Maj gick alldeles för fort men vad gör det när sommarkänslorna smyger sig på. Jag har i vilket fall fem nya favoriter att presentera för er efter månaden som gått – alla nyheter (nästan) som fått mig falla pladask!

månadens favoriter Maj 2020
Direktlänkar till mina favoriter: 1. Luminous silk concealer  | 2. Nudies all over dewy | 3.  Radiant Matte Bronzing Powder | 4. Mini Glam Palette | 5. Eyebrow Gel

 

makeupartist lina ekh

När jag testar produkter – En del faller jag för direkt, andra produkter tar längre tid att gilla och ibland slutar jag med produkten direkt efter första test. 

Som ni vet testar jag en hel del sminkprodukter i mitt jobb. Produkter som jag älskar från första stund eller som jag kommer på mig själv med att använda lite extra mycket blir sedan favoriter som jag varje månad delar med er! De sammanfattas i ett “Månadens Favoriter-inlägg” här på bloggen och sen pratar jag om dem på min Insta Story (sparas i highlights på Instagram).

Här hittar du fler Månadens Favoriter inlägg<<

Luminous silk concealer

1# Luminous silk concealer | Giorgio Armani *Nyhet*

Vad gör Luminous silk concealer speciell?

Det var inte alltför länge sen jag tipsade om en tunn matt concealer från Hourglass som täckte mörka ringar under ögonen på ett vips! Den här concealern från Armani är även den magi, däremot är den uppbyggd på ett helt sätt. Luminous silk concealer är istället tunn och lystergivande samtidigt som den täcker ringarna. Den passar med andra ord dig som vill ha något tunt och naturligt istället för matt och heltäckande. 

“Formulan innehåller aminosyra, täckt med mineralpigment och är lätt att applicera. Den friska och lätta texturen smälter på huden och tillför lyster med byggbar täckning. Luminous Silk Concealer ger dessutom återfuktning i upp till 24 timmar.” – Armani

  • Passar alla hudtyper
  • Tillför subtil lyster under ögonen
  • Silkeslen textur som inte lägger sig i linjer
  • Ger medeltäckning och är byggbar (kan appliceras i flera lager)
  • Ger återfuktning 24 h

concealer armani

Vilken nyans på Luminous silk concealer ska du välja?
Jag vet att ni är många som inte kan ta er till butik för att testa ut en bra färg så därför har jag swatchat alla 19 färger i inlägget på länken nedan:

>>Hitta din färg här<<


Min recension | Vad tycker jag om Luminous silk concealer?

Jag skulle säga att detta är en perfekt concealer för dig som är 35+ och uppåt! Varför? Den är inte allt för täckande men samtidigt kan du lägga ett extra lager (bygga upp den) om du vill ha den mer täckande! Texturen är så fin så den lägger sig inte i vecken! Men det bästa av allt är att den ger en himla fin lyster under ögonen som ger en fin reflektion under ögat. Inget skimmer utan en mjuk lyster som piggar upp! (En längre recension finns också på “Hitta din färg”-länken ovan)

Pris | 405 kr 12 ml  >>Du kan beställa din nyans här<<

Nudies all over dewy nudestix

 

2# Nudies all over dewy | Nudestix

Vad är detta för något?
Nudies all over är multifunktionella stick för ögon, kinder och läppar som man enkelt kan ta upp ur väskan när man är på språng. Förpackningen är smart då den består av en färg i ena änden medan du hittar en appliceringsborste i den andra. Det finns flera olika varianter bla en glossigare serie i fyra olika färger (dewy) och en mattare variant i ca 6 färger (matte).

Cherry Blossom Babe nudestix dewy
Färgen Cherry Blossom Babe är den nyans jag använt i dagens makeup!

Varför jag gillar den så mycket?
Den här guldprodukten i en matt variant har ni sett tidigare i Månadens favoriter under 2019! Jag älskar dem men när de glossigare varianterna kom blev jag helt till mig!! De matta är verkligen ursnygga på höst/vintern medan de glossiga passar perfekt vår/sommar! Än så länge har de bara 4 färger i dewy (fler kommer inom kort) men tur är väl det för det är helt omöjligt att välja en nyans! 🙂 Varma rekommendationer.

Pris | 248 kr (310 Kr) – idag 31/5 kör Sephora 20% på dem online! >>Du hittar Nudestix här<<!


Läs även mitt tidigare inlägg 
→ Steg för steg | Så fixar du rätt glow

 

Radiant Matte Bronzing Powder

3# Radiant Matte Bronzing Powder | MAC Cosmetics

Förra året skrev jag ett en stor solpuderguide här på bloggen där jag tipsade om de bästa solpuder jag testat samt listade vad du skulle tänka på när det kommer till att välja rätt produkt. Det är alltid lika spännande att testa årets utgåvor och i år 2020 så har Macs senaste bronzer tagit mig med storm!

Varför jag gillar den så mycket?
Detta är alltså ett krämigt men lätt solpuder som ska hålla upp till 12 h. Pudret har en lätt till medium byggbar täckning och ger en mjuk “barely there” effekt utan massa glow och glitter. Jag har endast den ljusa nyansen hemma men jag måste säga att den har massor av pigment och är mer än tillräcklig för mig! Super!

Färger:
Beige-Ing Beauty – ljus brun varm underton (se bild)
Totally Taupeless brun varm underton

Pris: 265 kr >>Du hittar solpudret här<<

Mini Glam Palette Natasha Denona

4# Mini Glam Palette | Natasha Denona

Varför blev paletten en av Månadens favoriter?
Natascha Denona, är otroligt känd för sina pigmenterade ögonskuggspaletter och Mini Glam-paletten ovan är inget undantag! Den har blivit en storfavorit och jag har använt den flitigt ändå sedan Januari i år då jag fick möjligheten att norpa ett pressprov innan lansering. Jag, som många andra, är besatt i neutrala toner och att paletten kommer i en liten resvänlig variant är ett megaplus inför semestern.

I dagens makeup på Insta Story har jag också använt:
– Fixerat ögonskuggorna med primern/krämskuggan Ombre Blackstar 21 Rose Elixir!
– Sotad eyeliner med hjälp av Lasting Eyeliner Pencil!
– Mascara Telescopic False Lash Mascara Magnetic Black

swatch Mini Glam Palette Natasha Denona

Berätta mer om paletten!
Mini Glam paletten är alltså en liten resvänlig palette innehållandes 5 färger  i både matt och metallisk textur. Nyanserna går i det taupe-guldfärgade hållet vilket passar bra till både en fräsch vardagsmakeup och en glamorös festmakeup. Glam är verkligen rätta ordet för den här paletten! Sååå fin!

Pris | 240 kr (300 Kr) – idag 31/5 kör Sephora 20% på den online! >>Du hittar den här<<

x brow gel

5# Eyebrow Gel | Xbrow *Nyhet*

Vad är detta för nyhet?
Måste säga att jag är tokimponerad av XLash senaste produkt XBrow Gel. Det är ju dock en vanlig bryngelé som ska fixera brynstrån men det som gör att den sticker ut lite är att den innehåller fibrer (de flesta genomskinliga gelér brukar vara fiberfria) och formulan är vattenfast, superlätt och inte så där klistrig! Big like!

Innehåll:
Bryngelén har få ingredienser för att kunna vara så naturlig som möjligt. Den innehåller bla röda alger som mer än ofta dyker upp i hudvårdsprodukter.

När ska du använda den?
Den applicerar du på ögonbrynen för att “lyfta” hårstråna och på så sätt får du en pigg effekt i ansiktet. Den håller stråna i shack och ser till att de är separerade och upplevs fylliga!

Pris | 129 kr  >>Du hittar den här<<

 

makeupbylina

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar