I Fredags var det dags för Monica att skrida till altaret & inför det hade hon med hjälp av sin Bröllopskoordinator Fanny bokat in mig för makeup till henne själv & sin tärna.

brudsminkning stockholm

Bruden och jag träffades på en förkonsultation ganska nyligen, ca en vecka sedan. Oftast sker den mellan 4-5 veckor innan men semesterplaner och annat gjorde att vi fick ses veckan innan. Det gick lika bra det:)

De gifte sig ute vid Bergendal som ligger i Sollentuna. Det var mitt andra besök ute vid herrgården för bröllop så det var mysigt att vara på plats där ute igen.

Håret bestod av fin, ganska så enkel uppsättning med flätor och gjordes av frilansaren Anna Lundqvist.

Organiserat kaos på min lilla arbetsplats som vanligt, haha. Det måste synas att man varit kreativ eller hur?;) Tyvärr hann jag inte få bilder på när Monica hade klivit i klänningen men den såg så fantastiskt fin ut när den hängde där som en stor vacker gräddbakelse!

För att få en bröllopsmakeup att sitta en hel dag så är jag framför allt noggrann med 3 saker:

  • Jag rengör huden noggrant innan sminket och återfuktar ordentligt
  • Använder en bra primer som passar kundens hud
  • Jobbar in basen ordentligt och fixerar den sedan ordentligt med ett puder / Setting powder

Läs också: Bäst i test: Vilken är den bästa Ansikts Primern? [länk]

3 Nyckelprodukter i Monicas bröllopsmakeup:

Läs också: Sminktips till Bröllop | Den bästa krämögonskuggan [länk]

Sedan hade vi vackra Anna som tärna!

Anna skulle bära en vacker ljuslila/rosa klänning med ett mjukt grönblommigt mönster. För att inte sminkningen skulle göra henne för “söt” valde vi att göra en mjuk men intensiv makeup i grönt. Den tog verkligen fram hennes personlighet och blev en fin kontrast till klänningen!

3 Nyckelprodukter i Annas bröllopsmakeup:

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar