ARTIKELN ÄR ETT REKLAMSAMARBETE FÖR ÅHLÉNS OCH INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

I takt med att det blir ljusare ute ökar suget efter nyheter som hintar om att vårsäsongen är på ingång. Idag lyfter jag 6 stycken sminkprodukter i samarbete med Åhléns som kan vara bra att ha koll på om du vill matcha sminktrenderna SS20!

sotade ögon 2020

Trend | Sotade ögon a’ la 70-tal 

En av de hetaste sminktrenderna våren och sommaren 2020 är den sotade looken i jordiga färger!  Sotade ögon är verkligen en av de mest hållbara ögonsminks-trenderna i modern tid och dyker alltid upp varje säsong i olika varianter då den är så populär! SS20 lånar vi mycket inspiration från 70-talet och twistar till sotningen med hjälp av koppar-, brons- och konjaktoner.

Tips på bra ögonskuggspaletter som hjälper dig att få till looken:

ögonskuggspalette lyx budget

 

Produkt | Ögonskuggor i jordiga färger

Kan man någonsin få nog av neutrala ögonskuggor? Nej! Årets sotade look går mer åt de bruna jordiga tonerna vilket ger sotningen mjukare fokus trots att formen kan vara ganska så utmärkande! Det finns två ögonskuggspaletter som jag tycker är värda att nämna här!

Urban Decay Naked Honey Palette |  540 kr
Nyhet! Ardell Pro Eyeshadow Palette Metallic & Matte | 189

Så här tycker jag:
Naked honey palette är ingen nyhet men jesus vad jag använt den! Otroligt bra kvalité, fina färger och otroligt användbar, vardags som fest. Ardells Pro palette är en liten ny uppstickare ss20 och för att vara Ardell tycker jag pigmenten är över förväntan! De har inte lyckats med alla skuggorna i paletten men med en primer under funkar de! Ett bra budgetalternativ för den som inte vill lägga allt för mycket på en palette.

wet look lips

Trend | Wet Look Lips

Glosset gjorde comeback redan förra året men får ett jätte uppsving även i år…i ansiktet, på läpparna, på ögonen… you name it! På catwalken dominerade den “fuktade läppen” då den inte tog för mycket uppmärksamhet från den övriga looken och man kunde även se en nyans av korallrosa eller nude.

Tips på bra nude läppstift som hjälper dig att få till looken:

nyheter läppstift 2020


Produkt | Krämigt läppstift i nude

För att haka på ss20 trenden med glossiga fuktiga läppar behöver man faktiskt inte välja ett läppglans. Inför kommande säsong är det många sminkvarumärken som fokuserat på att ta fram extra glossiga och fuktgivande läppstift vilket passar alldeles utmärkt.

Nyhet! Yves Saint laurent Rouge Volupte Shine Lipstick, 100 | 375 kr
Nyhet! L’Oréal Paris Color Riche Valentines Lipstick, 235 | 99 kr  (139 kr)

Så här tycker jag:
Om man inte är en gloss-person så funkar det utmärkt att välja något lite mer fuktgivande i läppstiftsform. Dessa två läppstift ligger i min väska just nu och jag varvar dem båda flitigt beroende på vad jag ska göra. YSL’s nyhet i nyansen 100 är super fuktgivande , glansig och semitäckande i persikodoft medan L’Oréals Valentine utgåva av min favoritfärg 235 (denna är lite mer rosa än tidigare) är lite mer täckande men känns krämig på!

ombre 2020 nagel

Trend | Tonad Ombre

När man tänker ombre så tänker man kanske en färg som graderas på den enskilda nageln men på årets catwalk och framför allt på sociala medier känns det ännu mer trendigt att matcha varje nagel med snarlika nyanser. Matchandet av nagellacksnyanser gör att vi nästan skulle kunna kalla Ombre för en klassiker vid det här laget! Detta är en hit 2020!

Tips på bra Nagellack som hjälper dig att få till looken:

nagellack nyheter 2020


Produkt | Nagellack i snarlika toner

Bland vårens nyheter 2020 släpps en hel del snarlika nyanser från olika varumären så att du enkelt kan matcha dina naglar i en snygg design! För att looken ska ge en lite extra cool effekt rekommenderar jag att utöver de ganska snarlika tonerna bryta av med en starkare nyans också!

Nyhet! Essie expressie Nail Polish, 60 buns up | 119 kr
Nyhet! Depend 7day Nailpolish, Paisley charmed | 49 kr

Så här tycker jag:
Vanligtvis gör jag gellack på salong var 3:e vecka så det är inte ofta jag leker runt med nagellack MEN under våren brukar jag alltid får feeling och lacka naglarna efter olika outfits! Om man inte går på salong och vill leka runt själv hemma rekommenderar jag varmt Depends nagellack i kombinationerna:  Paisley charmed, Polka dot Maniac och Print on print! Vill du istället välja en lyxigare variant ska du välja Essies nyheter i kombinationen: Buns up, Cold brew crew, Get a mauve on!

 

Vilka produkter skulle du välja ovan?
Lycka till! Hoppas ni gillade inlägget!

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

6 Kommentarer

  1. Ohhh Loreal läppstiftet med hjärtan. Helt förälskad i detta. Måste köpa!
    Tycker denna typen av inlägg är makalöst bra. Älskar att få tips på lyx vs budget ?

    • Användarens profilbild
      Lina Reply

      Vad glad jag blir!! Det ska jag ha i åtanken Älskar när man hittar “liknande” produkter! <3

    • Användarens profilbild
      Lina Reply

      Samma här! Älskar den trenden. 🙂 <3 Kram

Skriv en kommentar