Det är dags att utse vilka produkter som blev #Månadens Favoriter i Mars! Som ni vet behöver inte alltid produkterna vara flashiga nyheter utan de kan vara nya som gamla bara de etsat sig fast under månaden och gjort ett extra gott intryck på mig.

Månadens Favoriter April 2019

Varje månad i samband med inlägget spelar jag även in en Insta Story på Instagram där jag visar och pratar om produkterna jag valt ut som favoriter. Dessa sparas i mina Highlights i Instagram profilen under Månadens Favoriter. April-favoriterna kommer jag prata om inom kort!

sminktips april 2019

Direktlänkar till produkterna: 1. | Magic Style Brush | 2. Dry Texturizing Spray | 3. Instant Glow UV Primer SPF 30 | 4. Shape Tape Concealer | 5. California Beamin’ Face & Body Bronzer

Magic Style Brush 38 Björn Axén OBH Nordica

#1. Magic Style Brush 38 | Björn Axén OBH Nordica

Vad är det för typ av produkt?
“Magic Style brush är en värmeborste som främst är avsedd för att forma eller böja in/ut topparna samt för att skapa volym. Det går även att skapa större lockar.”

Magic Style Brush 38

Varför jag älskar den här värmeborsten?
Den här borsten har varit en storfavorit sedan jag först köpte den 2015 men nu när jag klippte av mig håret i Mars har den kommit till mycket större användning än tidigare! Jag kan inte leva utan den nu! Med den här borsten kan man verkligen få till den där fönade salongskänslan hemma och det är lättare än vad man tror! Dessutom har den en knapp (en joniseringsfunktion) som motverkar statisk elektricitet och som samtidigt gör håret lite glansigt!

Björn Axén OBH Nordica

Hur använder jag min Magic Style Brush?
Nedan har ni min morgonrutin som jag gör varje dag! Vill ni se hur jag använder den in action så kan ni kika på min Insta Story (på Söndag förhoppningsvis)!

1. Dela upp håret i sektioner och ta sedan fram en hårslinga som du rullar runt borsten ända upp till hårfästet.
2. Håll borsten ca 15-20 sek innan du försiktigt rullar ut locken från borsten.
3. Dra inte ut locken utan låt håret svalna helt innan du borstar ut den eller stylar håret.

Pris | 695 kr >>Du hittar den  här<<

Dry texturizing spray Oribe
När jag fönat håret avslutar jag med Dry Texturizing spray för att få struktur sen sprayar jag fast allt med ett spray från KMS som jag gillar.

#2. Dry texturizing spray | Oribe

Vad är det för typ av produkt?
“En revolutionerande (osynligt) torr spray för volym och struktur. Ett alternativ till torrschampo då den absorberar fett vid hårroten utan puderrester”

Varför är Oribe signature Dry Texturizing Spray så populär?
Så många varumärken som försökt kopiera den –  det finns ingen som denna! Den innehåller patenterade polymerer som absorberar fett vid hårroten vilket ger dig nystylat hår i dagar! Dry Texturizing spray är alltså ett alternativ till torrschampo som sprayas, antingen mot rötterna eller  underifrån ut i håret för att öka struktur och volym. Känslan, doften, volymen…jag älskar den!

Varför du behöver den i ditt liv?
Jag använder den efter att jag precis fönat håret (då mitt hår blir så lent och har en tendens att lägga sig platt direkt). Jag sprayar den mot rötterna och sedan lite ut på längderna och får därefter stadgan som jag behöver för att ta fram frisyren. Detta gör också så att det håller! Dag 2 och 3 sprayar jag i lite till för att bibehålla volymen!

Pris |  499 kr >>Du hittar sprayen här<<!

Läs även mitt tidigare inlägg  6 Lyxiga basprodukter i sminkväskan [länk]

Instant Glow UV Primer SPF 30

#3. Instant Glow UV Primer SPF 30 | Lumene

Vad är det för typ av produkt?
“Instant Glow UV Primer är en lystergivande primer som förbereder huden för en hållbar makeup. Lätt formula med solskyddsfaktor 30 som skyddar huden mot skadliga effekter av UV-strålar.”

primer med spf

Vad innhåller den?

  • Fröextrakt av nordiska hjortron – återfuktar huden och ger den lyster
  • Nordiskt källvatten – återfuktar också huden och ger den lyster
  • Pärlemorpigment – ger en lystrig finish.

lumene primer spf

Varför jag gillar den
Nu när solen tittar fram är det som du vet extra viktigt med SPF! Har du det inte i din dagkräm redan så kan jag varmt tipsa om att ha det i din ansiktsprimer innan sminket i stället! Just nu är favoriten Instant Glow UV Primer från Lumene då man får det bästa av två världar – Glow och SPF. Primern har en universell nyans och den smälter verkligen in i huden samtidigt som den lämnar ett tunnt men jämt lysterfilter som reflekterar ljus! Fantastisk produkt som jag missbrukar just nu!

Tips! Blir du lätt blank? Undvik att lägga den i T-zonen då du säkerligen vill ha det partiet så matt som möjligt.

Pris |  299 kr >>Du hittar den här<<

hape Tape Concealer Tarte

#4. Shape Tape Concealer | Tarte

Vad är detta för något?
Tarte’s Shape Tape Contour Concealer slog ner som en bomb under 2016 utomlands. Delvis för det täckande resultatet men också för sin (då) unika storlek på wand. Idag är det en utav Usa’s mest sålda concealer (säljs en Shape Tape var 12:e sekund).  I April lanserades den även i Sverige!

shape tape

Varför sägs Shape Tape vara så bra?

  • Ger full täckning med matt finish
  • Döljer ojämnheter och fungerar även som en kontur-/highlightprodukt med sin wand
  • Formulan ljusar upp och ger en slät yta under ögonen
  • Vegansk, krämliknande textur som enkelt kan blandas ut

shape tape swatch

Vad är det som är riktigt bra med Shape & Tape?
Täckningen och att den sitter! Jag själv förespråkar så tunna produkter som möjligt men Shape Tape är grym OM du använder den på rätt sätt och det är enligt mitt tycke att använda den i små mängder. Max 2 små prickar under ögat räcker då den är så dryg. Jag rekommenderar att använda en pensel eller fuktat svamp för ett så fint resultat som möjligt då wanden blir för kletig att använda. Känner du  dig sugen rekommenderar jag varmt att läsa hela min recension först i mitt tidigare inlägg (se även länk nedan).

Pris | 315 kr  >>Klicka hem den här<<

Läs också tidigare inlägg: Lina Testar: Tarte Shape Tape Concealer

California Beamin’ Face & Body Bronzer

#5. California Beamin’ Face & Body Bronzer | Nyx

Vad är det här för härlig produkt?
“En bronzer i jumbostorlek avsedd för att användas över hela ansiktet och kroppen. Formulan är krämig, är lätt att jämna ut och skapar en retoucherad effekt.”

California Beamin’ Face & Body Bronzer nyx

Varför blev det en utav månadens favoriter?
Sprillans ny bronzer som precis kommit upp i hyllorna. Riiiiktigt bra! Testat den några gånger redan och den är både pigmentrik och glowig som bara den. Vilken textur, smälter nästan på huden! Pudret har verkligen en sammetsfinish! Ett stort plus för att den finns i 6 färger också! Väldigt fina nyanser måste jag säga. Färgen Free Spirit (kall brun lyster) blev en favorit för contouring och Golden State (gyllenbrun lyster) som gifte sig med min oliviga hudton! Mycket imponerad med tanke på det låga priset!

Pris | 139 kr >>Du klickar hem dem här<<

Läs också tidigare inlägg: Bäst i Test: Vilket är det bästa Solpudret?

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar