Under veckan som gått har jag verkligen fått landa i många tankar som berör skönhet på både in och utsidan. Veckan startade med Kick off för Look Good Feel Better – ett program jag involverat mig i det här året. Det är verkligen något fler inom skönhetsvärlden borde göra!

Update. I tio veckor, varje Söndag, har jag skrivit ett inlägg som heter: Veckan som gått [länk]. Tanken var att ni skulle få en liten inblick i hur mina veckor ser ut som frilansare men nu tänkte jag testa något nytt. Nästa veckan tänkte jag fokusera på ett inlägg i veckan som får ligga under Kategorin Tänkvärt. Inläggen kommer ha lite olika teman men kommer vara lite mer tänkvärda och förhoppningsvis inspirera dig som läser lite mer. 😉

Kick off LGFB
Jobbar du i skönhetsvärlden? Klicka på länken nedan för att se hur du kan bidra!

Look Good Feel Better är ett humanitärt program som håller Makeup- och hudvårdskurser för kvinnor med cancer och inför Kick offen hade de bla bjudit in mig för att hålla en föreläsning inom kundbemötande och service i försäljning av skönhetsprodukter.

föreläsning försäljning

När vi håller kurser för de drabbade kvinnorna sker absolut ingen försäljning av produkter. Vi som jobbar får inte heller nämna några varumärken eller berätta vilka vi jobbar med till vardags vilket jag tycker är bra.

Majoriteten av alla volontärer är däremot, på ett eller annat sätt, involverade i skönhetsvärlden och många säljer produkter till vardags så föreläsningen blev ett bra komplement för att ge alla en extra kick och motivation till att bli ännu bättre på att möta människor. Jag var så fantastiskt glad för att få vara med och hjälpa till!

lansering isabel marant

Under Tisdagen jobbade jag tillsammans med L’Oréal Paris då det var dags för presseventet inför lanseringen av samarbetet med designern Isabel Marant i höst! Kollektionen heter “Wanted” och släpps den 27 September! Läs mer om kollektionen här -> Sneak Peek | L’Oréal Paris x Isabel marant [länk]

amaze lip cheek tintMin modell Téa som jag sminkade under presseventet

Läppstiften som släpps har så fantastiskt snygga nyanser och produkten som jag tror kommer gå bäst heter Amaze och är en glossig tint för läppar och kinder.

Nya hairtalk

Onsdagen jobbade jag hemifrån hela dagen och fokuserade på bloggen. Jag skrev bland annat ett inlägg om mitt senaste frisörbesök där jag satte in nya Hair Talk. Har ni testat det? Det är hårextensions som ger lite extra volym och svall. Läs inlägget här -> Fräschat upp håret med Hairtalk [länk]

pedikyr frida selkirk

Torsdagen spenderade jag också framför datorn hemma med undantag från en lunchtid på Frida Selkirks salong. Trots att hösten är på ingång och alla öppna skor snart hamnar på hyllan så var det dags för lite pedikyr. Jag åker snart ner till Spanien på en weekend så kändes bra att få det här gjort innan:)

ideal of sweden skal

Efter en full jobbdag avslutades jobbveckan på Nosh & Chow då Ideal of Sweden hade ett stort event på plats. De måste nog ha bland de snyggaste mobilskalen på marknaden och jisses vad företaget ökat på senaste tiden! Det högra skalet, Baroque Ornament, blev min favorit men de har typ 50 skal till man kan välja på!

Tips! Såg att de hade en kampanj nu när jag googlade på skalen!  Använd koden: Newseason [Länk] för att få 20 %!

drömkalendern
Min partner in crime: Drömkalendern [länk]

Den här veckan blev Lördagen min “planeringsdag” i stället för Söndagen. Jag tog en lugn dag hemma, planerade veckan som kommer och sen satt jag timmar framför Netflix och serien Shooter. Jag missar ingen serie eller film där Ryan Phillip är med, haha.

rösta
Lånat Foto: Jessica Gow/TT

Idag är det valdag. Kanske det viktigaste valet vi haft i Sverige hittills så i år har jag verkligen satt mig in till max. Jag har kollat på i stort sätt alla debatter, utfrågningar, gjort valkompasser och diskuterat fram och tillbaka med vänner.

Jag hade aldrig kunnat föreställa mig att årets val skulle handla om försvara mänskliga rättigheter?! Man blir liksom bara förtvivlad över hur bakåtsträvande en del människor kan vara. Jag förtidsröstade tidigare i veckan i alla fall för att slippa trängseln idag för ikväll är vi ett gäng vänner som ska köra valvaka och middag. Jag är faktiskt lite nervös över hur det ska sluta…är ni?

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar