En kär favoritprodukt i sminkväskan är den gamla hedliga kajalpennan men i år utmanas den av Epic Wear liner stick, en grym eyelinerpenna i budgetklass som håller måttet i både hållbarhet, smidighet och pigment.

Epic Wear liner stick NYX

Ett av mina mest uppskattade blogg- och Instagraminlägg under förra året var när jag delade med mig av en av mina favorit kajalpennor. 24/7 Glide-On Eye Pencil från Urban Decay är fortfarande en av mina favoriter men in år har produkten fått lite konkurrens av NYX Professional makeup’s Epic Wear liner stick. Det är dock lite skillnad på produkten och formulan, så de spelar fortfarande i två olika kategorier.

Epic Wear liner vs 24/7 Glide-On Eye Pencil?
Först och främst är 24/7 Glide-On Eye Pencil en kajal och Epic Wear liner stick är en eyelinerpenna. En kajal tar oftast lite längre tid på sig att torka vilket gör att den fungerar ypperligt till att både måla en rak linje med eller så kan du blanda ut den för en mer sotad look. En eyelinerpenna sitter verkligen fast från samma stund som du applicerar den då den torkar på momangen. Den är med andra ord mycket bättre att använda som en eyeliner eller inliner.

Epic Wear liner stick | NYX Professional makeup

“Epic Wear liner stick är ett par kraftigt pigmenterade eyelinerpennor som finns tillgängliga i både matt och metallic finish. De är vattenfasta, smetar inte ut och sitter där de ska i upp till 24 timmar.”

Linas recension:
Jag har missbrukat de här eyelinerpennorna, speciellt färgerna: Deep Brown, Fierce Purple, Gunmetal Gaze + Chill Blue! De är både tåliga, kreativa och inspirerande i färgerna och har fått mig att utmana mig själv lite mer i mina vardagliga sminkning. Dessutom känns produkten helt rätt i tiden med tanke på den senaste eyeliner trenden – “Vinge och färg” som blivit så tydlig under starten på 2021!  Den är dessutom mångsidig då du antingen kan låta eyelinern glida längs med franslinjen som en eyeliner / fransmarkering eller så kan du använda den i globlinjen för en mer grafisk look. Det är ju det som är så kul, att du kan gå loss med grafiska, vackra looker och höja din makeupnivå ett snäpp. Se bara till att alltid vässa spetsen med en bra pennvässare så att du alltid får det bästa möjliga resultat med dem!



Hur många nyanser?
Pennan finns i 24 nyanser och kommer som sagt i både matt och metallisk finish! Jag har lyckats skramla ihop nästan alla för att kunna swatcha dem och visa er nyanserna!

Fr. vänster:

1. Pitch Black
2. Deepest Brown *Min vardagsfavorit*
3. Glided Taupe *Ursnygg till bruna/blå ögon*
4. Gold Plated
5. Orange Zest
6. Cosmic Yellow

Fr. vänster:

7. Silver Lining
8. Pure White
9. All Time Olive *Fantastisk till bruna och gröna ögon
10. Chartreuse
11. Emerald Cut
12. Intense Teal

Fr. vänster:

13. Blue Trip
14. Gunmetal Gaze *Ett läckert alternativ till svart, ursnygg på blå ögon
15. Turquoise *Ej swatchad
16. Chill Blue
17. Fierce Purple *Ursnygg till både bruna/gröna ögon*
18. Berry Goth *Ej swatchad

Fr. vänster:

19. Magenta Shock
20. Graphic Purple
21. Periwinkle
22. Dusty Mauve *Vansinnigt snygg på gröna/blå *
23. Pink Spirit
24. Frosted Lilac *Ej swatchad

Pris | 99 kr >>Du hittar kajalpennorna här<<

Hoppas du hittar en ny favorit! Kram Lina

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar