I November kommer Shiseido’s nya makeuplinje till Sverige och denna gång har man delat upp produkterna utifrån texturer. I Fredags hölls ett pressevent inför lanseringen där jag fick en förhandstitt på nyheterna. Det här är nya Shiseido…

shiseido lansering
Japansk skönhet, J-Beauty, har i åratal haft stor inverkan på hela skönhetsindustrin när det kommer till kvalitetsproduktion, banbrytande vetenskap och teknik.

Vad skiljer Shiseido från andra varumärken?
Det Japanska märket har under lång tid jobbat hårt för att stärka sitt varumärke. Genom att låta det japanska arvet möta modern innovation vill man nu återskapa makeup som är synlig men som känns osynligt på huden – likt känslan av hudvård.

shiseido texturer

Därför har man valt att utveckla den nya makeuplinjen utefter texturer och ledord. Sminket är nu uppdelat i:

  • Dews – Upplysande, ljusomvandlande och fler dimensionellt
  • Gels – High Impact, viktlöst och långvarigt
  • Powders –  Andas, blandas, viktlöst och långvarigt
  • Inks – Markerad, Grafisk och exakt

Dessutom har de gjort en helt ny satsning i verktygskategorin!

texturer

Produkterna ovan är vad som släpps i de olika kategorierna.

shiseido

Designen på sminkprodukterna är helt ny och nu andas de mer Japan än innan. Det fanns en hel del spännande produkter som visades upp under presseventet. Vi fick med oss ett par arbetsprover hem för att kunna testa de nya texturerna.

dews
Solar 02

DEWS |

Här hittar du den multifunktionella produkten Aura Dew som är för både ansiktet, ögon och läppar. Den kommer i 3 färger och texturen känns krämig i början men blir precis silkeslen och torr på huden.

läppstift shiseido

Nya läpprodukter i olika kategorier |
(Från vänster)

  • VisionAiry Gel Lipstick – Heltäckande, halvglansigt, återfuktande och hållbart i 6h. (28 färger)
  • ModernMatte Powder Lipstick – Heltäckande, matt, högpigmentering och hållbart i 8 h. (24 färger)
  • LacquerInk LipShine – Intensiv mättande färg med glansig finish (12 färger)
  • Crystal GelGloss – Genomskinligt gloss med plumping effekt. Följde tyvärr inte med i presskitet, så har ingen bild, men den står högst upp på min önskelista då det var den som tilltalade mig mest!

modell
Det fasta rougerna och ögonskuggorna har jag tyvärr inte testat än men vi fick se dem demonstrerade på en modell på eventet och resultatet blev superfint!

POWDER |

I puder kategorin släpps delvis ModernMatte Powder Lipstick jag nämnde ovan men utöver det hamnar även Minimalist WhippedPowder Blush, InnerGlow CheekPowder (släpps i 6 färger) och Essentialist Eye Palette (8 paletter släpps).


Minimalist WhippedPowder Blush
Sonoya 01

Vi fick med oss Minimalist WhippedPowder Blush hem och jag blev riktigt imponerad först när jag kände på den mousse-liknande konsistensen men mindre imponerad när jag la ut den på huden. Tyckte den blev för fläckig då pigmenten rullade runt på huden utan att fastna och sedan blev den ganska så torr. Kan ju vara just den här färgen som blir så.

Brow InkTrio
INK |

I Ink-kategorin släpps massor av produkter (se bild nr 3 i inlägget) så jag har valt ut 2 st som jag tyckte var mest intressant.

Först ut har vi Brow InkTrio, en smal brynpenna som kommer i 5 olika färger. Dessa ser jag fram emot att testa i veckan då ni vet att jag är ganska så kinkig när det kommer till att hitta bra brynprodukter;) Färgerna verkar iaf jättefina och jag älskar att man får en brynskugga i mitten av pennan så man kan fixera och ge mer volym till sitt bryn!
Kajal InkArtist
Smart förpackning med både sudd och vässare!

Kajal InkArtist är högpigmenterade kajaler som har en krämigkonsistens. De är vattenfasta, hållbara upp till 12 timmar och gör enkelt att sudda ut innan de stelnar. De kommer i 10 färger och man vill ha varenda en utav dem!

penslar verktyg shiseido
Pensel nummer 3 står också högst upp på önskelistan. Den tror jag verkligen på!

VERKTYG |

Sist ut har vi verktygskategorin som har inspirerats av nyckelprinciperna inom Japansk “FUDE” vilket betyder kallegrafipensel.

Daiya Fude Face Duo

Stjärnan på eventet blev dock den här lilla krabaten, Daiya Fude Face Duo! Shiseido-personalen höjde den här foundationborsten till skyarna och jag kan verkligen tänka mig att den är urskön att jobba med!

foundationborste shiseido

Det som skiljer den här borsten mot andra är att den har en gel-tip på ena sidan som ska fungera på samma sätt som om du använder ditt finger. Man kan använda den för att bara applicera eller för att tex “dutta” ut en krämigprodukt. Ska bli så kul att testa!

Det var nya Shiseido! Lansering i November och då kommer jag länka till allt så fort de kommer upp i butik. Det blir spännande att testa allt!

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar