Äntligen har jag fått besöka detta magiska hotell som alla pratar om! När By Terry bjöd in till pressevent för att presentera vår- och sommarnyheter blev man lite extra glad när man läste att det skulle läggas i Västerås och inte minst på Steam hotell som jag velat besöka sedan det öppnade.

steam hotell
“Energi kan bara överföras, aldrig skapas eller förintas. det kallas energiprincipen och symboliserar vår tanke med the steam hotel: med vår kraft, energi och glädje vill vi förflytta dig till en plats du aldrig varit på och där förmedla en känsla du aldrig tidigare upplevt.”
the steam hotell
Hotellet är 18 våningar högt och är faktiskt ett 100 år gammalt ångkraftverk som är kulturminnesmärkt. Det är en gammal tegelbyggnad och är inrett i en skön industri-romantisk stil där råa material som sten, metall och betong mjukas upp med trä, glas och textilier.
rum steam hotell
Alla 227 hotellrum andas verkligen hela deras filosofi med massor av fina detaljer från förr. Jag älskar verkligen historia så här hade jag lätt kunnat spendera en hel helg.
by terry nyheter
Foto: Lisa Höök

På sängen låg en personlig morgonrock med vårt namn insytt och i resten av rummet…lisa höök by terry
 Foto: Lisa Höök

…prydde alla bästsäljare, vårens och sommarens nyheter. Lyx och flärd är trots allt en väldigt liten del av mitt jobb och varje gång man får möjlighet till att luta sig något tillbaka och få bli lite bortskämd så uppskattas det enormt mycket.
vinterträdgård steam
Efter att vi fått lite tid på rummet begav vi oss upp till våning 7 där ett stort ångspa fanns samt en inomhuspool, vinterträdgård och takterrass med utomhuspool.
spa steam
Foto: Lisa Höök

Här möttes hela gänget upp för att relaxa…
vårrullar steam hotell
…äta gott och få alla nyheter presenterade.
detoxilyn by terry
By Terry släpper bla en helt ny hudvårdsserie, Detoxilyn, som kommer ut inom kort. Den är anpassad för city kvinnan som i en stressande miljö kan behöva skydd mot fria radikaler och ingredienser som återhämtar. En igenkännande detalj för By Terry’s produkter är ju rosdoften. Den finns även i den nya serien, men jag upplevde att den doftade väldigt starkt så trots att textur och konsistens var väldigt härlig blir nog doften lite för mycket för mig min smak som är något känslig tyvärr.
brow felicia
Makeup Artist kollegan Felicia (aka @BrowFelicia)  och jag goes many years back. Så mysigt att få tid att umgås.
Steam hotell spa mälaren
Utsikten över Mälaren var fantastisk!
5 Favoritprodukter från By Terry

Mina 5 Favoritprodukter från By Terry:

Men om jag nu inte är ett så stort fan av ros…vad gillar jag egentligen med By Terry? Jo, det är främst 5 produkter som jag älskar och använder väldigt flitigt som Makeupartist, både i jobb och privat (doftar inte ros).

1. Tea to tan Face & Body Bronzer [klick]
Då jag inte är ett fan av Brun-utan-sol produkter så har detta kommit att bli min absoluta favoritprodukt från By Terry med hästlängder. Den har funnits i sortimentet länge och är en bronzer som du sprayar på ansikte eller kropp, smörjer ut och vips så är du superbrun! Den luktar ingenting till skillnad från bus-produkter, den färgar inte av sig och du kan enkelt tvätta av den på kvällen. Den är bäst, du måste testa! Jag har endast använt reseförpackningen varje gång jag köpt den (som du ser på bilden) men jag måste verkligen skaffa mig original-storleken så jag kan använda den ännu mer hemma. På min wishlist!

Tea to tan Face & Body Bronzer
Tea to Tan – min favorit som jag använde för att inte se likblek ut i den dör röda outfiten som jag skulle bära på kvällen
(se längre ner)! Du kan välja själv om du vill ha glitter/glow i så fall skakar du produkten, annars låter du glittret sjunka ner, då får du en mattare ton!

2. Cellularose Brightening Serum, immaculate light [klick]
Lystergivande serum som jämnar ut hudtonen och reflekterar ljus för en jämn hy med strålande lyster. Använder den väldigt ofta på mina jobb (både under fashionweek förra året och årets ellegala faktiskt) under foundation för att få en glowig naturlig hy!

3. Cover- Expert Foundation [klick]
Den här basen är väääääldigt fin på och jag använder dessa i min frilansväska! Den har en ”matte – stretch skin mimic” teknik som verkar korrigerande med ljusprismor och innehåller kamouflerande mikropigment och mineralpuder. Känns varken tung eller tjock på huden och ger ett väldigt naturligt matt resultat.

4. Hyaluronic hydra-powder [klick]
Den mest omtalade och bästsäljande produkten från By Terry. Detta är ett färglöst puder av mikroniserad hyaluronsyra och kiselmikropärlor som “suddar ut” porer och rynkor. Man applicerar den tunt över sin bas och huden lämnas mjuk, icke oljig och ger en sidenmatt finish. Fantastisk produkt om man inte gillar puder så mycket (vilket jag inte gör).

5. Touche Veloutee highlighting concealer [klick]
Vill man använda en supertunn concealer som täcker så har du den här lilla bästsäljaren! Hyllad som få och den döljer mörka områden och ojämnheter som rynkor och fina linjer. Favorit hos mig när det kommer till bröllopsmakeuper.


Efter en eftermiddag i Spa:t fick vi gott om tid för att testa alla makeupprodukter som stod på rummet. Här låg även ett kuvert med inbjudan till middag där vi skulle få titta närmare på fler nyheter och få en genomgång av min Makeup Artist Kollega Gabbi som pratade om hennes fransmärke Sweedlashes. Ni minns väl att Sweedlashes gjorde ett prestigefyllt samarbete med  By Terry (Läs inlägget här)? Den bästa kollektionen hittills om du frågar mig!
Wrap Shoulder Blouse lollipop
Till kvällen hade vi fått välja ut två plagg från Nelly som var en utav sponsorerna på eventet. Jag valde bla den här fantastiska toppen. Den här färgen sägs vara årets vårfärg i klädesplagg (och läppstift) så jag valde den direkt när jag såg den. Dessutom älskar jag plagg som visar axlarna! Den finns i fler färger och då man knyter den runt sig så anpassas storleken väldigt fint efter kroppen. Ni hittar toppen här [klick]

Ps. Om ni handlar in den, glöm inte att handla Dress tape [klick]! Jag glömde det så jag fick ha extra koll på att inget skulle ramla ut, haha.
alexandra caroline svedblom
Caroline Svedbom har nu i mars lanserat nya örhängen som heter “Alexandra” Så fina och dessa fick vi bära till vår outfit.
roof top steam hotell
Innan middagen åkte jag upp till rooftop baren på 18:e våningen där en super mysig restaurang låg.
The steam hotell restaurang
Vi skulle däremot få äta middag i restaurangen på våning två i ett separat rum.    middag by terry
Dukningen var så fint gjord och personalen var så trevlig under hela middagen (under hela besöket!). 
By Terrys Art director hade till och med skissat fram våra ansikten på våra bordsplaceringskort!

middag the steam hotell
Middagen gick i vegetariskt stuk och varmrätten, friterad blomkål med grönkålschips och rostade mandlar blev min favorit! Dessutom var dessertvinet bland det godaste jag druckit till dessert, Brachetto d’Acqui 2016, varma rekommendationer!

Det var fantastiskt att få ett avbrott i vardagen och besöka detta unika hotell med By Terry! Nu ska jag njuta av helgen och min familj som kommer på besök! Trevlig helg älskade vänner! Kram Lina

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar