt gott öga till Sheet Masks i Geléform. Wow, alltså! Jag vill inte ta av den! En grymt bra formad ögonmask som verkar återfuktande hela vägen ner till kinderna. Sitter som ett smäck och är dränkt i ett kylande serum sprängfylld med fina ingredienser.

Pris?
Eye Gel Mask <- 
1-Pack 48 Kr

| CREMORLAB |

Kort om märket:
Cremorlab, en koreansk, innovativ hudvårdsserie baserad på berömt patenterat termalvatten ( T.E.N.) som innehåller en ovanligt hög koncentration av mineraler som ger en återfuktande och läkande verkan på huden. De är effektiva och leverarar synliga resultat vid regelbunden användning. Väldigt hudvänliga och passar även känsligare hudtyper.


Herb Tea Pure Calming MaskPassar alla åldrar och hudtyper. FÖR DEN STRESSADE!
Cremorlabs mest populära Sheet mask tillverkad i 100% bomull, dränkt i serum baserat på Cremorlabs T.E.N. termalvatten. Lindrar irriterad, torr och stressad hud.

Innehåll:

  • T.E.N. termalvatten – höga koncentration mineraler (revitaliserande verkan)
  • Hyaluronsyra (återfuktar på djupet)
  • Fermenterat svart te och kamomillextrakt (lindrar rodnad och irritation)

Vad tycker jag och hur känns masken?
Den här masken är toppen både för mig privat men också för alla frilans jobb! En god vän och kollega använder alltid den på sina modeller i 20 min om de är lite röda och torra. Vips så är det borta! Ett otroligt bra tips för att öka kundservicen om man jobbar med styling av något slag Tips! Om man vill ha den ännu mer svalkande så är det superskönt om man förvarar den i kylen.

Pris:
Herb Tea Pure Calming Mask <- 1-Pack 48 Kr


| KOCOSTAR |

Kort om märket:
Sydkoreanskt märke som strävar mot att bli världsledande inom kreativa- och innovativt masker. Vilket skönhetsbehov du än kan tänka dig; trött och trist hår, skrovliga fötter, torra naglar eller glåmig hud, här finns det masker till allt! Erbjuder både hela sheet masks och “Slice”-masker med tygstycken i små fruktbitar eller vackra blomblad.

Slice Mask Sheet Strawberry – Passar alla åldrar och hudtyper. UNDERHÅLLNING!
Mjuka textilmasker/ark som boostar huden med massvis av fukt och näring samtidigt som de bidrar med en härlig lyster. Perfekt som snabb uppfräschande behandlning när helst du behöver det.

Innehåll:
Lite oklart med innehållet men den är fuktgivande och doftar massor av jordgubb. Tror det är lite hela grejen…upplevelsen!

Vad tycker jag och hur känns masken?
Haha, genialiskt! Det är kul, det doftar gott och känns kylande och vårdande! När maskerna kommer i mindre delar kan man ju verkligen skräddarsy sin hudvård genom att kombinera olika varianter och applicera produkterna precis där behovet finns. Älskart! Så smart och fantastiskt kreativt. De kommer också i 2 ark a´6 “fruktbitar” så du behöve rinte använda alla på en gång.

Pris:
Slice Mask Sheet Strawberry  
Från 48 Kr/st på Eleven.se/Nelly – Finns i massor av olika varianter.
Utöver dessa finns även Kiwi, Äpple, Tulpan, Gurka och Solros.

  

| DR. JART + |

Kort om märket:
Dr Jart+ hittade jag för några år sedan i England och sedan dess har jag sett märket spridas med raket fart. Samma här, koreansktmärke som utforskar den avancerade tekniken och de innovativa skönhetsingredienserna från Korea i syfte att skapa nya formulas. Utöver företagets egna dermatologiexperter har man knutit till sig konstnärer, designers och teknikentusiaster i sin strävan efter att kombinera beprövade metoder med moderna innovationer. 

Rubbermask Hydration Lover – Passar alla åldrar och hudtyper. LYX I TVÅ STEG!
En innovativ sheet mask i två steg som hindrar de lystergivande och aktiva ingredienserna från att avdunsta.

Användning:
1. Applicera den återfuktande ampullen som ger en intensivt uppljusande effekt.
2. Applicera sedan den blå gummimasken ovanpå i 30-40 min

Innehåll:
Ampullen innehåller hyaloronsyra, mango seed butter, macadamian olja mm  (stärker hudbarriären för att hålla huden återfuktad)
Den blå gummimasken består av brunt sjögräsextrakt och algin (förhindrar avdunstning och lindrar huden)

Vad tycker jag och hur känns masken?
Dr. Jart + är ett utav de märken jag sett och hört mest om under alla år. De är bla väldigt kända för sin BB cream sen år tillbaka, däremot har de uppdaterat den så vet inte hur den känns nu. Den här masken är dyrare men den är också helt fantastisk då det blir en kylande inkapslande känsla i en liten gelé:ig konsistens. Doftar gott från ampullen och huden känns len och återfuktad som attans efteråt.

Pris:
Rubbermask Hydration Lover –  115 Kr Sephora


*Produkterna har jag köpt OCH fått som pressprover. Detta påverkar däremot inte mina värderingar eller åsikter om produkterna. Dessa kommer alltid förbli personliga och kan inte bli köpta! Detta inlägg innehåller även adlinks. Läs mer i min policy.

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

2 Kommentarer

  1. Har av någon anledning aldrig testat sheet masks, men det känns ju otroligt mycket enklare än vanliga ansiktsmasker!

    • Användarens profilbild
      Lina Ekh Reply

      Det ÄR det verkligen! Älskar Sheet masks!

Skriv en kommentar