Gravidvecka 26 har snart passerat och nu börjar det bli mer och mer omöjligt att hitta bekväma positioner i både sängen och tv-soffan. Därför ska jag idag hylla den briljanta gravidkudden, den bästa investeringar jag gjort hittills som gravid!

Ganska så tidigt in i graviditeten så började jag ändra mina sovvanor. Att ligga på sidan gick liksom inte längre (halsbränna deluxe), utan det enda som funkade var att ligga på rygg. Ett par veckor senare var inte det heller optimalt och tillslut blev det omöjligt att både ligga och sitta.

Varför du behöver en bra gravidkudde?
Lösningen för att  kunna sova eller sitta skönt är då att du behöver stöd för kroppen och det är här den geniala gravidkudden kommer in i bilden. Den ser liksom till att man vilar kroppen rätt då den hjälper till att avlasta områden som mage, bäckenet, korsrygg, knän och vrister. Första natten med kudden var ett halleluja moment för mig och jag använder den hela tiden hemma!

Hur sover man med en gravidkudde?
Efter att kudden kom in i bilden har jag äntligen kunnat börja ligga på sidan igen och korven (namnet den går under här hemma) har jag nu konstant som stöd mellan ben och fötter, samtidigt som jag håller om den så att magen också får sitt stöd. Har jag endast kudden mellan knäna och inte fötterna så känner jag direkt att jag ligger snett med bäckenet vilket inte är så bra långsiktigt.

Hur kan man använda gravidkudden på fler sätt?
Gravidkudden använder jag som sagt även i soffan när jag tittar på tv och som stöd när jag sitter och äter. Du kan dessutom använda kudden efter graviditeten som amningskudde då man garanterat kommer behöva stöd för både kropp och bebis vid matning. Ett annat tips är att man också kan använda det som skydd i sängen/spjälsängen runt barnet när det ligger och sover.

Var kan man köpa en gravidkudde och vilken ska man välja?
Det finns ett stort urval av gravidkuddar på nätet, från flera olika återförsäljare i olika prisklasser men det finns såklart vissa kuddar som står ut och som återkommer på i stort sätt allas bäst-i-test listor. För mig var det viktigt att köpa en lite längre kudde för att utöka användningsområdet. De gravidkuddar jag valde mellan var:

1. Bbhugme Gravid- och Amningskudde (Stone)  | 1279 kr
2. Doomoo Amnings- och Gravidkudde Stor (Blå randig) | 949 kr
3. FormFix fodral (Taupe) | 249 kr

bästa gravidkudden
Är en Gravidkudde bra att skaffa? Ja, det är absolut den bästa investeringar jag gjort hittills som gravid.

Vilken gravidkudde jag valde?
Efter ett evigt googlande och efter att ha fått tips och rekommendationer av vänner och familj så blev det till slut en BBhugme. Det är bland de dyraste alternativen på marknaden men jag kan lova att det har varit värt varenda krona. Det är som sagt en av de bästa investeringarna jag gjort hittills som gravid och jag älskar de långa tygsnörena som både går att använda för att knyta fast den runt dig men också för att justera hur hård/mjuk du vill ha kudden.

Det enda som skulle kunna vara till en nackdel är att man faktiskt blir beroende av den och korven kanske inte alltid är lika uppskattat av sambon att vi numera är tre i sängen, haha. Du kommer garanterat att prioritera att krama om gravidkudden;)

Lycka till och dela gärna med dig om vilken gravidkudde du valde under graviditeten!
Kram Lina

 

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar