Är du ute efter ögonskuggor med jordnära färger som hjälper dig att framhäva dina ögon naturligt? Det här är dem bästa ögonskuggspaletterna som innehåller rätt nude nyanser! Uppdaterad Nov 21

bästa ögonskuggspaletten

Jakten på den perfekta ögonskuggspaletten som ska innehålla allt man behöver för en vardagssminkning pågår konstant. Det är en bra produkt om du vill komma igång att lära dig göra en naturlig ögonsminkning men den behöver inte nödvändigtvis innehålla 15 olika nyanser.

vardagsmakeup

Vilka ögonskuggor behöver man för att göra en snygg vardagssminkning?

Vilka färger du ska välja beror lite på vilken hudton du har men det första jag brukar rekommendera är att lära dig använda 2-3 olika nyanser. Med dessa kan du skapa en enkel vardagssminkning utan att det blir för mycket. Sen kan det ju vara ett plus om paletten innehåller några fler nyanser så att du kan variera dig!

Du behöver:

  • en ljus basskugga – för att framhäva
  • en mörkare färg – för att skapa djup
  • en färg med en svag nyans – för att skapa lyft

steg för steg 3 skuggor

Steg för steg – Så gör du en enkel vardagsmakeup

1. Applicera den ljusa skuggan över hela ögonlocket.
2. Lägg sedan en mörkare färg i 1/3 av ditt yttre ögonlock för att skapa djup.
3. Borsta in en tredje färg upp mot glob-benet för att mjuka upp skarven samt för att lyfta blicken!

Utbudet på marknaden är enormt men här kommer de paletter som blivit mina favoriter – från budget till lyx!



Mina bästa tips på Ögonskuggspalletter i Nude!
(Inlägget uppdateras kontinuerligt efter vad som utgår/lanseras på marknaden.)


1# Born this way palette Natural Nudes | Too faced

Denna goding blev faktiskt en Månadens favorit Mars 2020. Varför? Den innehåller 16 st nyanser som tagits fram för att passa en mängd olika hudtoner! Detta gör paletten lite extra bra för dig som jobbar med att sminka andra men självklart även för dig som vill variera din vardagsmakeup under året.

Om man kollar på hur nyanserna är placerade i paletten så får man massor av inspiration i hur man kan använda färgerna i olika kombinationer! De matta nyanserna applicerar jag med en fluffigare ögonskuggsborste i globlinjen, med en platt ögonskuggsborste över ögonlocket och till de glittriga nyanserna använder jag faktiskt fingrarna!

Pris | 545 kr >>Du hittar ögonskuggspaletten här<<

 


Natural harmony eyeshadow palette x Face by f | Lumene
2# Natural harmony eyeshadow palette x Face by f | Lumene

En perfekt matchande palette med sex nyanserna som är noggrant utvalda tillsammans med den svenska makeupartisten Fanny (Face by F). Skuggorna kommer i både matta och satinskimrande nyanser som är mjuka samtidigt som de är högpigmenterade. En klockren palett för både den nya och den erfarna. Helt enkelt en riktigt smart vardagspalette som är så värd priset!

Pris | 249 kr>>Du hittar ögonskuggspaletten här<<

 


3# Naked 3 Palette | Urban Decay

Ingen bäst i test lista när det kommer till ögonskuggor utan att nämna Urban Decay! Dem ligger på mina topp 3 när det kommer till ögonskuggspigment och jag har i stort sätt ALLA deras paletter hemma! De är guldvärda och är så otroligt användbara. Just denna ovan är en liten klassiker men jag ska uppmana dig att spana in dem alla för att hitta just din favorit. En av dem jag använt allra mest är denna ovan samt bästsäljaren Naked Honey som ni sett mig visa miljontalsgånger!

Pris | 550 kr >>Du hittar ögonskuggspaletten här<<


4# The Orgasm X Collection Skin Deep Palette | NARS

För den som gillar naturligt matt samtidigt som man gillar glans och skimmer så ska du spana in denna urtjusiga palette från Nars. Som alltid håller märket en fantastisk kvalité på pigmenten! Färgerna gör sig fin på alla hudtoner men är ett hett tips till dig som har en lite mörkare hudton. Jisses så fin den är på!

Pris | 585 kr >>Du hittar ögonskuggspaletten här<<

 


Eye Colour Palette, 2 night sparkle
5# Eye Colour Palette, 2 night sparkle | Sensai

För dig som gillar att laborera med lite färre skuggor med extremt fin kvalité så kan jag varmt rekommendera Sensais nya ögonskuggor. De upplevs som silke på huden och är absolut ur härliga att sminka med. Applicera kärnfärgen (den större skuggan) först som en korrigerande bas för att dölja matthet och tecken på trötthet, då den har ljuskorrigerande egenskaper, och mixa sedan färgerna som du vill. Super lätta att tona in i varandra!

Finns i 4 olika nyanser!

Pris | 695 kr>>Du hittar ögonskuggspaletten här<<

 




6# Mini Glam palette | Natasha Denona

Pratar man ögonskuggor så inkluderar man Natasha Denona, deras pigment är i en helt annan nivå än de flesta paletterna på marknaden! Mini Glam-paletten blev en Månadens Favorit i Maj 2020 och består av 2 matta toner och 3 metalliska. Jag älskar den här till både fest och vardags då jag har en lite crush på den taupe-iga nyansen i mitten! En liten life-saver i en extremt bra kvalité! Inget inlägg om bästa ögonskuggor ut.

Pris | 585 kr >>Du hittar ögonskuggspaletten här<<

 


7# Nude Spectrum | Zoeva

Ögonskuggsmärket Zoeva hittade jag för ett par år sedan via sociala medier och jag blev glatt överraskad över märket. Denna palette innehåller 15 nyanser inspirerade av Saharaöknen. Här hittar du en rik blandning av guld-, brons- och kopparfärger samtidigt som du har ett par viktiga grundnyanser i matt textur.

Pris | 420 kr >>Du hittar ögonskuggspaletten här<<

 




8# Meet Matt(e) Nude | The Balm

Den här paletten är en matt klassiker som funnits i många år! Den kommer nio olika matta nyanser och är perfekt för både nybörjaren, den rutinera och för dig som precis insett att matta produkter är mer fördelaktigt på dina ögon! Den är mångsidig då du kan använda den dag som kväll och dessutom passar den utmärkt till ögonbrynen!

Pris | 289 kr (Rek. pris 475) >>Du hittar ögonskuggspaletten<<

 



9# Photo Edit Eye Shadow Trio Nudie Pic | Smashbox

Eyeshadow Trio är en riktigt smart lösning för dig som vill ha få men effektiva skuggor! Ögonskuggorna är intensivt pigmenterade och paletten är designad så att du får dubbelt så mycket av den nyans som du skall använda mest av! Med paletten följer det även med en enkel step-by-step guide. Just dessa jag visar ovan är framtagna för att passa olika hudfärger så välj mellan:

1. Nudie Pic (Fair)
2. Nudie Pic (Light)
3. Nudie Pic (Medium)
4. Nudie Pic (Deep)

Pris | 235 kr  >>Du hittar ögonskuggspaletten här<<

 


10# Ultimate Shadow Palette Warm Neutral | NYX Professional makeup

Den ultimata paletten för dig som älskar varma nude toner. Här kan du välja och vraka mellan 16 olika nyanser. Använd dem var för sig, blanda dem eller använd dem som en neutral bas före andra färger om du vill det. Smidig palette som gör sig kanon i sminkväskan då den passar till så många olika tillfällen!

Finns i två nyanser.

Pris | 219 kr  >>Du hittar ögonskuggspaletten här<<



11# Masterpiece Cappuccino Nude | Max Factor

Den här paletten innehåller åtta perfekt matchande nyanser, från ljusa till mörka toner, som du kan kombinera i många olika looker. Texturen är sammetslen och kommer i en kompakt bakad formula med hög pigmentering som ger fin intensitet i färgerna och gör den byggbar! Superlätt att skugga och tona ut men är lite pulvrigare i texturen än de andra.

Pris | 179 kr >>Du hittar ögonskuggspaletten här<<

 



12# The Nudes Palette, the nudes| Maybelline

Den här pärlan kommer från Maybelline och erbjuder 12 olika jordiga nyanser för ett väldigt bra pris! Fördelen med den är att du kan leka runt bland både matta och skimriga toner vilket gör den väldigt användbar. Ett extra plus att den innehåller en svart färg vilket mer än ofta utelämnas i en lite billigare ögonskuggspalette.

Pris | 169 kr >>Du hittar ögonskuggspaletten här<<

 


13# Nude awakening | Wet n’ Wild

Wet n’ Wild har uppdaterat sin formula och trollat fram en pigmentrik ögonskuggspalett som innehåller en blandning av 10 matta och skimrande skuggor. Ett bra kap för 99 kr!

Pris | 99 kr >>Du hittar ögonskuggspaletten här<<

 

14# 5 Couleurs Designer Eyeshadow, 718 taupe design | Dior

En smart och smidig multifunktionell palette från Dior som innehåller 5 färger i harmoni. Det som är lite speciellt med den är att den innehåller en bas, en eyeliner och 3 skuggor! Så smart när man inte vill ha allt för mycket prylar i nesessären. Får man en hang up på denna så kan jag informera om att den finn i 8 olika nyanser! Love it!

Pris | 650 kr >>Du hittar ögonskuggspaletten här<<

 

Hoppas du fått bra tips på vilken ögonskuggspalette som kan vara rätt för dig! Lycka till!
makeupbylina

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

4 Kommentarer

    • Användarens profilbild
      Lina Reply

      Visst är de fina! Riktigt svårt att gallra ut de bästa kan jag lova! 🙂

  1. Använder du samma teknik om ögonlocken ”hänger”?

    • Användarens profilbild
      Lina Reply

      Du kan absolut använda samma teknik men med en liten korrigering*! Se till att titta på dig själv i spegeln, med avslappnad blick. Notera om det är något som “hänger” över ditt lock. Se i så fall till att lägga lite extra av den mörka färgen på det så att sminkningen kommer lite högre upp. Det ger en illusion av att ögat ser lite piggare ut. (Enkelt förklarat*) Kram Lina

Skriv en kommentar