ARTIKELN INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR OCH GÖRS I SAMARBETE MED PHYSICIANS FORMULA

Physicians Formula var helt obekant för mig tills för ett halvår sen då jag testade Butter Bronzer. Nu har jag hunnit utforska märket lite mer på djupet så i dagens samarbete med PF vill jag dela med mig av några favoriter från märket!

Lär känna sminkmärket Physicians Formula

Varför Physicians Formula?
Det är inte ofta pris, kvalité och design samspelar till kundens fördel men det är precis därför jag fastnade för deras produkter. De har otroligt fin kvalité trots ett bra pris OCH ett spännande yttre. Dessutom är produkterna allergivänliga och framtagna för att även passa en känslig hy (vilket jag har).

sminkning Physicians Formula
Physicians Formula blandar den senaste forskningen inom biovetenskap med de senaste trenderna inom skönhet och hälsa för att utveckla produkter anpassade för känslig hy.

Lite bakgrund om sminkmärket
PF kommer från Kalifornien, USA och grundades 1937 av läkaren och allergispecialisten Dr. Frank Crandall. Han skapade Physicians Formula för att visa sin kärlek till sin fru Edith som hade en känslig hud till följd av en sjukdom. Alla produkter är därför omsorgsfullt tillverkade och testade för att uppfylla strikta krav och de tillåter aldrig parfym, PABA eller någon av de över 100 känt irriterande ingredienserna i sina produkter.

Physician Formulas produkter är:

• Allergivänliga
• Framtagna i samråd med hudläkare
• Passande för känslig hy
• Passande för känsliga ögon och användare av kontaktlinser
• Dermatologiskt och kliniskt testade

 Physicians Formula scandinavia

Vart hittar man Physicians Formula i Sverige?
Produkterna hittar du i Sverige sedan snart ett år tillbaka och de finns bland annat på Åhléns E-handel, Åhléns City samt Lyko.se (25% på PF. sortimentet just nu)! Här kommer några produkter som du inte bör missa…

The Healthy Foundation
The Healthy foundation innehåller bla Hyaluronsyra och Vitamin A, C & E.

The Healthy Foundation SPF 20

Deras foundation blev jag jättenyfiken på då den innehåller så mycket bra ingredienser (till bra pris) och nu när jag testat den ett tag måste jag verkligen säga att den har en imponerande formula då den faktiskt slätar ut och lägger sig superfint! Det som gör den speciell är också är deras egenutvecklade Brightening Complex som förbättrar och jämnar ut hudtonen (väldigt slät). Basen har en lätt formula som ger medium till full täckning och den är byggbar och kan därför läggas “lager på lager”. Huden känns väldigt lätt och jag älskar att den innehåller SPF 20. Vid applicering har den en lite speciell doft (pga de fina ingredienserna och saknaden av parfym) men den försvinner snabbt när den luftats och hamnat på huden.

Några Ingredienser i The Healthy Foundation:

  • Extrakt från kinesisk Wu-Zhu-Yu (stimulerar hudcirkulationen för att jämna ut och ge lyster)
  • Hyaluronsyra
  • Vitamin A, C & E

Swatch foundation physician formula sverige
Jag har färgen MW2 och har använt LC3 som concealer.

Nyanser?
I Sverige finns den endast i 5 nyanser än så länge (utomlands 24) vilket är lite synd men det är alltid så när ett nytt märke lanseras i Sverige. De börjar smått och ökar successivt volym.

Från vänster: DN3 (Dark Neutral) | MW2 (Medium Warm) | MN3 (Medium Neutral) | LN3 (Light Neutral) | LC1 (Light Cool)

Pris |  126:75 kr [Ordpris. 169 kr]


Då jag är varm i min underton använder jag nyansen Bronzer under vintern och Deep Bronze under sommaren!

Solpudret Butter Bronzer [ Missa inte Bästsäljaren!] 

Som ni vet är jag ett stort fan av både #solpuder och kokos! Jag blev golvad av den exotiska doften i deras puder och är nog inte ensam om det då Butter Bronzer fullkomligt exploderade i Sverige efter att den vann “Årets Ansiktsbas” i Swedish Beauty Awards. Formulan nästan smälter in på huden då solpudret har en lite kräm-pudrig textur och den ger mer färg än vad man tror!! Dessutom är den berikad med essentiella fettsyror och vitaminer som mjukar upp, vårdar och återfuktar så huden får en silkeslen finish. Wow, jag förstår varför den säljer så bra!

Viktiga ingredienser?

  • Murumuru Butter
  • Cupuacu Butter
  • Tucuma Butter

Nyanser?
Light Bronzer [klick]
– kall underton
Bronzer [klick] 
– varm underton 
Sunkissed bronzer [klick]
– kall underton
Deep Bronzer [klick]
varm underton

Pris | 141:75 kr [Ord.pris 189 kr]

Läs mitt tidigare inlägg: Physicians formula | Butter bronzer

Extreme Shimmer Shadow & Liner Eyes 

På tal om tjusig design. Här ser du en utav deras paletter Extreme Shimmer Shadow & Liner Eyes som ingår i serien Shimmer Strips. Ursnygg förpackning! Paletten innehåller högpigmenterade puderögonskuggor i 6 nyanser som alla har ett extremt fint skimmer som skriker glamour.

Hur är ögonskuggorna att jobba med?
Färgerna är högpigmenterade och texturen ganska så tjock/kornig därför är de optimala att applicera med fingrarna eller med en lätt fuktad penseln (då blir effekten som bäst)…


Paletten jag använt heter “Bronze”

…om du vill använda ögonskuggan som en eyeliner istället kan du använda dig utav applikatorn som följer med i förpackningen (älskar vinkeln på den penseln!) Den turkosa färgen är en snygg detalj för att bryta av en klassisk bronzig look!

Finns det fler nyanser på paletterna?

Platinum [klicka här]
Bronze [klicka här]
Gold [klicka här]

Pris | 101:25 kr  [Ord.pris 135 kr]


Jag har två nyansfavoriter: “Coral Minerals” som är på bilden och “Bare with me” som jag har på mig i sminkningen.

The Healthy Lip Velvet Liquid Lipstick

Sist men inte minst! Det här var den andra produkten jag kom i kontakt med från märket och jag som inte är ett jättefan av Liquid lipstick var glatt överraskad över att den trots allt var ganska så mjuk då den innehåller en hel del oljor. Läppstiftet är alltså i flytande form (krämig konsistens) och har en long lasting formula med fuktgivande egenskaper. Även här är pigmenten kraftiga!

Vårdande ingredienser:

  • Avokadoolja
  • Vitamin A & E
  • Hyaluronsyra
  • Peptider och en blanding av återfuktande oljor

Nyanser?
9 st i Sverige (13 nyanser utomlands)

Pris | 126:75 kr [Ord.pris 169 kr]och den finns att få tag i >>här<<!

Hoppas ni kommer gilla märket lika mycket som jag gör<3

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar