Behöver du investera i lite nya bra sminkborstar i vår? Bra tips på sminkborstar behöver man alltid då det finns oändligt många borstar i olika prisklasser. Om du däremot inte vill lägga ner en hel förmögenhet på just makeupverktyg så kanske du ska spana in dagens tips! Åhléns har nämligen sedan en tid erbjudit riktigt bra penslar faktiskt trots att priserna är billiga om du jämför runt i borst-djungeln. Jag har testat delar av sortimentet och just premium-serien, som jag visar nedan, erbjuder ett väldigt brett sortiment med allt från sminkborstar i set till borstar som är väldigt specifika för just sitt område.

sminkborstar åhlens
(*Forest Stewardship Council är en oberoende, internationell medlemsorganisation som verkar för miljöanpassning)

Bra val = miljömärkta! Dessa borstar har dessutom en “Bra val-etikett” som innebär att de är lite bättre för både människor och miljö kan man säga. Borstskaften är i *FSC-märkt trä och håret består av noga utvalda taklonfiber (syntetiskthår) där storlek och form är anpassat efter borstens specifika användningsområde och önskade funktion. Det märks att de varit noga med detta!

Tips! Läs också: Pensel Guide: Vilka sminkborstar behöver du?

sminkborst set billigt

Smokey-Eye brush Set [klick]

Det här smarta borst setet innehåller de mest nödvändigaste sminkborstarna för ögonen om du frågar mig. Jag har verkligen använt alla fem lika mycket och ingen utav dom känns onödig! En del utav dom går att köpa separat men då ser penseln kanske något annorlunda ut. Det är smartare att investera i det här setet!

Från Vänster på bilden:

1. Contouring crease brush | No 092 – Borste för utsuddning och mjuk linjering runt ögonen.
2. Softening blending brush | No 093 – Mjuk borste för blandning och applicering av ögonskugga.
3. Angled eyeliner brush | No 094 – Sned borste för enkel applicering av eyeliner.
4. Smokey-eye smudger | No 095 – Liten borste för blandning och applicering av ögonskugga längs fransraden.
5. Base eyeshadow brush | No 096 – Borste för jämn skuggning av ögonlocken.

Pris: 149 kr  >>Här<<

eye contouring brush
Eye Contouring brush [klick]

Personligen älskar jag denna typ av pensel. Detta är en dubbelsidig contouringborste kan man säga och med contouring menar jag formning runt ögonen då den hjälper till att ta fram globlinje och göra ögat mer 3dimensionellt. Den spetsiga sidan används för definition och den kupolformade för att sudda och mjuka upp. Mjuk och fin i stråna och ger därför en väldigt jämn applicering. Gillar massor!

Pris: 99 kr Du hittar den >>här<< 

all over face brush
All-Over Face Brush [klick]

Som jag använt denna! Detta är en liten smal puderborste som man använder så fort man behöver få en mer kontrollerad applicering. Med det menar jag att man kanske vill ha solpudret lite mörkare direkt under kindbenet eller man kanske vill ha highlighetern eller rouget i en mer specifik form. Verkligen ett allround-verktyg som jag använt till alla typer av puderprodukter. Gillar skarpt!

Pris: 99:-   >>Här<<

bra penslar bryn

Brow-shaping Brush Set [klick]

Ögonbryn fixar vi mer än någonsin nu för tiden! De här penslarna är kanske lite “överkurs” för dig som aldrig kanske fyllt i brynen men om du vill börja med det så är penslarna användbara, särskilt den nedre! Penslarna är främst till för fyllning, formning och fixering av bryn:

• Eyebrow filler brush | No 097 – Den sneda sidan används för att fylla i brynen och spolen för borstning och formning.
• Eyebrow contouring brush | No 098 – Den platta sidan används för formning genom linjering av tex concealer runt brynet. Den vinklade sidan används för att arbeta ut produkten eller för att borsta bort hår efter att du plockat brynen. 

Pris: 129 Kr Du hittar den >>Här<<

 artist makeup brush

Artist Makeup brush, Large [klick]

Sist men inte minst vill jag tipsa om den här stora “artist-makeupborsten” med vinklat handtag. Den kan kanske se lite obekant ut då den inte stått särskilt mycket i rampljuset förrän de senaste åren. Borsten används till att applicera rouge, för contouring i ansiktet eller för att lägga puder och foundation. Den är liksom perfekt om man tänkt applicera smink över lite större områden och jag tycker den ovala borsten fungerar toppen att jobba med, särskilt med foundation! Det blir ett riktigt fint täckande resultat och dessutom kan du använda borsten ner på dekolletage och kropp också!  (Finns i olika storlekar)

Pris: 149Kr Du hittar den >>här<<

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar