ARTIKELN ÄR ETT BETALT REKLAMSAMARBETE MED LYKO OCH INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Igår var det dags för ett efterlängtat besök på Lyko Concept Hair där jag gör mitt hår regelbundet. Det var verkligen hög tid för en uppfräschning och nya rutiner då jag haft en hel del problem med kvalitén den senaste tiden …

lyko concept hair catrinDå jag själv jobbar på salongen två gånger i veckan (brynkonsultationer och makeup) är detta inlägg i samarbete med Lyko och därför reklam för min egna arbetsplats.

… Denna gång fick jag äran att bli färgad och fixad av min kollega Catrin (jag har velat gå till henne så länge!). Hon har dock bara haft hand om min klippning innan då hon är så brutalt bokad men nu fick vi äntligen till det.

fixa håret lyko concept hair

Mitt hår har inte mått så bra de senaste månaderna. De har absolut “sett bra ut” men kvalitén har varit hemsk då jag upplever att håret både varit rejält uttorkat och vad jag än gjort så har det känts tunt och inte alls lika fylligt som det brukar va. Detta har resulterat i skonsamma behandlingar, försiktighet med färgningar och jag har till och med kört en kur med kosttillskott för hår i 3 månader ( Priorin – för att få håret att växa till sig).

förebild hår

Målet med gårdagens frisörbesök var därför inte att göra någon drastisk förändring, “utåt sett”, men rent tekniskt gjorde vi massor och fokuserade på att bygga upp kvalité och få tillbaka rätt nyans utan att skada håret allt för mycket. Alltså herre vilken skillnad sånt kan göra!

fräscht hår vår page

Först av allt, Catrin är en stjärna!
Hon vet verkligen vad hon gör och hon brinner verkligen för att få vara kreativ med hår – både när det kommer till klipp och färg. Så lyxigt att få tid med henne <3

Det här gjorde vi med håret:

För kvalitén: För att “rädda” upp mitt hår fokuserade vi massor på fukt och diverse häxblandningar i schamponering. Vågar inte skriva ut vad vi använde här då det är massor av produkter och blandningar som endast finns hos frisörer men vi la bland annat 1. Davines hårinpackning (unisex-doft, fantastisk  79 kr). Herregud, mixen av allt vi gjorde, vilken skillnad det var när jag kände på håret när det var blött. Så brukar det inte kännas kan jag lova.
ny hårrutin 2020Färgmässigt: la vi frihandsslingor men fokus på fronten för att ljusa upp vissa partier, därav skapade vi mer kontraster i håret utan att det ser randigt ut. Vi la också en bottenfärg av intensivtoning för att sudda ut utväxten av de gamla slingorna (gillar när det inte blir en markant utväxt!). Sen la vi en annan toning på resten av håret för att få en mer beige/sand toning.

Klippning: För att fräscha upp håret klippte vi av 3cm för att forma till min page, som blivit lite väl långt. Sen formade vi bara till luggen en aning.

Ny stylingrutin: Här pratade Catrin om vikten av att välja rätt produkt när man är torr i håret. Fukt och fett är ju två helt olika saker (precis samma princip i hudvård) och hon gav mig lätta produkter som alltså ska fokusera på att boosta håret fuktmässigt … inte massa moist som i krämiga stylingprodukter. Då jag vill ha mycket volym i botten så valde vi en 2. Volume infusion som jag ska lägga i fuktat hår närmast hårbotten. Älskar den och har skrivit om den innan (se länk nedan) samt la vi 3. Oribes Brilliance & shine “balsam” som ska användas i längderna för att bibehålla fukt och shine under dagen. Sen fönar jag och tillsätter mitt älskade texturspray från Oribe! 🙂

Så glad för resultatet!! Gillar ni det?

Läs också: Martinsson King | Hårvård med Infusions
Läs också: Mina 8 bästa texturspray för volym i håret

makeupbylina

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar