Black Friday, är en utav världens största shoppingdagar som infaller dagen efter Thanksgiving. Det är traditionellt den dag då julhandeln inleds så därför har jag tidigare år uppmärksammat shopping men i år har jag valt att inte göra det på samma sätt.

Jag har skrivit förut att jag alltid haft ett visst vemod i det jag gör i sociala medier (läs länk nedan) då det delvis leder till köphets trots att det INTE är min avsikt. Jag vill inspirera, informera och tipsa om de produkter som ger extra intryck på mig i min arbetsvardag och det hoppas jag kunna leda till att ni läsare hittar rätt i beauty-djungeln. Thats it, men det blir ju en sorts dubbelmoral som jag tycker är svårt att hantera i det här jobbet.

Läs också: Att vara andlig och spirituell i skönhetsvärlden [länk]

Privat är jag inte jättemycket för konsumtion. Jag shoppar extremt sällan och lägger hellre pengarna på resor och upplevelser. När jag väl shoppar, väljer jag oftast kvalité framför kvantitet. Så har jag inte alltid varit utan det har nog kommit med tiden!

https://www.facebook.com/Fashionista.g/videos/1338691779536146/

 

 

 

När jag vaknade i morse och tog upp telefonen såg jag den här videon på Facebook. Jag mår illa när jag ser den. I kontrast till videon har jag ett annat nyhetsklipp i åtanken som jag såg straxt innan jag gick och la mig kvällen innan…

https://nyheter24.se/nyheter/utrikes/918494-amerikansk-missionar-dodad-i-pilregn-av-stambefolkning

…om den 27-årig amerikansk turist som dödades av ett pilregn när han steg iland på en isolerad ö utanför Indien, Sentinel Island. Det är strängt förbjudet att närma sig ön då den Sentinelska stammen har levt där i över 60 000 år utan någon direkt kontakt med omvärlden. De lever primitivt och har inte en aning om vad som sker ute i världen. När jag såg inslaget tänkte jag direkt på allt dem missat genom att isolera sig men efter ett par sekunder vände jag på det….tänk vad VI missar genom att leva som VI gör. Det väcker en hel del tankar.

Nej, idag blir det ingen shoppingguide eller några extra produkttips från mig. Jag kör på som vanligt på Måndag i stället:) Trevlig helg på er!

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

4 Kommentarer

    • Användarens profilbild
      Lina Reply

      Tack så hemskt mycket Josefine…och tack för att du alltid peppar med dina kommentarer<3

  1. Jag har inte heller Black Friday tipsat. Känns som det räcker att alla tipsar överallt och mail/telefon svämmar över av rabattkoder. Jag själv har dock beställt hem 2 skaljackor på rea, sånt jag är för snål för att köpa till fullpris eftersom dom är ju fan snordyra på rea dessutom…haha! En av dom ska förhoppningsvis skickas tillbaka dock, haha 🙂

    • Användarens profilbild
      Lina Reply

      Ja, det är ju super svårt för det är ju såklart man vill utnyttja rabatterna samtidigt som det kanske strider mot sina värderingar 🙂 Det blev dock strejk. Tack för att du delar med dig<3

Skriv en kommentar