Det är bara en vecka kvar till jul men än har jag inte lagt sminkpenslarna på hyllan. I helgen hann jag tex med att testa ett par riktigt intressanta paletter från Smashbox. Vad tror ni? Hot or not?

 Cover Shot Eye Palettes

Cover Shot Eye Palettes är en kollektion av paletter som funnits ett tag om jag förstått det rätt. Jag har dock inte testat dem tidigare men NU i samband med att kollektionen hottats upp med tre nyheter så har jag hunnit gotta ner mig i dem!

smashbox  Cover Shot Eye Palettes

Paletterna är relativt små och resvänliga vilket jag uppskattar och innehåller en mix av 6 skuggor + två bas skuggor i dubbel storlek.

bold glitter

ROS |

Pigmenten är ju så tilltalande så man dör av minsta kik men då rustar man sig alltid för att det brukar SE lite bättre ut än vad de ÄR. Pulsen var på högvarv men så fort jag satte fingrarna i formulan så blev jag positivt överraskad. De är precis så pigmentrika som man vill att de ska vara…

…de är liksom krämiga fast de är ändå i puderform vilket gör att de är otroligt täckande. Självklart kan täckningsgraden variera beroende på vilken nyans du väljer men generellt måste jag säga att jag är riktigt imponerad! En sådan formula gör sig bra med pensel men ännu bättre om du applicerar den med fingrarna!

Vill man ha ett ännu bättre resultat så rekommenderas, som alltid, en primer. Smashbox har lanserat en egen så jag testade den inför morgondagens sminkning. Helt ok men jag har min favorit sedan innan som är svår att klå;)



RIS |

Det enda som jag tyckte var otroligt irriterande när jag testade Cover Shot Eye Paletterna var förpackningen. Ni kommer förstå så fort ni håller i den för locket går liksom ner i paletten så man tvingas använda nageln eller något annat för att öppna. Man vill ju helst undvika att använda naglarna som ett verktyg men det är ju det som finns mest tillgängligt. Locket stängs också automatisk så du kan inte riktigt ha den uppfälld heller men…vad gör en lite sämre förpackning om innehållet är super!?

Cover Shot Major Metals Eye Palette

Cover Shot | Major Metals Eye Palette

Oj, oj, ni ser ju pigmenten nedan! Notera, det är ETT drag med fingret på ögonskuggorna. Så fin färgkombination.

Cover Shot swatch major metals

Pris | 280 kr ( I Sverige hittar du Major Metals här )

Cover Shot Bold Glitter Eye Palette 

Cover Shot | Bold Glitter Eye Palette

Det här är två drag på varje swatch. Så otroligt fina med helt lagom glitter! Jag är så sugen på att göra en sminkning med den gröna inom kort!

Cover Shot swatch bold glitter  
Pris |
280 kr ( I Sverige hittar du Bold Glitter här )

Cover Shot Prism Eye Palette

Cover Shot | Prism Eye Palette

Som en liten älv-dröm. Den första och fjärde färgen är krämiga skulle jag säga. Dessa har jag inte testat på ögonen än men det ska göras inom kort. Så kär i den näst sista lila färgen! Ni vet, jag och lavendel färger.

Cover Shot swatch Prism Eye Palette

Pris |
280 kr ( I Sverige hittar du Prism paletten här )

 

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar