Alla hjärtans dag lurar runt hörnet och det här med presenter till mannen där hemma är inte alltid så lätt. Med tanke på att jag har ca 90 % kvinnor som läser min blogg och endast 10 % män så kommer de oftast i skymundan här MEN inte idag! Idag ska vi prata om hudvård för män; den perfekta presenten till mannen, till dig själv, din pojkvän, din bror, din pappa eller din vän.

Idag har de flesta män börjat få in en bra hudvårdsrutin och det är faktiskt inte så ovanligt att de redan har en eller två hudvårdsprodukter där hemma men det är fortfarande långt ifrån alla som kommit så långt!

Hudvård för män

Först om Huden

Mäns hud skiljer sig ifrån kvinnors då männen i regel har några procent tjockare hud i ansiktet. Detta gör att männens hud innehåller mer kollagen, ett ämne som finns i huden och som gör den blir mer elastisk och utsöndrar mer fett. Ålderstecken visar sig därför tidigare hos kvinnor än hos män. Det betyder såklart inte att killar kan strunta i att sköta sin hy. På män blir nämligen ålderstecknen mer tydliga när de väl kommer, då de oftast visar sig som djupa fåror medan kvinnor får tunnare rynkor. Regelbunden rakning är också ett skäl till varför män bör bry sig om ansiktsvård. Det är såklart påfrestande för huden och efter varje rakning används ofta en after shave som i många fall innehåller alkohol som kan verka uttorkande.


Startguide – En bra hudvårdsrutin för mannen:
Rengöring och återfuktning är de viktigaste grunderna i ansiktsvård och det som kommer att ge dig mest effekt på din hud. Så börja med 2 steg om hudvården är något helt nytt för dig eller den du köper till.

STEG 1 Rengöring |

Tvätta ansiktet morgon och kväll med en ansiktstvätt. En vanlig tvål? Nej, en bra ansiktsrengöring torkar inte ut huden som tvål och vatten faktiskt gör. Vi behöver däremot rengöra oss då vi har mer skit i ansiktet än vad vi tror och överskott av smuts och annat kan ge dig tilltäppta porer och finnar så se till att unna dig en bra rengöring!

STEG 2 Återfukta |

Efter rengöring är det viktigt att återfukta huden med en fuktighetskräm, detta kan verkligen göra en väsentlig skillnad i utseendet på en mans hud.  Delvis för att de flest arakar sg rakar sina ansikten. Tips! Välj en fetare kräm om du är torr i huden, eller en oljefri fuktighetskräm om du lätt blir glansig under dagen.


För att få ut maximal effekt av din hudvård kan du komplettera rutinen ovan med:

Steg 1 Rengöring
Steg 2 Peeling/mask |
 djuprengörande produkter som kan hjälper dig rensa något extra. Lägg till 1-2 ggr i veckan!
Steg 3 Serum | ett koncentrat med ingredienser som behandlar huden t ex extra fukt/anti-age eller anti-inflammatorisk acnegel.
Steg 4 Återfukta
Steg 5 Ögonkräm | minskar påsar under ögonen, mörka ringar och förebygga linjer (rekommenderas varmt)

ögonkräm man
Glöm inte ögonkräm!

3 bra hudvårdsmärken för män!
Jag har frågat runt en hel del bland männen som finns runt omkring mig i mitt liv och det var utan tvekan 3 specifika varumärken som de flesta använder eller har testat och varit nöjda med. Samtliga märken har olika produkter till både känslig och fetare hud!

biotherm homme
Biotherm Homme
 
Lyxigt!

Det här är nog det första varumärket som fick mig att uppmärksamma att det fanns specifik hudvård för män…nu pratar vi många år tillbaka i tiden. Doftar supergott (extremt gott!), har riktigt bra kvalité och är något lyxigare om du frågar mig. Är du känsligare i din hud så skulle jag gå vidare till nästa märke dock då den är något starkare än de andra trots att det finns olika varianter.

Present? Detta är ett bra startkit:
Aquapower Cleanser | 245:- [Klick]
Aquapower Moisturizer | 395:- [Klick]
Aquapower De-Puffer | 185:- [Klick]

bull dog man

Bulldog | Skincare for Men Populärt!
Märket som tagit marknaden med storm den senaste tiden som har ett stort urval av produkter som enkelt riktar in sig på olika typer av hud. Är du torr/känslig, normal eller fetare? Det finns produkter till alla! Jag själv är dock inte jätte förtjust i doften men de flesta killar som använder produkterna uppfattar inte doften som störande. De älskar produkterna, vilket är hela syftet!

original beard oil
Tips till dig som vill mer – skäggoljan: Original beard oil [Klick]

Present? Detta är ett bra startkit:

Original Face Wash | 99:-  [Klick]
Original Face Scrub | 99:– [Klick]
Original Moisturiser | 139:– [Klick]
Age Defence Eye-Roll on | 159:- [Klick]

loreal paris men expert

L’Oréal Paris | Men Expert Prisvärt!

Jag må vara ambassadör för L’Oréal Paris men jag är inte så partisk då jag själv aldrig använt produkterna. Däremot gör många utav mina vänner det och de älskar doften, älskar produkterna och tycker att de är prisvärda! Någon tyckte att det var svårt att klämma ur det sista ur hudvårdsförpackningen men då priserna är så bra spelar det ingen roll enligt mina testpersoner.

 

manlig peeling
Perfekt komplement för den som vill mer! Pure power Anti-blackhead face scrub [Klick]

Present? Detta är ett bra startkit:
Hydra Energetic Cleansing Gel | 89:- [Klick]
Hydra Energetic Anti-Tiredness Lotion | 125:- [Klick]
Hydra Energetic Cooling Eye-Roll on | 149:-  [Klick]
Pure power Anti-blackhead face scrub | 99:- [Klick]

makeupbylina

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

5 Kommentarer

 1. Tack för guiden.
  Ser att det är ett tag sedan du gav ut den men vill ändå skicka ett tack.

  En sak som jag reflekterade nu när jag började min ansiktsvård var att det är sååå
  irriterande med alla konstiga namn på exempelvis loreal. Beskrivningarna av produkterna gör det lött att hoppa till nästa märke där det förklarades för mön… =) Aaa jag kanske behöver enklare ord för att veta varför jag ska använda en produkt så nu starta och avslutas dagen med upp till 5 produkter från bulldog.

  Det blev huvudsakligen ’original’ och fuktkrämen kunde lukta trevligare. Påminner mest om något slags linimentaktigt. Däremot så verkar den fuktkrämen som jag tänkte använda som dagkräm(med spf 15) inte ha någon lukt så det kommer funka.

  Det var min enkla recension av min start.
  Tack.

  • Användarens profilbild
   Lina Reply

   Helt rätt, många gånger är det alldeles för krångligt! Här gäller det att hålla det enkelt, med raka puckar och tydliga syften. Jätteroligt att höra att du är igång och underbart med en enkel recension! Det kan ge en toppen guiding för någon annan som läser … tack för det! Efter ett par användningar förstår man verkligen varför det är så bra med en rutin. Hoppas du känner skillnad och att allt återfuktar ordentligt på din hud! 🙂 Lycka till!

   • Fredrik Sjölin Reply

    Tack.
    Idag är det en normal och enkel rutin.

    Hmmmm, ursäkta stavfelen i första kommentaren. =)

 2. Hej Lina!
  Tack för ett bra inlägg. Inte helt lätt att hitta den här typen av innehåll för män, så mycket uppskattat!
  Har du några tips på bloggar eller instagramkonton som skriver mer om hudvård för män?

  • Användarens profilbild
   Lina Reply

   Hej Björn! Vad roligt att du hittat hit och att inlägget var givande. Tyvärr har jag lite sämre koll på bloggar inriktade på just manlig hudvård/skönhet. Den enda jag kan komma på just nu är Johan Magnusson som bloggar för Daisy Beauty -> Du hittar han här: https://www.daisybeauty.com/bloggare/johans-beautyblogg/

Skriv en kommentar