Anastasia Beverly Hills släpper en #eyeprimer! Med tanke på alla fina ögonskuggspigment de tagit fram genom åren så var det absolut på tiden med en egen primer till ögonen. Det här är mitt första intryck…

eye primer anastasia

Vad är ABH primer för något?
“Anastasia Beverly Hills Eye Primer är en vatten-resistent ögonprimer i en ljusfärgad ton som hjälper till att få en jämn applikation för matta, metalliska och skimriga skuggor samt pressade pigment.”

Mitt första intryck
Anastasia’s produkter har alltid inneburit produkter med bra formulas och kvalité så jag måste säga att primern spontan hamnar i den översta “primerligan” direkt. Jag menar det finns ett par riktigt väletablerade eyeprimer-produkter på marknaden så det blir säkert lite tufft att slå sig in MEN jag tycker att formulan sticker ut lite från vad jag sett innan så de kan nog funka…

anastasia beverly hills primer

Vad gör Abh primer speciell?
…jag skulle säga att det är texturen och den ganska så pigmenterade tonen på den som sticker ut. Primern är krämig men ger ingen direkt “moussekänsla” utan är då lite mer åt det flytande hållet med ett matt avslut. Den är vatten resistent, dryg och väldigt täckande och lämnar en vit yta efter sig som ska få pigmenten att poppa!

vegan primer

Innehåll?

  • Fri från parabener, gluten, olja och alkohol.
  • Kliniskt testad, testad av ögonläkare, dermatologitestad och nonkomedogen.
  • Cruelty-free och Vegansk.

Hur använder man en primer:
Använd en liten mängd av primern och applicera den över hela locket innan du lägger din ögonskugga. Applicera med fingertopparna eller med en pensel.  Pressa in skuggorna i primern.

Tips!
Du kan också blanda din Eye Primer med din favoritskugga/pigment för att skapa din egen krämskugga.

anastasia primer swatch

Extra plus i kanten?
Att den finns i två storlekar och att den lämnar en vit-pigmenterad grund som får färger att poppa!

Pris?
Abh primer mini -> 7 ml 150 kr
Abh primer Original -> 15 ml 295 kr

Läs också:  5 olika sätt att fixera ögonskuggan på [länk]

anastasia beverly hills eye primer

Ett litet minus?
Squeeze-tuben är smidig men i början väller det ut produkt vilket kan vara bra att tänka på. Håll den med korken uppåt när du öppnar den inte nedåt. Den vita pigmenteringen som jag nämnde i plus kan också va en nackdel för den som vill ha en naturlig look då pigmenten blir väldigt starka.

anastasia primer vs urban decay

Tror jag att den kommer putta ner världens mest eftertraktade eyeprimer från första platsen?
Urban Decay’s Eyeshadow primer potion har varit en av världens mest sålda ögonprimer sedan många år nu och det är faktiskt den jag använder mest både privat och i jobb (sedan 2015!). Sjukt bra är den! Spontant tycker jag att det är en ganska så stor skillnad i formulan om jag jämför dessa två MEN de har en hel del likheter i resultat så tror jag att det avgörs lite efter smak och tycke. Det blir spännande att se vad ni tycker…

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar