ARTIKELN INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR OCH GÖRS I SAMARBETE MED LYKO

Under mina 14 år som makeupartist har jag hunnit testa en hel del skönhetsprodukter men långt ifrån alla! Det finns massor av produkter som jag aldrig testat och som jag smygkikat på alldeles för länge!

I samarbete med Lyko beställde jag hem ett par produkter som jag velat testa under en längre tid. Var dem så bra som alla säger och skulle jag köpa om dem igen? Nedan kan du läsa om mina intryck av produkterna. 🙂

Dragon´s Blood - Hyaluronic Mask
En produkt jag absolut skulle köpa igen!

1# Dragon´s Blood – Hyaluronic Mask | Rodial 

Varför jag velat testa den?
Rodial gjorde ett starkt intryck på mig redan för ett par år sedan då jag kom över deras Snake serum! Det var en liten dyrgrip som gjorde markant skillnad på huden men som jag inte köpte om pga priset. Den här godingen till ansiktsmask ger däremot en massa fukt samtidigt som huden rengörs på djupet utan att torka ut. Jag har hört så mycket om den och namnet gör ju den inte mindre intressant!

Vad innehåller masken? 
Den innehåller inte riktigt drakblod tyvärr utan har fått sitt namn pga att den innehåller den djupröda saven från det sydamerikanska trädet Crodarom som kallas för just Dragon Tree. Drakblodet lägger sig som en fin slöja på huden och lugnar stressad och känslig hud. Den innehåller också hyaluronsyra som verkar plumpande och reducerar fina linjer och rynkor samt ingrediensen gransil som absorberar hudens överflödiga olja och jämnar ut hudtonen.

Vem passar den?
Alla hudtyper (även känslig hy & extra bra för rynkor)

Pris | 505 kr 50 ml Du hittar >>Dragon’s Blood masken<< på Lyko.se

skin to die for Peter
Lyxig formula som slätar ut och mattar ner!

2# Skin To Die For | Peter Thomas Roth

Varför jag velat testa den?
Ända sedan Skin To Die For primern vann “Årets Ansiktsbas över 250 kr” i Swedish beauty Awards 2019 har jag velat lägga vantarna på den där lilla krabaten.

Motivering löd:
En sidenlen liten goding vars inbyggda instafilter verkar utan att synas för att ge perfekt drömhy som varar från morgon till midnatt.”

Varför så drömmig?
Nu kanske jag inte föll för just ordet “Insta filter” utan för att jag hade hört talas om primerns drömiga formula! Jag har en förkärlek till produkter som smälter ner i huden och det är precis vad den här gör. Formulan fyller ut, hjälper till att minimera och släta ut porer/fina linjer samtidigt som den lämnar en naturlig matt finish perfekt innan basen. Dessutom är den färgskiftande vilket gör så att primern matchar alla hudtoner.

Uppfyllde den mina förväntningar?
Både jag och mina kunder har tokgillat den, speciellt pga formulan! För mig är det så viktigt att hudens lyster får skina igenom även om jag använder en nedmattande produkt och det tyckte jag verkligen att denna gör! Omköp? Resultatmässigt kan man faktiskt få en liknande produkt till ett lägre pris men om man är ute efter den lyxiga formulan så ger Skin to die for en ännu bättre känsla!

Pris | 395 kr 30 ml Du hittar >>Skin To Die For<< på Lyko.se

Läs också: Vilken är den bästa primern för ansiktet?

brynliner Shape Shade Brow TintEn brynliner som ska trolla fram fjäderlätta brynstrån!

3# Shape & Shade Brow Tint | MAC Cosmetics

Varför jag velat testa den?
I höst vill vi kunna måla fjäderlätta brynstrån för att fylla ut ögonbrynen och därför har utbudet av brynliners ökat markant. Jag håller på att testa runt bland olika varianter och Shape + Shade Brow Tint var en utav de produkter som lockade lite extra för att den både har en flytande penna och en puder/vax-formula i andra änden.

Hur använder man Shape + Shade Brow Tint?
När jag läst på om produkten rekommenderar dem att först fylla i brynen med den flytande linern och sedan sudda in pudret med den lilla svampapplikatorn. Jag vill göra helt tvärtom! Då pudret även har lite vax i sig tycker jag att den gnuggar ut de fina strån man gjort om man lägger den efteråt. Jag målar därför i brynen med brynskuggan först och får brynen hyfsat ifyllda och fixerade. Sedan målar jag dit fina strån!

Resultat?
Jag är dock lite tvådelad i vad jag tycker om den här. Jag har använt mycket bättre brynliners tyvärr då jag tycker att den är lite för “blöt” i formulan vilket gör det lite svårare att få skarpa tydliga strån. Däremot älskar jag att brynlinern kombineras med vaxskuggan då den har grymt bra formula och är himla smidig! Gillar dock inte förpackningen alls. Det är svårt att få upp skugga med den typen av applikator/förpackning vilket gör att kvalitén på innehållet inte kommer till sin rätt. Nja, kommer tyvärr inte köpa den igen.

Pris |
190 kr  Du hittar >>Shape & Shade Brow Tint<< på Lyko.se

4# Lash Queen Feline Mascara | Helena Rubinstein 

Helena Rubinstein – Queen of mascaras?
Det är lite pinsamt att erkänna men jag har faktiskt aldrig testat någon av Helena Rubinstein’s mascaror! Varumärket är oerhört kända för att vara lite av det högsta hönset inom mascaror i sin prisklass men då jag haft så mycket andra mascaror hemma har det inte blivit något inköp.

Vad kännetecknar Lash Queen Feline? 
Först ut att testas blev Lash Queen Feline, delvis för att jag hört talas om den och för att jag märkt att den ofta är slut online! Mascaran ska ge mycket volym, längd och innehålla intensivt svarta pigment.

Vad tyckte jag om resultatet?
Check på allt! Jag fick ett superbra intryck av den direkt och den känns väldigt användarvänlig och flexibel till att passa de flesta fransar. Man märker att formulan är av bra kvalité och det räcker med ett tunt lager för att få upp fransarna! Vill man däremot ha ett litet tjockare resultat (fler än 2 lager) och bygga upp fransarna ska man söka sig till en tjockare formula men är man ute efter det riktigt svarta pigmentet så är det oftast denna typ av tunn/blank formula som gäller.

Riktigt bra (!) måste jag säga men jag skulle vilja testa fler utav deras bästsäljare innan jag vet om jag skulle köpa om just den här. Testat den?

Pris |
288 kr Du hittar >>Lash Queen Feline Mascaran<< på Lyko.se

Phyto-Lip Twist sisley
Färgen Litchi! Jag vill ha en i varje färg, punkt slut! 🙂

5# Phyto-Lip Twist | Sisley

Varför jag velat testa den?
Sisley, är ett riktigt lyxigt märke som inte korsat min väg förrän nu! Jag har förstått att de har en hel del guldkorn och är väldigt populära vid bröllopsmakeuper så jag har varit spänd på att testa dem. Dock är produkterna ganska pricy och trots det är det tydligen en del produkter som inte riktigt håller måttet enligt en del kollegor. Min första produkt från varumärket blev därför ett säkert kort som jag fått rekommenderad till mig: Phyto-Lip Twist!

Varför jag kommer vilja ha en i varje färg?
Phyto-Lip Twist är en tonad balsam som färgar som ett läppstift men som glänser som en glans. Stiftet är super populärt till bröllop då man med ett enda “twist” kan få en snygg återfuktad läpp utan för mycket färg (vässas ej utan skruvas upp) och glans utan kladd! Den är sååå mjuk och resultatet blir så fint så att jag drömmer verkligen om att jag ska kunna fylla frilansväskan med dem till alla mina kommande brudar!

Favorit färger?
Phyto-Lip Twist kommer i 23 olika färger och är så snygga på! Favoriterna hittills är: Litchi, Nude, Melon, Peach och Nut!

Pris |
425 kr Du hittar >>Phyto-Lip Twist<< på Lyko.se

 

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar