Frans har hunnit passera 7 månader (!) så nu har vi fullt upp med att leka titt-tut här hemma. 🙂  Under de senaste veckorna har vi haft semester och hunnit med att flytta och under tiden har Frans tagit ett mega-skutt på den sociala fronten. Det har gjort föräldraskapet lite lättare samtidigt som vi utmanas på andra fronter.


Utveckling

Jorå! Nu finns det en vilja och nyfikenhet utan dess like som tittar fram mellan varven. Nu skrattas det åt allt som mamma och pappa gör och allt ska undersökas, gärna på egen hand utan hjälp. Sedan den sista uppdateringen har Frans dessutom börjat krypa och nästan direkt efter att han förstod det konceptet har han både börjat sitta och försöka ställa sig upp mot precis allt. Det har varit en riktig utmaning eftersom vi under den tiden bott bland flyttkartonger i väntan på den nya lägenheten.

Den här bärselen använder vi – den heter Easy Evening (länk nedan) och kommer från Najell.

Dessutom har alla rutiner utmanats en aning under semestern. Vi har varit runt och träffat familj och vänner mer än vanligt och besök lite olika platser så det har inte varit helt lätt att vara helt konsekvent med hans vanliga napp-tider. Frans somnar inte heller hur som helst i vagn eller i bil (ibland händer det) så vår grej har fått bli att använda mer bärsele (länk till Bonti) när vi velat varva ner. Det har funkat utmärkt! Här sitter han harmoniskt och somnar mer än gärna eftersom han älskar närhet. För övrigt har hans sociala sida fått blomma ut. Han älskar att vara bland folk och även om mamma och pappa blivit lite viktigare de senaste veckorna så gillar han att vara hos andra också. Det tror jag är en bra grej att vänja honom vid från start.

Läs också: Varför du inte vill vara utan en babyvakt med video

Världens sötaste lilla zebra upptäcker sand på stranden! Uvdräkt från Swimpy (länk apohem)

Mat

Som jag nämnde när Frans blev 6 månader så slutade vi amma och jag pumpade i stället ut och varvade med mjölkersättning sista tiden. Planen var egentligen att trappa ner amningen under en längre tid men jag slutade faktiskt från en dag till en annan pågrund av att Frans smittade mig med svamp på brösten fram och tillbaka . “Torsk” i munnen (svamp) på barn är jättevanligt och har man tur försvinner det ganska snabbt men i vårt fall höll det i sig så länge och jag blev bara sämre och sämre så till slut gick det inte mer. Det var tack och lov inga problem alls. Frans blev glad bara han fick närhet och flaska! Jag blev däremot lite snuvad på den där sista tiden vid bröstet men det kanske var lika tur det, blödig som man är.

Hormonspratten

Att sluta amma var i och för sig ingen dans på rosor rent kroppsligt innan det blev som vanligt igen. Hormoner och andra ämnen i kroppen har spökat en hel del så det har blivit snabba svängar mellan högt och lågt. De första två veckorna var jag så deppig!! Har läst i efterhand att det är jättevanligt att man får en sån dipp under tiden kroppen ställer om sig men där och då var det riktigt jobbigt. EFTER det däremot, kändes det som att jag fick livet tillbaka på riktigt. Jag fick tillbaka energi, lyster i ansiktet och jag började öka lite i vikt igen vilket kändes bra. Vilken resa puh!

Läs också:
5 Månader med Frans
Smarta formar till Smakportioner
6 produkter varje småbarnsmamma behöver i sin sminkväska
4 Månader med Frans
Ett av de smartaste baby hacksen!
Slutet på bebisbubblan
6 tips inför första tiden med bebis
6 Månader med Frans

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar