Doft

Tips på årets godaste damparfymer

INLÄGGET ÄR ETT BETALT REKLAMSAMARBETE FÖR LYKO OCH INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR TILL LYKO.SE

Letar du efter den godaste parfymen att bära 2023? Nu var det ett tag sedan jag tipsade om mina senaste doftfavoriter så idag får du tips på vilka damparfymer som går varmast hemma hos mig! Det finns såklart en uppsjö av populära parfymer men frågar du mig så finns det tre dofter som helt klart är bäst av allt jag hittills testat under det senaste året.

Vilken är årets bästa damparfym? Det har testats en hel del under året som gått och jag är helt frälst i dessa 3 nedan!

årets bästa damparfym

Youth | Zarkoperfume

Högst upp på listan hittar du Zarkoperfumes Youth. Ja, den må kosta en slant men efter ett spray var jag totalt fast i den här doften! Det är inte många parfymer som kan snärja mig runt lillfingret på studs men den här doften är enkel och spännande på samma gång. Det tog lång tid innan jag kunde placera den mest framträdande doften i parfymen, nämligen persika, för den blandar sig så otroligt väl med dom pudriga mysknoterna och den lena doften av sandelträ. Den blir liksom väldigt vardaglig samtidigt som den lyfter någonting extra. Att det är en parfym som verkligen håller länge och sitter kvar långt in på småtimmarna sätter guldkant på hela upplevelsen och den här doften vill jag aldrig vara utan. Mycket parfym för pengarna också. Vilken dunderupptäckt 2022/2023!

Topp – Persika, päron, melon, grönt äpple
Hjärta – Jasmin, bulgarisk rosenolja, vita blommor, plommon
Bas – Sandelträ, dream wood, pudriga mysknoter

Pris | Youth kostar 1190 kr/100 ml och hittas på >>lyko<<

god damparfym

Fame Eau de Parfum | Paco Rabanne

En annan populär damparfym från året som gått är Paco Rabanne’s Fame. Tro mig, det här kommer bli en klassiker för jag tror den hamnat på varenda topplista. För att börja med utsidan av parfymen, designen är ju urläcker! Guld möter silver och blir en liten inredningsdetalj i badrummet som man knappast vill städa bort. Insidan är dock minst lika intressant. Fruktig och blommig på samma gång utan att vara för söt för någonstans i doften uppdagar sig en något rökigare ton som gör doften mer kvinnlig än ungdomlig. Ett par framträdande noter som du kommer ana är mango och jasmin tillsammans med sandelträ i basnoten. Skulle nog säga att den är ganska så snarlig min favorit från Zarko som jag nämnde ovan men denna är lite mer träig/mossig om det hjälper något. En mycket fin doft att ha i sin doftgarderob!

Topp – Mango, Bergamot
Hjärta – Jasmine, rökelse
Bas – Sandelträ, vanilj

Pris | Fame kostar 960 kr/50 ml och hittas på>>lyko<< (Finns i 30 och 50 ml)

populär damparfym

Alibi Eau de toilette | Oscar de la Renta

Sist ut har vi en något lättare och friskare doft som fått stanna kvar i badrumshyllan! Detta är en något fruktigare doft som innehåller noter av mandarin och bergamott som tillsammans med en sensuell mysk gör att doften känns modern, glamorös och lite sprudlande på samma gång. Något ungdomligare vid första sniff som sedan lägger sig och blir romantisk och fräsch! En väldigt fin vardagsdoft att bära. Sitter inte lika länge som dom ovan men är ett bra alternativt om du inte vill ha en tillstymmelse till tung parfym.

Topp – Bergamott, mandarin, päronblomma
Hjärta – Persika, lotusblomma och pion
Bas – Amber, vita träslag och mysk

Pris | Alibi kostar 559 kr/50 ml och hittas på >>lyko<< (Finns i 30, 50 och 100 ml)

Har du någon favorit parfym? / Kram Lina

Lämna en kommentar