Hör man namnet Glam Glow så går nog tankarna direkt till ansiktsmasker i färglada burkar men vem vet det kanske förändras nu. Glam Glows senaste satsning är nämligen ansiktskrämer med fokus på glow och lyster! Jag har testat två utav nyheterna i två veckors tid. Här kommer en recension på vad jag tyckte om krämerna!

Ansiktskrämer Glamglow

Först. Ni vet sedan innan att Glamglows masker ligger mig varmt om hjärtat och ett utav mina mest lästa blogginlägg är faktiskt det inlägget där jag recenserade samtliga utav GG’s masker efter hela 6 veckors testande! Inlägget har hjälpt mig när jag glömt vilken mask som gör vad då det finns så många masker i deras sortiment nu:)

Läs mitt mest lästa inlägg här: Bäst i Test | Vilken är den bästa Glam Glow masken? [Länk]

moisturizer glam glow

Vad har jag testat?
Jag har alltså testat två olika ansiktskrämer som ger glow och bygger upp en fin lyster i huden. En med fokus på återfuktning och en med fokus på att “matta” ner. Doften på krämerna är den samma som i Glam Glows Dreamduo overnight mask [klick] som jag älskar men aldrig skrivit om innan. Tipsar om den längst ner i inlägget!

Vilken ansiktskräm ska jag välja?
Ansiktskrämerna jag har testat riktar sig till alla hudtyper och åldrar och är båda framtagna för att ta fram glow och lyster i ansiktet. Det är däremot stor skillnad på textur och på innehåll vilket göra att jag kommer nischa dom lite ändå i det här inlägget.

före efter glow
Berättar mer om vattenbubblorna längre ner;)

– Volcasmic ™ Matte Glow Moisturizer är perfekt för dig som är något kombinerad/oljig som vill ha glow med en relativt matt finish.
Waterburst™ Hydrated Glow Moisturizer är för dig som är torrare och kanske tom något mognare i huden som behöver en rejäl törstsläckare till huden samtidigt som den lämnas med fin lyster.

Fungerar krämerna och blir det något resultat?
Jorå, man ser faktiskt skillnad! Här nedan ser ni en bild på mitt ansikte innan jag applicerade Volcasmic ™ Matte Glow Moisturizer. Jag själv är ganska så torr i huden men resultatet blev återfuktande och glowigt med en matt finish!

före efter glamglow
Användning?
Ansiktskrämerna kan man använda både morgon och kväll, varje dag i veckan. De appliceras jämnt på ansiktet och ger därefter en direkt lyster. Använd den antingen som en vanlig ansiktskräm (varje dag) eller som en lystergivande kräm innan ditt smink för extra glow. Skönt för dig som tycker att det blir för många steg med en separat dag- och nattkräm.

Hur applicerar du ansiktskrämen?
Det bästa sättet är att applicera den med händerna, från mitten och ut från ansiktet. Gärna i cirkulära rörelser på morgonen för att öka blodcirkulationen. Glöm inte att du även kan använda den ner på halsen och dekolletaget.

Vi går ner på djupet!

Volcasmic Matte Glow Moisturizer
Volcasmic ™ Matte Glow Moisturizer [klick]

Till vem?
Krämen ska passa alla åldrar och hudtyper men främst för dig som har en kombinerad till oljig hy som gillar lyster utan att det blir för oljigt!

Vad gör den?

Detta är Glamglows första matta moisturizer (ansiktskräm) men som trots det innehåller lyster! Man kan säga att den ska återfukta, fungera som en primer och kontrollera blankhet.

Volcasmic

Vad innehåller den?
Volcasmic är en krämig balm-kräm som är pressad och innehåller vulkaniska mineraler som fungerar likt ett par mikroskopiska svampar som suger upp olja och som samtidigt förser huden med en matte glow. Den innehåller Glam Glows avancerade TEAOXI komplex (Päron, Körsbärstomat och Vinter Daphne blomma) som hjälper att återfukta huden på djupet och reparera fuktbarriären.

glow

Lina Testar – Hur känns den?

Det här är nog krämen jag väljer om jag vill ha ett påtagligt resultat i makeupen. Den fungerar nästan lite som en lätt highlighter då den både blir snygg att ha som den är men även som en primer under makeupen. Dessutom ha jag testat att blanda ut den med min foundation för att få en mer “vårig-bas”. Blir superfint! Bland det bästa är doften (godis!) men det som är mest intressant är texturen. Påminner lite om en stel kokosolja som sedan smälter på huden när den kommer på. Den blir lite som en hinna när den kommer på huden och ger verkligen en sammetslen finish. Älskar den i ansiktet då man verkligen känner att den “tar hand om oljan”. Det enda minuset är att hinnan som blir på händerna efter applicering är lite svårare att tvätta bort än en vanlig ansiktskräm. Liten detalj jag la märke till bara. 🙂

Pris? 410 kr / 50 ml Finns exklusivt att få tag på här >>Länk<< 

Waterburst Hydrated Glow Moisturizer

Waterburst™ Hydrated Glow Moisturizer [klick]

Till vem?
Krämen ska passa alla åldrar och hudtyper men främst för dig som har en torr/normal/mogen hudtyp som behöver en rejäl törstsläckare till huden samtidigt som den lämnas med fin lyster.

Vad gör den?
Waterburst är en fjäderlätt och luftig kräm som återfuktar direkt och i 72 timmar framåt med hjälp av en helt ny teknik. Genom att återfukta huden blir den smidig och lämnas med en mjuk fin lyster på huden.

Waterburst Moisturizer

Vad innehåller den?
Waterburst innehåller en ny koreansk hudvårdsinnovation, ett Trippelhyaluronsyrakomplex som bildar små “fuktbehållare” i krämen. Dessa innehåller vatten från den vulkaniska ön Jeju belägen utanför Sydkorea som blandats med TEAOXI® Blue Nymph Lily Extract, en ovanlig blomma som fyller på huden med fukt och gör den “fyllig”. När formulan kommer i kontakt med huden spricker den omedelbart upp i dessa små vattendroppar (fuktbehållare) och återfuktar direkt och håller sedan i sig upp till 72 timmar med hjälp av Glam Glows Moisture-lock teknik.

lyster

Hur känns den?
Det här är nog krämen jag väljer om jag vill ha en riktig fuktbomb och ett mer långsiktigt glow i huden. Jag läste om den här Koreanska hudvårdsinnovationen som de skriver om, de så kallade “fuktbehållarna”. Först tyckte jag att det var lite överdrivet men det blir faktisk som små vattendroppar på huden när man applicerar krämen (se ovan). Coolt då jag aldrig sett detta förut i en produkt! Den turkosa krämen verkligen smälter ner som vatten på huden. Texturen är verkligen supertunn, nästan viktlös och känns väldigt härlig på huden. Det blir ett jättefint resultat och min hud (som är torrare) ha verkligen älskat den. Doften ska vi inte prata om…godis på burk! 

Pris? 480 kr / 50 ml Finns exklusivt att få tag på här >>Länk<< 

Bonustips om man vill satsa på en ansiktsmask i stället!

DreamDuo Overnight Transforming Treatment [klick]

Doften från krämerna ovan kommer alltså från storfavoriten Dreamduo som funnits med sedan länge. Det slog mig att jag aldrig recenserade den i det tidigare inlägget då den skilde sig så mycket från dom andra men jag har faktiskt använt den väldigt mycket! Detta är alltså en nattmask i två steg som påminner väldigt mycket om känslan krämerna ovan ger. Masken doftar underbart och ger ny glöd till huden redan efter en natts användning. Rekommenderar den varmt!

Steg 1 – Dreamserum Pearl: ett serum som snabbt smälter in i huden och som innehåller Grönt kaffe och Gröna te blad. Antioxidanter och massor med vitaminer!

Steg 2 – Dreamseal Grå: en näringsgivande återfuktnings boost av hyaluron syra och Mozuku Green Algae som plumpar och ger huden ny glow.

Har du testat någon utav krämerna ovan? Kommentera jättegärna vad du tycker om dom! /Lina

 


*Inlägget är inget samarbete utan jag har själv valt att recensera. Produkterna har jag däremot fått som pressprover. Detta påverkar inte mina värderingar eller åsikter om produkterna. Dessa kommer alltid förbli personliga och kan inte bli köpta! Detta inlägg innehåller annonslänkar. Läs mer i min policy.

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar