INLÄGGET INNEHÅLLER REKLAM GENOM ANNONSLÄNKAR TILL LYKO, LOOKFANTASTIC, SEPHORA, SKINCITY & ÅHLÉNS

Dags att vässa dina eyeliner kunskaper! En av vårens hetaste makeuptrender är nämligen att bära en flytande eyeliner, en klockren makeupdetalj till både vardags och fest. Så hur ska du lyckas måla en snygg eyeliner utan krångel? Idag ger jag dig några av mina bästa tips för att få till en näst intill perfekt vinge!

En eyeliner kan se ut på så många olika sätt. I den här looken ovan har jag valt att sminka eyelinern något tjockare än den klassiska formen.

Det finns tre avgörande tips för att lyckas med en eyeliner

En eyeliner kan snabbt ge din look ett fantastiskt lyft utan att du ser allt för sminkad ut. Att få till den där raka linjen med perfekt vinge är däremot inte alltid så lätt, delvis för att vi alla har olika ögonform/lock men också för att vi kanske inte alltid har handlaget för att måla rakt. Jag har däremot 3 tips till dig som kan underlätta rejält när du väl bestämt dig för att måla den där eyelinern.

Tips 1 | Måla rätt vinkel för ditt öga
En av de största missarna är att man målar vingen i fel vinkel i förhållande till sin egen ögonform. Det kan lätt få ögat att “hänga” eller se alldeles för utdraget ut. Se alltid till att följa ögats undre franslinje när du drar ut vingen så är du i hamn. Har du däremot ett par hooded eyes (där ögat skyms något av ett hängande lock) så välj hellre en något utsuddad vinge istället med hjälp av tex kajalpenna. Då slipper du en krok på slutet av ögat när du tittar rakt fram.

Tips 2 | Skissa en mall
Om du känner dig osäker på hur du ska måla eyelinern så kan du alltid skissa ut en bra form innan du applicerar färgen med hjälp av en vit eller äggskalsfärgad kajalpenna (länk till lyko) eftersom den är lättare att rätta till om du skulle måla snett. När du är nöjd med formen kan du därefter använda den som en “mall” när du målar den svarta eyelinern.

Tips 3| Rätta till små misstag
Har du råkat göra den för bred eller har linjen inte blivit så rak? Använd dig av en bra oljefri rengöring (länk till lyko) som du duttar på en tops eller smal pensel. På så sätt kan du rätta till små misstag runt omkring eyelinern och även forma spetsen något spetsigare när du är klar. Man kan också använda sig av en concealer men ha då i åtanken att eyelinern lätt kan bli grå på de ställen som du korrigerar på. Har du målat med en vattenfast eyeliner så kan du behöva använda en oljebaserad rengöring men var då sparsam med rengöringen eftersom den ibland kan smeta ut resten av sminkningen om du använder för mycket av den.

Tips på mina eyeliner-favoriter just nu

1. Epic Ink Liner Black, Nyx Professional Makeup | 129 kr på Lyko
2. Liquid Liner Long Lasting Intense, Artdeco | 199 kr på Lyko
3. Stay All Day Waterproof Liquid Eye Liner, Stila | 212 på Lookfantastic
4. Tattoo liner, KVD Vegan Beauty | 249 kr på Sephora
5. Lash Idôle Liner, Lancôme | 285 kr på Lyko
6. Clean Line Liquid Liner, Ilia Beauty | 359 kr på Skincity.se
7. Diorshow On stage liner, Dior  | 375 kr på Åhléns

Vilken är din favorit eyeliner? Kram Lina

 

Läs också: Vårens 6 hetaste sminktrender 2022

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar