Ledigheten är snart slut och det tajmar jag med att skriva ett nytt inlägg om mina favoriter från Sommaren 2020! Nedan finner du de bästa produkterna från Juli som lyckades bli mina #Månadens Favoriter under semestern!

Direktlänkar till mina favoriter: 1. Tea to Tan Face & Body | 2. Gimme Brow+ Brow gel | 3. 24/7 Glide-On Eye Pencil | 4. Butter Up Moisturizing Body Stick | 5. Blond absolu masque ultra violet


Fler produkter som använts i looken:
Bas:
Born To Glow Radiant Concealer
(Medium Olive)| Nudies Bloom All-Over Dewy Color (Cherry Blossom Babe)
Ögon:
Pensel setKrämskugga  
(Blond Opal) | Brynpenna (Darkbrown) | Mascara Sensai Separating
Läppar:  Grace
Outfit: Tröja
Nagellack: Cold Brew Crew 70

Som ni vet testar jag en hel del sminkprodukter i mitt jobb. Produkter som jag älskar från första stund eller som jag kommer på mig själv med att använda lite extra mycket blir sedan favoriter som jag varje månad delar med er! De sammanfattas i ett “Månadens Favoriter-inlägg” här på bloggen och sen pratar jag om dem på min Insta Story (sparas i highlights på Instagram).

Här hittar du tidigare Månadens Favoriter inlägg<<

 

Tea to Tan Face & Body

1# Tea to Tan Face & Body | By Terry

Vad är detta för smart produkt?
Tea to Tan Face & Body är en flytande bronzer i sprayform som du använder när du tillfälligt vill trolla fram en snygg och hållbar solbränna som du sedan kan tvätta av vid läggdags. Det är alltså ingen Brun utan sol utan en bronzer som du smidigt kan använda i hela ansiktet och på kroppen.

 

Vad är det i Tea to Tan?
Tea to Tan Face & Body är alltså en vattenbaserad bronzer som innehåller antioxidanter från svart och rött te samt vitaminer från körsbär! Det upplevs som ett brunt vatten med två faser i då det på botten av flaskan ligger ett tunt guldskimmer (superdiskret) som gör solbrännan ännu mer effektfull! Man behöver alltså skaka flaskan ordentligt så att det blandas väl men vill man skippa skimret undviker du helt enkelt att skaka produkten.

Tea to Tan Face & Body före och efter

Färgar den inte av sig?
Innehållet är också helt kladdfritt när det torkat in! Jag var jätte skeptiskt i början när jag testade den för första gången för några år sedan men jag körde ett rejält skrubbtest med en vit handduk innan jag klädde på mig kläderna ovan på och det satt utan problem!

före och efter tea to tan

Fördelarna med att använda den här typen av  produkt?
Då jag inte är ett så stort fan av brun utan sol produkter vill jag poängtera tre stora fördelar med Tea to Tan Face & Body! Till skillnad från en brun utan sol så känns den helt viktlös på … Med andra ord ingen instängd känsla på huden. Är så känslig för den känslan! Den andra viktiga delen är doften …  Tea to tan har ingen specifik “brun utan sol doft” utan doftar endast svagt av dess ingredienser. En klassisk mjuk By terry doft men med en brutal lägre dos av ros skulle man kunna säga. Till sist krävs det ingen specifik förberedelse av den här produkten. Ska du iväg på ett lite festligare tillfälle på kvällen kan du enkelt applicera den innan du ska iväg utan massa timmars skrubbande och smörjande som ibland krävs för en brun utan sol.

Pris |
719 kr>>Du hittar Tea to Tan Face & Body 100 ml här<<
719 kr >>Tea to Tan Face & Body 100 ml + en gratis reseförpackning 30 ml << TIPS!

Läs mer om produkten i mitt tidigare inlägg: Snabbt solbrun med Tea to Tan Face & Body

2# Gimme Brow | Benefit Cosmetics

Den berömda bryngélen
Under årets semester bekantade jag mig återigen med den berömda gelén Gimme brow från Benefit! Som den hyllas varje år! Den är riktigt bra då den håller hög kvalité, är grym i konsistens och innehåller lätta fibrer (utan klumpar) som lägger sig fint på hårstråna. Borsten är liten och smidig, sitter bra och färg nummer 3 kan vara den snyggaste färgen jag hittat till mina egna bryn då den är perfekt brun i en relativt kallton.

Varför en bryngelé med färg är värd att investeras i?
Straxt innan semestern såg jag till att färga mina ögonbryn men då jag spenderat många dagar i solen försvann färgen ganska så snabbt! Då är det bra att ha en bryngelé med lite färg och fibrer i för att snabbt kunna trolla fram fylliga bryn igen! Den här bryngelén innehåller alltså små mikrofibrer som fäster i huden och på hårstråna, vilket skapar en naturlig fyllighet och definition av varje strån.

gimme brow nyanser
Bild lånad från Benefit cosmetics.

Är Gimme brow+ värd priset?
Då produkten är extremt populär och hajpad vet märket att de kan ta ut en rätt rejäl slant för produkten oavsett storlek. Idag har den ju däremot stor konkurrens då det finns så många budgetalternativ på marknaden som är ganska så snarlika men det är något speciellt med den här produkten som jag inte kan sätta fingret på! Jag gillar verkligen färgen, kvalitén och förpackningen så det blir liksom lite extra roligt att ha den i sminkväskan!

Gimme brow+ brow gel finns i 10 färger! Jag använder nyans nr 3!

Pris | 345 Kr / 3 gr (0,1 oz) >>Du hittar bryngelen här<<

3# 24/7 Glide-On Eye Pencil | Urban Decay

Under sommaren använder jag inte supermycket smink men när jag väl sminkar mig är det oftast vattenresistenta- eller vattenfastaprodukter som kommer till bra användning i värmen. En tålig kajalpenna får alltid plats i sminkväskan på resan och med hjälp av den kan jag skapa många makeuplooker på semestern!

Varför blev 24/7 Glide-On Eye Pencil en favorit?
Urban Decay har en helt fantastisk serie med kajalpennor, 24/7 Glide-On Eye pencil, som både sitter och ger ifrån sig bra pigment! Dessa är favoriter sedan länge men kom extra väl till hands under årets semester då jag inte velat sminka mig så mycket mer än med dem runt ögonen. Med dessa kajaler har jag behövt lägga ner minimal med ansträngning i sminkningen och jag har kunna prioriterat annat istället!

24/7 Glide-On Eye Pencil favorit kajaler
Jag har gjort en “färgguide” i mitt tidigare inlägg om produkten -> Läs här!

Fördelarna med Glide-On eye pencil?

Nyanserna – Vilken nyans du än letar efter … Urban Decay har den! De är framför allt kända för att kunna leverera flera olika nyanser av svart vilket jag tycker är fantastiskt då man inte alltid är ute efter den allra svartaste färgen.

Formula och pigment – 24/7 Glide-On har ett rikt och intensivt pigment men som med alla produkter så kan pigmenten såklart variera lite från färg till färg. En del av dem är sjukt intensiva och ger en skarp färg med bara ett drag (tex Perversion) medan andra är något mer byggbara. Formulan är extremt mjuk och krämig så den glider bokstavligen på och torkar in lagom fort!

Hållbarhet – Hur bra någonting håller varierar såklart då vi alla är olika (vissa har oljigare lock än andra) men dessa pennor är vattenfasta och jag tycker dem är extremt hållbara! Vissa färger håller dock bättre än andra (vissa kan fade:a i färg) beroende på om de är matta eller skimriga men de är absolut värda att testa om du letar efter en bra kajal!

Pris | 225 kr  >>Du hittar alla kajalpennorna här<<


Läs en mer utförlig recension om produkten i mitt tidigare inlägg
→ Den bästa kajalpennan på marknaden?

Butter Up Moisturizing Body Stick

4# Butter Up Moisturizing Body Stick | Formula 10.0.6

Aldrig hört talas om Formula 1o.0.06?
Formula 10.0.6 är ett prisvänligt hudvårdsmärke (säljs bla på apotek) och som främst fokuserar på problemhy. De har funnits sedan 1933 och använder sig av mycket frukt och bär i sina formuleringar.

Butter Up Formula 10 0 6

Hudvård på stick – smidigt på resan
Det var så länge sedan jag använde något från dem men på årets semester tog jag med mig deras body butter i stickformat då jag tyckte den verkade intressant! Den var så himla smidig att ta med i väskan och den doftade helt i min smak så det blev verkligen en av månadens bästa fynd!
Det är så lätt att man glömmer smörja in sig efter en hel del badande och sol men jag måste säga att stiftet gjorde det lite roligare i år.

Vad innehåller stiftet?
Butter Up, som den heter, är alltså som en body lotion men den kommer i ett krämigt återfuktande stift för hela kroppen. De aktiva ingredienserna är plommon och kakaosmör. Plommon främst för doften och kakaosmör för att ge ordentligt med fukt! Otroligt härlig produkt!

Pris | 119 kr  >>Du hittar krämsticket här<<


Kérastase blond absolu masque ultra violet är en lila hårinpackning som får bort de gula tonerna i håret och ger håret mer lyster och stänk av en kall underton.

5# Blond absolu masque ultra violet | Kérastase

Varför ska man använda en lila hårinpackning?
Stark sol och massa bad får alltid mitt hår att gulna i nyansen under sommaren. Så för att underhålla min hårfärg under semestern använder jag alltid någon form av silverprodukt för att hålla håret kallt och svalt.

Hur får man bort gula toner i håret under semestern?
En lila produkt (schampo eller inpackning) är därför idealisk för ett blont hår som är blekt eller slingat då den hjälper till att avlägsna oönskade varma och gula toner. Är jag hemma så varvar jag mitt vanliga schampo och balsam med ett bra silver shampoo men när jag reser iväg tar jag hellre med mig en bra silver inpackning! På så sätt ser jag också till att ge håret fukt och omvårdnad trots att jag är iväg på resande fot. I år blev jag tipsad om Blond absolu masque ultra violet från Kérastase och är mer än nöjd då den gjort håret såååå mjukt och fint i tonen!!

Blond absolu masque ultra violet Kérastase

Så här använder du den lila hårinpackningen:

1. Tvätta ditt hår som vanligt med schampo.
2. Applicera sedan hårinpackningen i handdukstorkat hår och massera in produkten i längderna och ute i topparna.
3. Låt sedan verka i 5 minuter för att få en lätt neutralisering eller lite längre (upp till 10 minuter) för att få ett starkare resultat.
4. Tillsätt sedan lite vatten, massera upp ett lödder och skölj sedan ut produkten noggrant.

Pris | 429 kr  200 ml  >>Du hittar hårmasken här<<

 

makeupbylina

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

4 Kommentarer

  1. Älskar inpackningen från Kérastase, finns ingen bättre! Så tacksam för alla dina fina tips. Har börjat använda två fantastiska produkter, en foundation och en mascara, tack vare dig. ?

    • Användarens profilbild
      Lina Reply

      Hej Anette! Om du visste vad glad jag blir! Tack för att du följer och hejar! Stor kram

  2. Ulrika Engvall Reply

    Tack för tipset om bryngelen! Har letat länge efter en gele med den rätta färgen. De jag har testat har antingen varit för mörka eller för röda. Gimme brow+ nr 3 är perfekt! Bra att man först kunde köpa den mindre och testa med. Sen blev det några stycken i originalstorlek 🙂

    • Användarens profilbild
      Lina Reply

      Vad roligt att höra att den passade dig så bra! Det är en riktig guld-produkt!:) Kram

Skriv en kommentar