I helgen var det åter igen dags för #Daisy Beauty Expo – en minimässa för skönhetsjournalister, Makeup Artister och Digitala influensers. Det är en utav de viktigaste och roligaste höjdpunkterna på jobbet under året!

Daisy Beauty Expo 2019

Mässan missar man inte i första taget då det ger en rejäl kickstart på det nya året! Två fyllda dagar med inspiration och nätverkan betyder så mycket.

Tidigare Daisy Beauty Expo:
DB Expo 2015 | DB Expo 2017 | DB Expo 2018

Daisy Beauty föreläsning 2019

Dag 1 – Började med föreläsningar och avslutades med en mysig middag! Kicki Norman föreläste bla om Influensers situation på marknaden, Dietisten Gisela van der Ster höll föreläsningen ”Påverkar vårt förhållande till mat vårt utseende?”och de Norska grundarna till hudvårdsmärket Elixir berättade om deras hudhistoria.

Här fick vi också en ganska klar bild av vad som var hett på mässan…

Daisy beauty expo föreläsning
Iréne von Arronet (Anne-Marie Börlind), Philip B och Kicki Norman. Bild lånad av Kicki

…två tydliga trender bubblar nämligen just nu! Hyaluronsyra och fokus på (hår) Skalpen!

fakta hyaluronsyra

Föreläsning med Annemarie Börlind | Iréne von Arronet (distributör för varumärket) var riktigt intressant att lyssna på då jag alltid tyckt att de legat i framkant. Hon pratade om Hyaluronsyrans historia och vi diskuterade parabener och ekologisk märkning.

Hyaluron-shake

Förra året snappade de snabbt upp trenden med att berika produkter med en antioxidant som helt absorberar det blå uv-ljuset (tvskärmar, datorer, mobiler osv). Jag skrev om den här. I år släpper de en Hyaluron-shake som fick mig på fall! Den ska testas ordentligt innan jag skriver om den!

Philip B

Föreläsning med Philip B | Kändisfrisören Philip B introducerade sitt botaniskt hårvårdsmärke för oss och trots att de funnits en tid på den svenska marknaden var det helt okänt för mig.

Jag som älskar att studera föreläsningstekniker blev helt slagen av hans passion och energi till sitt varumärke. Han visste exakt hur han skulle ta publiken och fick fram sin kärlek till produkterna på ett helt magiskt sätt!

Philip B hår

Svensk som man är blir man dock alltid lite skeptisk till entusiatiska Amerikanare men varumärket osade verkligen lyx, kunskap och kvalité när man kände och klämde på produkterna. Så sugen på att testa dessa nu! Jag ska ge produkterna en längre testperiod så återkommer jag om det är värt hajpen eller inte;)

spräcka byxan

Dag 2 var det dags för ett besök på Strandvägen 7A där mässan skulle gå av stapeln. Jag började mässdagen med att spräcka byxorna! Jag var taggad till max om vi säger så! 🙂 Några som var snabba på att dokumentera detta var…

skönhetskollegor

…mina fabulösa powerkollegor Mona, Isabelle och Kicki. Vi ses alltid och käkar middag varannan månad för att bolla branschen och erfarenheter.  Vi jobbar på helt olika sätt vilket gör att vi har mycket att bidra med från varje håll. Det blir alltid intressanta möten och vi har blivit goda vänner längs med vägen.

Daisy beauty expo 2019
Bild lånad av Isabelle!

Med ett gigantiskt hål i byxan började vi med att besöka Idun i deras fina monter.

idun hår

Idun’s senaste nyhet är att de ska lansera hårprodukter. Det ska bli spännande att följa!

Ecooking

Under samma tak hittade vi det Danska hudvårdsmärket Ecooking som var helt nytt för mig! De producerar hudvård för både kvinnor och män och är riktigt heta på den Danska marknaden. Ska testas!

ghd styling

Under dagen sprang jag in till GHD för att styla till håret. Ett måste på varje års expo!

Stylisten Antoine ghd
Här mötte jag Stylisten Antoine och under tiden han gjorde ett par snabba beach waves i håret frågade jag ut honom om hans karriär fram tills idag. Jag älskar verkligen mötet med nya människor…det är det bästa på den här typen av mässor!

Philip B himself

Isabelle (som missade första dagen) fick en liten introduktion av Philip B himself! Då passade jag på att nosa på…

IQ + Brows 

IQ + Brows (bryn-nörd som jag är)! Detta är alltså permanent ögonbrynsfärg på klickpenna som inte behöver blandas, utan som är good to go som den är! Verkar ju himla smidigt!

IQ + Brows medium brown

Den kommer i 3 färger och finns redan på den svenska marknaden (länk ovan). Jag håller på att testa den på mig själv (i skrivandets stund) nu men jag kommer uttala mig om vad jag tycker längre fram efter ett par användningar. Det ska bli spännande att se resultatet! 😉

Super food elemis

Jag fick goda nyheter i Dermarome-rummet då de berättade att nya produkter kommer att lanseras i min favoritserie från ElemisSuper food (länk om ni missat mina favoriter). En ansiktsmist kommer att lanseras samt 3 sprillans nya masker som doftade så ljuvligt!

depends monter
Bild lånad av Isabelle

Den absolut finaste montern i år var utan tvekan Depends! Här bjöds det på tårta och i taket pryddes ett hav av ballonger. Det Svenska varumärket firar nämligen 25 år i år så de slog verkligen på stort!

De hade även en utav de mest kreativa stationerna där vi fick blanda vårt egna nagellack! Jag gick in för det till 1o0 % då jag letat efter en varm “brandbilsröd” ton med rosa stänk i, haha.

Färgerna jag har hittat är antingen för röda eller för gula. Den här blev perfekt!! Helt fantastiskt att man fick möjligheten att ta fram den själv! Vad tycker ni om färgen? Hade ni velat använda den i vår?

philips daisy beauty expo

Philips var även på plats för första gången i år och visade upp allt från sina hårstyling-verktyg till IPL maskiner. De har så fantastisk fin design på sina produkter. Jag har redan lite spännande produkter hemma som jag håller på att testa  🙂

Vilken dag! Det är ju helt omöjligt att nämna alla utställare som man fick träffa under dagen men oj vad roligt jag haft! Jag kom hem med en underbar känsla i kroppen och hemmet har nu fyllts upp med arbetsprover som ska testas och utvärderas under de kommande månaderna!

Tack Kicki & Sam tillsammans som tillsammans med sitt team byggt upp ett fantastiskt Daisy Beauty Expo. Vilket arbete ni lägger ner för att inspirera oss! Längtar redan till 2020!

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar