ARTIKELN ÄR ETT BETALT REKLAMSAMARBETE FÖR LYKO OCH INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Använt en Face mist? Att återfukta med en ansiktsmist under dagen är lite som att dricka vatten för huden! Samtidigt lugnar den och fyller på med näring och glöd samt ser till att makeupen sitter. Här kommer 4 favoriter från Lyko!

VAD ÄR EN ANSIKTSMISTFärgen på läppstiftet jag bär heter Closer och du hittar det här!

Vad är en ansiktsmist / Face mist?
Beroende på vilken typ av mist du använder kan den hjälpa till att pigga up en trött hud, förbereda din hud för makeup, fixera din makeup eller bara ge en extra boost av återfuktning! Det är särskilt bra på en fuktfattig/uttorkad hud då den även lugnar och ger näring åt huden samt ger dig en hälsosam glöd.

Hur använder man en Face mist?
Håll misten på ett ca 20-25 cm avstånd från ansiktet. Blunda och spraya rikligt över ansiktet. Gärna i en lätt uppåt vinkel då produkten kommer falla neråt efter att du sprayat. Undvik att spraya direkt mot ögonen.

Hur ofta ska man använda en Face mist?
Det finns egentligen ingen begränsning men försök hålla dig runt 2-4 ggr per dag! 1 gång morgon och kväll samt 1-2 gånger under dagen kan vara rimligt!

Vad är skillnaden mellan en Face mist och ett ansiktsvatten?
En ansiktsmist och en toner (ansiktsvatten) kan verka något lika men de jobbar på helt olika sätt. Enkelt förklarat så jobbar ansiktsvatten mer sammandragande vilket hjälper dig att rengöra och krympa porerna i ansiktet. En Face mist innehåller mer närande oljor och fukt som främst ska hålla huden återfuktad, den gör ingenting för dina porer.

Varför är det bra att använda en ansiktsmist innan fuktkrämen?
För att maximera fukt! Genom att spraya en mist först så kan du faktiskt hjälpa huden på traven då den lättare kan absorbera vad du tar på dig efteråt tex en fuktkräm.

4 bra ansiktsmist med betoning på fukt!
Samtliga produkter nedan är mina favoriter på Lyko.

Antioxidant Hydrating Facial Mist

1# Antioxidant Hydrating Facial Mist | Indy Beauty

Detta är en ansiktsmist som jag hittade förra året och som jag använt väldigt flitigt på salongen! Jag är stormförtjust i formulan då den doftar fantastiskt gott, är snäll i ingredienserna och ger en väldigt härlig känsla på huden. Förpackningen är clean och den är smidig att ta med om jag skulle vilja ha den i väskan! Topp betyg!

Mistens ingredienser:
Hyaluronsyra, vitamin C och antioxidanter som skyddar mot oxidativ stress (tex blue light).

Pris | 149 kr 100 ml  >>Du hittar misten här<<

Superfood Kefir-Tea Mist

2# Superfood Kefir-Tea Mist | Elemis

Ni vet ju vid det här laget att Elemis ligger mig varmt om hjärtat. Superfood serien speciellt och denna mist- goding är en av deras bästa i serien om du frågar mig! Ha den bredvid datorn för att återfukta över sminket, för att få det att sitta bättre eller använd den efter rengöringen för att “tona” huden innan serum och fuktkräm. När som du behöver fukt helt enkelt! Jag har främst använt den hemma då förpackningen är lite större. Doftar lyxigt spa med en tydlig ingefärs doft!

Mistens ingredienser:
Antioxidantrika superfoods av rooibosteextrakt och vegansk fermenterad kefir -> bidrar till att lugna och ge lyster till huden. Ekologisk aloe vera, kokosvatten och naturlig prebiotika -> bidrar till att balansera huden och lämnar den återfuktad med en hälsosam lyster.

Pris | 415 kr 100 ml  >>Du hittar misten här<<

3# Valo Glow Refresh Hydrating Mist  | Lumene

Jag har alltid varit ett stort fan av Lumenes hudvård då jag tycker den håller otroligt fin kvalité, är snäll mot huden och är väldigt prisvärd. Deras mister med källvatten är ett säkert kort och det finns alltid minst en flaska i frilansväskan. Valo Glow refresh innehåller 96 % naturliga ingredienser och skänker en härlig c-vitamin doft på huden samtidigt som den lämnar en subtil glow! Används både under och över makeupen.

Gillar man inte C-vitamin/glow kicken så har de ytterligare en mist som är mer “ren” i sin doft. Pure Arctic Hydration Spring Water Mist har 97% naturliga ingredienser.

Mistens ingredienser:
Misten innehåller deras lystergivande Nordic C-komplex med antioxidantrika nordiska hjortron och C-vitamin tillsammans med hyaluronsyra och rent nordiskt källvatten.

Pris | 129 kr 50 ml  >>Du hittar misten här<<

Moisturising Facial Mist

4# Moisturising Facial Mist | Emma S

Sist men inte minst har vi misten från Emma S! Den har en mer sofistikerad hudvårdsdoft/milt tvålig som känns mogen och den passar nog den som inte vill ha något som sticker ut allt för mycket. Den har en lite större förpackning vilket gör att den blir lite mer prisvärd om du ska ha den ståendes vid datorn och spraya flera gånger under dagen. Passar främst till dig som är kombinerad till normal i huden!

Mistens ingredienser:
Innehåller extrakt från Persikoblad, Hallon och Äpple som har sammandragande och mjukgörande egenskaper.

Pris | 149 kr 150 ml  >>Du hittar misten här<<

makeupbylina

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

6 Kommentarer

  1. Hej, vad är det för läppstift du har på bilderna? Så snygg färg!

    • Användarens profilbild
      Lina Reply

      Hej Eva! Det är en fantastiskt fin färg! Har uppdaterat inlägget ovan (se info nedanför bilden) så att du kan hitta färgen! Kram

  2. Jag har fått tips om Jane Irdale fuktmist. Har dock inte hunnit testa ännu. Har du? Vad tycker du om den? Om man jämför med dessa som du tipsar om här.

    • Användarens profilbild
      Lina Reply

      Se där! Jag har personligen aldrig testat den faktiskt så jag kan inte jämföra. Få stå på att göra listan:)

Skriv en kommentar