Nu var det dags för lite bas-tips igen! Jag vet att ni älskar det så jag ska passa på att tipsa om mina senaste favorit foundation som alla ligger i olika prisklasser och har olika texturer. Dessutom har några nya makeupverktyg släppts i samband med märkenas releaser som jag vill tipsa om. Vilken blir din favorit mån tro?

Tips på 4 Foundation Nyheter
Produkterna jag testat: Fr. vänster BarePRO Performance Wear Liquid Foundation, BareMinerals | Even Better Glow, Clinique |True Match Minerals Powder Foundation, L’Oréal Paris | Nordic Veil, Idun Minerals |

True Match Minerals Powder Foundation

True Match Minerals Powder Foundation, L’Oréal Paris 199 SEK /

För dig som föredrar foundation i puderform. Den här godingen skrev jag ett mega inlägg om härrom veckan. Missade ni det så har ni hela inlägget HÄR (Länk). Som jag nämnde då så är detta en utav L’Oréals lyxigaste basprodukter hittills. Det är stoooor skillnad mot de tidigare pudren de haft.

Vad tycker jag:
Formulan är gjord på 95% mineraler och det känns då den lägger sig superfint på huden utan att bli torr. Det är det bästa. Jag är både torr och känslig (får lätt små kvisslor/prickar av mycket puder). Mineralerna slätar ut och ger så fin lyster. Toppen textur och ingen är gladare än jag! Innehållet matchar vilket lyxmärke som helst på marknaden så pudret hade lika väl kunnat kosta det dubbla om du frågar mig!

Vart?  Finns i 7 nyanser på länken ovan

True match mineral brush 

En nyhet värd att påminna er om. Ni som inte hunnit testa True match mineral brush …do it! Syntethåret är sammetslent och är, förutom skitsnygg, perfekt för applicering av mineralsmink. <3

Nordic Veil Idun Minerals
Nordic Veil, Idun Minerals 299 SEK /26 ml

Nordic Veil är en mer täckande version än Idun’s tidigare foundation Norrsken. Jag gillade Norrsken men vet att många antingen älskade eller hatade den då den kunde “sära på sig på huden” om man inte skakade den ordentligt innan applicering. Nyheten Nordic Veil har alltså en heltäckande formula som innehåller äppelfröolja och högrenade mineraler vilket skyddar huden.

Vad tycker jag:
Det jag alltid gillat med Idun är att de har dermatologiskt testade produkter som är perfekta för dom med väldigt känslig hud. Jag har många kunder som inte kunnat använda makeup men som sedan testat märket och “hittat hem”. Nordic Veil är  100% vegansk och täcker rejält! Upplever att den är ganska så oljig i konsistensen, fantastisk för mig som torr, undrar därför lite hur den blir på oljig hy. Måste testa!

Vart? Säljs på bla Bangerhead.se och finns i 9 olika nyanser.

Makeup Sponge idun
Tillsammans med Nordic Veil lanseras ytterligare två nyheter från Idun för den som är nyfiken:

  • Makeup Sponge 99 SEK – en makeupsvamp som är latexfri och hjälper dig att få full täckning (använd torr svamp) eller en lättare täckning (använd en fuktad svamp) beroende på vad du vill ha..
  • Perfect under eye concealer 255 SEK – En ny concealer med viktlös känsla och bra täckning!

Even Better Glow clinique

Even Better Glow Light Reflecting Makeup, Clinique, 345 SEK /30 ml

En fuktgivande foundation som ger huden naturlig färg och en vacker, strålande glöd. Even better glow har en ganska så avancerad formula som är oljefri men som innehåller massor med C-vitamin som boostar huden varje dag. Dessutom innehåller den såklart SPF 15 som skyddar mot solens skadliga strålar och förhindrar pigmentförändringar.

Vad tycker jag:
Måste säga att detta är det bästa jag testat från Clinique hittills. Älskar basen då den ger ett mjukt täckande resultat med glow utan att den blir för blank/shimrig på eller kakig på ytan. Jag är ju torr i huden men för den som är blank tror jag faktiskt den kan funka fint då den är oljefri och ger en bra nivå av glow. Wow!

Vart? Finns på åhlens och görs i hela 30 färger!

BarePRO Performance Wear Liquid Foundation
BarePRO Performance Wear Liquid Foundation, Bare Minerals, 329 SEK /30 ml

Detta är en fullt täckande foundation som har en lyxigt krämig formula med ingredienser som är bra för huden: 

  • Stamcellsextrakt från bambu – skapar en naturligt matt finish
  • Papayaenzymer – verkar milt exfolierande för en förfinad hudyta, regelbunden användning kan hjälpa till att förfina hudtexturen.

Hållbarhet upp till 24 timmar pga Mineral Lock™ Long-Wear Technology som blandar mineralpigment med lipider som finns naturligt i huden. Ger en fantastiskt täckning!

Vad tycker jag:
När Bareminerals lanserade sina fasta mineral puder (BarePro Performance) var jag så imponeraddå man kände att märket lagt sig på en ännu högre nivå än tidigare! Därför har jag sett fram emot denna foundation sååå mycket och den blev väldigt fin på kan jag säga! Det som imponerar mest är att den sitter otroligt bra. Den utlovar att den ska vara vatten-, svett-, värme- och fuktresistent och det är den verkligen! Dessutom är färgerna fantastiska!

Vart? Finns på Kicks.se om du följer länken ovan och ska finnas i 30 noggrant framtagna nyanser. (Jag bär nr 18 nu och är lite lätt solbränd.)
luxe perFormance brush

BareMinerals släpper även en Flytande foundation borste Luxe performance brush. Den är i syntet och är designad med täta strån och ett brett, lätt rundat borsthuvud. Supersmidig applicering även på de områden som kan vara svåråtkomliga! Lika flink som ett finger! 🙂


*Produkterna har jag fått som pressprover. Detta påverkar däremot inte mina värderingar eller åsikter om produkterna. Dessa kommer alltid förbli personliga och kan inte bli köpta! Detta inlägg innehåller även adlinks. Läs mer i min policy.

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar