Sydafrika har varit ett utav mina absoluta drömresmål sedan många år tillbaka och nu ska jag äntligen få uppleva landet! Jag har nämligen rest hit för delta i en kombinerad foto- och safariresa som min vän och kollega Daniel arrangerar här nere!

Foto- och safariresa till Sydafrika

Jag har jag alltid trott att Kapstaden skulle bli den första stad jag besökte i Sydafrika men icke! Nu har vi precis landat i Johannesburg och härifrån ska vi köra 6h tills vi når Manyoni private game reserve där vi ska spendera en vecka.

Här ska jag, tillsammans med en grupp härliga Amerikanare, lära mig mer om foto och förhoppningsvis få se skymten av “The big five” i en fantastisk miljö.

safari sydafrika
The big five finns i Sydafrika, Kenya, Tanzania och Botswana.

The Big Five är från början en gammal jägarterm för de fem stora vilda djur som var svårast och farligast att jaga på Afrikas savanner. De fem stora djuren, leopard, lejon, elefant, noshörning och afrikansk buffel har tyvärr minskat markant eller faktiskt helt försvunnit från flera områden då de varit extra utsatta för tjuvjägare. Detta trots att det finns internationella överenskommelser som gör att handel med delar av dessa djur är helt förbjuden. Så sjukt ledsamt.

Jag känner på mig att den här resan kommer att få en väldigt speciell plats i mitt hjärta och jag ser så mycket fram emot både Safari, att utvecklas inom fotografi och att få njuta av mina intryck av Sydafrika! Vi ses på Insta Story!

Läs också:
Del 2 – Incheckad på Hlekani Homestead
Del 3 – Foto & Safari i Manyoni Private Game Reserve

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar