Dags för en spännande nyhet i skönhetsvärlden! En ny innovativ sminkprodukt lanseras på den svenska marknaden. Vad? En unisex foundation som är vattenfast, kladdfri, långvarig och Vegansk. Jag har testat The Base!

the base foundation
The Base är ingen vanlig foundation utan har ett helt annat tänk

Igår var jag på lanseringen av The Base of Swedens produkt The Base. En produkt som är relativt ny på marknaden men som exploderade efter att de vann ett pris på Cosmo proof nere i Bologna! Dessutom klev Victoria Silvstedt in som investerare efter att ha hört talas om den i Businesspodden!

Vad är The base för något?
The Base är en foundation men den är långt ifrån vad man är van vid då formulan är väldigt unik (BoS har ansökt om patent). Basen kan nämligen sitta kvar upp till 72 h så den måste hanteras på ett helt annat sätt än vad man är van vid vilket säkerligen kommer att förvirra en del i början.

Läs också: Bästa sminkborsten till foundation

swatch nyanser base of sweden
The Base finns i 8 st nyanser

Vad är det som utmärker The Base?

  • Vegansk/Cruelty Free
  • 72 h hållbarhet
  • Vattenfast
  • Klimatanpassad
  • Matt finish
  • Byggbar/lager på lager
  • Högtäckande utan att täppa till porer
  • Vitamin A och E
  • Spf 30

Läs också: BÄST I TEST | Vilken är den bästa primern för ansiktet?


the base victoria silvstedt
Ett huvud kortare än de andra bönorna på bilden men vad gör väl det:) Maria Silver (Lyko) och Victoria Silvstedt.

Hur använder man The Base?

  1. Rengör ytan och ta bort oljor som finns på huden. Torr hud? Återfukta huden ordentligt innan du applicerar The Base eller så kan du blanda den med en oljefri hudvårdsprodukt.
  2. Börja med att sprida ut The Base jämnt över huden med en lätt, cirkulär rörelse. Vid ojämna ytor kan du bygga upp textur och volym.
  3. Låt produkten sätta sig i 30-60 sekunder innan du adderar ytterligare ett lager om du vill ha mer täckning eller fortsätt med dina vanliga sminkprodukter.

Hur tvättar man av The Base?
Självklart rekommenderar B/OS sin egen rengöring (200 kr) då den är  speciellt anpassade för just The Base men man kan få bort den med övriga makeup removers så länge de innehåller rikligt med olja (förslagsvis något mot vattenfastsmink)

Mitt första intryck?
Jag har fått en liten preview på produkten och hunnit testa och leka med den i en 1 vecka nu (både i Sverige och utomlands) samt med olika verktyg. I början var den lite svår att hantera (även för mig som mua) men efter ett tag får man in tekniken!

På mig, som vill ha en lätt täckning, räcker ett tunt lager och jag använder helst fingrarna för att kunna känna hur den känns på då den torkar in ganska fort. Det gäller att jobba snabbt och målinriktat för när den torkar sitter den!! Vissa dagar har jag spätt ut den med en annan foundation eller med en fuktkräm om jag varit torr eller vill ha den mindre täckande men då minskar ju lite 72h effekten såklart. När man väl får på den rätt så sitter den som berget utan att kännas! Den torkar men är alltid lite “fuktig” då den inte ska kännas torr (kan kännas ovant) och det är ju det som skiljer sig markant från en vanlig bas. Därför tänjer den sig väldigt bra och spricker inte.

Min känsla är positiv trots att jag testat den alldeles för lite för att kunna uttrycka mig allt för mycket om den men mitt intryck är verkligen precis som de säger: The Base fungerar på ett helt annat sätt och man måste respektera torktiden för att den ska ge resultatet de utlovar!

Pris: 520 kr (säljs här)

I vilket fall, en jäkligt cool produkt som är framtagen av ett par kvinnliga eldsjälar! Stort lycka till!

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar