Jakten på de bästa sminkborstarna är alltid i full gång, speciellt när det kommer till basverktyg. I foundationkategorin har jag däremot hittat en storfavorit: IT Cosmetics prisbelönta foundationborste!

bästa foundationborsten

När det kommer till applicering av foundation varierar jag mig mellan olika typer av verktyg (makeupsvamp, platt foundationborste, fingrar osv) men oftast jobbar jag med en fluffig foundationborste!

En favorit är Heavenly Luxe Complexion Perfection Brush #7  från IT Cosmetics! Den har jag använt extremt flitigt ända sedan jag började testa deras produkter! Vid lanseringen i Sverige förra hösten skrev jag bla om IT Cosmetics bästsäljare men då visste jag inte hur förälskad jag skulle bli i deras sminkpenslar.

Heavenly Luxe Complexion Perfection Brush
Vinnare av “Bästa makeupborste” i KICKS Beauty Awards 2019

Varför just Complexion Perfection Brush #7?

Jag har fått en hel del frågor om jag kan lista de absolut bästa borstarna till bas men det är verkligen svårt att göra en “bäst i test” när det kommer till sminkverktyg generellt. Delvis för smaken är så olika hos den som håller i penseln och för att mitt eget sätt att sminka förändras beroende på vem som sitter i stolen framför mig. Den här penseln är däremot en storfavorit hos många i branschen och jag själv älskar den.

 Fördelarna med IT Cosmetics foundationborste?

  • 2-i-1 borste då du både kan applicera foundation och concealer med den!
  • Airbrush-effekt! Jobba med den i cirkulerande rörelser – Perfekt om man vill ha ett tunt men täckande resultat.
  • Grymt bra kvalité – Borsten är gjord i syntet – ca 12 800 strån i den fluffiga delen och 6400 strån i den mindre delen.
  • Den är Pro-Hygenic och rekommenderas till dig som är känslig eller har hudproblem
  • Cruelty free

bra foundation borste

Till vem passar borsten?
Borsten passar både dig som är rutinerad och för dig som är nybörjare!

Till vad passar borsten?
Det är en perfekt sminkborste för både flytande foundation, fetare baser OCH foundation i puderform. Dessutom är den superhärlig att använda under ögonen till concealer.

Complexion Perfection Brush it cosmetics

Applicerings tips!
Lägg en klick foundation på handryggen eller på annat underlag, doppa toppen av borsten i produkten och applicera den sedan med lätta cirkulerande rörelser över huden. Tryck inte så blir resultatet supertunt och du kan bygga den ännu mer täckande!

Hur tvättar jag rent min foundationborste?
Penseln innehåller IT’s prisbelönta Heavenly Luxe-hår i syntet som inte ska ramla av så lätt men trots det så ska man alltid behandla penseln varsamt när man tvättar den. Läs min tidigare guide: Så rengör du dina sminkborstar bäst 

Pris | 395 kr >>Du hittar den här<<

Sminkborstar, vad är till vad? I videon ovan får du deras borstar förklarade för dig så att du vet vilken som passar dig! 

Typiskt, nu vill jag ha alla borstar i deras sortiment. Två utav dem har jag idag men nu står även deras French Boutique Blush Brush #4 och Jumbo Powder Brush #3 högt upp på önskelistan. Vilken blir din favorit?

 

Tips! Läs också: Tips på vilka sminkborstar du behöver i sminkväskan!

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar