För mig har alltid de första två månaderna varje år inneburit väldigt mycket stress (stress är mitt mellannamn). Det är då nya mål sätts, nya projekt startar och jag är alltid exalterad över allt nytt som ska ske. Det händer så mycket kul så att man inte ens märker av att man lätt stressar förbi alla små ögonblick av upplevelser för att man ständigt är på väg vidare till nästa upplevelse. Jag brukar alltid vara utomlands i Jan/Feb så oftast har det funkat fint då jag fått en paus att hämta energi men i år hade jag ingen resa planerad och Februari har därför varit ganska så tung. Nu har jag däremot bokat in en resa straxt innan påsk, jag fick nog för jag inser att jag verkligen måste få sol, tid för härligt sällskap och en stund för att varva ned.

The Ritual of Dao Relaxing Serum [Klick] Lätt kräm med pepparmint som verkar avslappnande och lugnande och lindrar stress eller trötthet i vardagen. 

Helt rätt i tiden släpper Rituals en #slowdown – kampanj för att sprida budskapet av att varva ner i vardagen (det var den som inspirerade till inlägget) så att man kan finna lycka i de små sakerna i livet. Det låter klyschigt, men behöver vi inte alla en påminnelse om detta lite då och då? Minns när man var yngre och skrev i Cv:t att man var stresstålig…tjena jag har aldrig varit stresstålig tror jag. Jag blir bara sjuk när jag stressar för mycket. Stressen sitter liksom inte på utsidan på mig utan på insidan, som hos många andra.

Är du duktig på att hantera stress?


Kampanjbild lånad av Rituals. <- På hemsidan ger de även tips på produkter som verkar lugnande i vardagen.

Om man nu inte har möjlighet att tex resa (som kan vara en form av avkoppling) så får man välla hitta andra små nycklar till att koppla av i  sin vardag. Jag försöker unna mig de där små stunderna och jag märker att det såklart ger massa positiva effekter om jag gör det regelbundet. Men vet ni…1 ggr är också bra!

Några tips på lite stillhet i vardagen:
* Tänd ljus – Ofta och många, speciellt nu när det är mörkt ute.
* Bada – Lyx för den som har badkar (tyvärr inte jag) vatten är en fantastisk balsam för kropp och själ
* Ansiktsmask – 15 minuter för dig själv (utan mobiltelefon)
* Beröring – Unna dig massage! 1 ggr i månaden minst om du inte har en partner som kan hjälpa till oftare:)
* Meditation – Det är nog det som hjälper mig mest. Både meditation och yoga är fantastiskt för den som gillart.
* Promenader – Rensar huvudet från tankar och ger dig massor med frisk luft
* Musik – Avkopplande och energigivande.

Vad unnar du dig i vardagen?


Precious Amber [klick] , ett 60-timmars ljus berikad med en orientalisk, exotisk doft med massa djup och mystisk. Älskar!

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar