Efter nästan ett dygns resande anlände vi till Hlekani Homestead, en familjeägd lodge som ligger inne i Manyoni Private Game Reserve. Här ska jag och ett gäng Amerikanare spendera en vecka då min kollega Daniel (@Dannedoff) arrangerat en foto- och safariresa för oss!

Hlekani Homestead
Namnet Hlekani betyder “skratt” på Zulu.

Lodgen ligger alltså mitt inne i Manyoni Private Game Reserve som är en av de största, privata, reservaten i Mkuze, Kwazulu-Natal. Här inne, på 23000 hektar (något större en Manhattan), går det afrikanska djurlivet fritt så boendet är till viss del skyddat av stängsel för säkerhetens skull.

guests HlekaniHär har vi hela gruppen framför lodgen!

Lodgen ägs utav Andy’s föräldrar (längst till höger) men drivs utav henne och hennes man Sbo (till vänster). Två helt underbara värdar som hittills fyllt vår resa med massor av skratt och värme. Allt känns så avslappnat, hemtrevligt och super lyxigt!

entre HlekaniHär är huvudentrén!

På området finns en stor huvudbyggnad som är samlingsplatsen vid alla måltider och häng. Sedan ligger det ca 8 fristående hus på gården som är till för gäster.

Huvudbyggnaden är helt fantastiskt inredd och utstrålar verkligen allt som har med Sydafrika att göra!

En stor veranda vetter ut mot ett utav reservatets vattenhål ditt djuren kan söka sig för att dricka. Här kan man sitta en hel dag och bara stirra på utsikten…

…eller så kan man välja att försiktigt smyga sig ut på den bro som sträcker sig från lodgen så att man ska kunna ta sig närmre vattenhålet. Allt lite på egen risk såklart då den här delen inte hade några stängsel.

Utsikten från matsalsbordet! Här ska vi spendera frukost, lunch och middag tillsammans. Saknar ord för hur fint det är.

På andra sidan lodgen finns en drömig trädgård med flera olika platser byggda för att umgås. Pool, barbequeplats, utsiktsplats mm. Här ligger de fristående husen där vi gäster bor.

Jag höll på att dö när jag öppnade upp dörren till mitt rum. Spana in sovrummet ovan! Jag vet att det inte kommer bli så många timmar spenderade här inne dock då vi mest ska vara ute i naturen men jag är så exalterad! Äntligen är jag här!

Läs också:
Del 1 – Foto- och safariresa till Sydafrika
Del 3 – Foto & Safari i Manyoni Private Game Reserve

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar