ARTIKELN ÄR ETT REKLAMSAMARBETE FÖR LYKO OCH INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Under sommaren har håret fått utstå en hel del sol, bad och en och annan knut på huvudet. Detta kan bidra till att håret blir så mycket torrare. I detta inlägg tipsar Top stylisten Catrin SköldLyko Concept Hair om hur du kliver in i hösten med rätt hårprodukter som motverkar frissigt hår.

lyko concept hair

Under gårdagens besök på Lyko Concept Hair (där jag också jobbar) tog jag med mig några frågor om hår som jag fått från er följare på Instagram. Majoriteten av alla frågor handlade faktiskt om frissigt hår och om hur man motverkar att få det torrt i höst!

Pågrund av det skandinaviska klimatet varierar ju höstens dagar mellan varma och kalla vindar. Det ger en ganska så torr luftfuktighet som du säkert vet och med det följer en inte allt för sällan ett torrt frissigt hår!

lyko concept hair före och efter

Mitt hår (tunt till normalt) hade tidigare en förmåga att bli jätte-frissigt om jag inte fönade håret men sedan jag fått lära mig att tillsätta rätt hårprodukter under en “torr-period” så har jag både lyckats få bort frissigheten OCH få tillbaka mer av mitt hår som tidigare gått av.

ny höstfrisyr

Så slipper du frissigt hår |

Fråga: Så vad är hemligheten bakom att få bort torrt och frissigt hår?

Svar: Jo, du måste tillsätta rätt typ av fukt! Catrin menar att det är stor skillnad mellan att vårda ett kemiskt skadat hår (skadat från blekning/överkonsumtion av färg) och ett torrt hår som fortfarande är friskt och har proteiner kvar. Det är en vanligt misstag!

Ett kemiskt skadat hår ska använda sig av reparerande produkter (står oftast repair på förpackningen). Produkterna fokuserar då på att återuppbygga och stärka hårfibrerna samtidigt som det vårdar med intensiv näring.

Tips på återuppbyggande Schampo & Balsam: 

1. Repair Duo, Ida Warg | 249 kr
2. Repair Me Wash Paket, Kevin Murphy | 599 kr
3. Repair&Restore Shampoo & Conditioner
, Oribe | 589 kr + 595 kr


Tips på återuppbyggande Leave-in produkt:

1. Leave-in repair, Kevin murphy | 329 kr

Har du ett torrt och frissigt hår som inte är särskilt skadat eller behandlat ska du använda ren fukt utan reparerande innehåll! Använder man fel stylingprodukter (repair-produkter) på ett frisk/torrt hår kan håret istället packas på med en beläggning vilket tillslut kan göra håret torrare vilket i sin tur kan leda till att håret går av!


Tips på återuppbyggande Schampo & Balsam: 

1. Moisture Duo, Ida Warg | 249 kr
2. Vital Cleanse Shampoo & Vital rinse Conditioner, Martinson King 275 kr + 275 kr
3. Deep Moisture Paket,
Aveda | 799 kr

så slipper du frissigt hår
Tips på återfuktande Leave-in produkt:

1. Brilliance & Shine Supershine Light, Oribe | 595 kr  (Tunt till fint normalt hår) (Använt så mycket!!!)
2. Supershine Moisturizing Cream, Oribe | 595 kr  (Medeltjockt till tjockt, grovt hår)


Tyckte du att inlägget var intressant?

Jag och Catrin svarade på fler frågor på Insta Story live under mitt salongsbesök! Du hittar filmen med frågor och svar sparad i mina highlights på Instagram (@makeupbylina)

 

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

2 Kommentarer

Skriv en kommentar