Det är dags att locka fram lite vårkänslor i dig med hjälp av 3 ljuvliga ansiktsprodukter som jag använt extra mycket i Februari. Vi kommer gå högt och lågt i prisklass men vad gör det när favoriterna får huden att gå från trött och grå till pigg och glowig på nolltid! Låt dig inspireras av Månadens favoriter.


1. Clean it Zero Cleansing Balm Original (lyko) | 2. Vital Perfection Uplifting & Firming Express Eye Mask (lyko) | 3. Instant Perfector 4-in-1 Glow (lyko)

Vad innebär Månadens Favoriter? Som Makeupartist och skönhetsbloggare testar jag dagligen nya skönhetsprodukter. Produkter som jag älskar från första stund eller som jag kommer på mig själv med att använda lite extra mycket blir sedan favoriter som jag varje månad delar med mig av till er! De sammanfattas i ett Månadens Favoriter-inlägg här på bloggen och sen ger jag en muntlig genomgång och visar hur de används på min Insta Story. Missar du något inlägg har du dem alltid sparade i mina highlights på Instagram.

Produkter använda i looken:
Vital Perfection Uplifting & Firming Express Eye Mask (lyko)
Instant Perfector 4-in-1 Glow  01. Light (lyko)
Vitamin B Covering Concealer N3 (skincity)
Hyaluronic tinted hydra-powder 200 natural (lyko)
Bronzer sommardröm (lyko)
Melting lip powder Berry move (skincity)
Tämja Flyaway tamer (lyko)
Power Brows Sketch And Sculpt Liquid Liner & Pencil Dark brown (kicks)
Eyeshadow base (lyko)
On Point Eyeshadow Palette Wednesday (lyko)
Limitless Lash Mascara (skincity)
Even better pop lip colour foundation Lipstick 01 eyelet tyvärr utgått MEN hittade nyansen på Åhlens!! (åhlens)
Läppenna hazel heart (kicks)
1# Clean it Zero Cleansing Balm Original | Banila Co

Jag har en förkärlek till balm-konsistenser men det här med rengöringsbalm på burk, som är så himla inne sen länge, har liksom inte fastnat hos mig. Jag har ett par hemma som jag ändå använder då och då men ingen som riktigt tagit mig med storm. Tills jag testade det här rengöringsbalmet från Banila Co! Wow, det här var kärlek vid första användningen!

Kort beskrivning av produkten
Det här är ett rengöringsbalm som snabbt smälter bort smuts och makeuprester utan att torka ut huden. Den appliceras i fast form, direkt på en sminkad/osminkad hud och förvandlas till olja när den masseras in i huden. Passar utmärkt till dig som söker en bra sminkborttagning eller till dig som vill använda den som ett första steg i en dubbelrengörings. Passar alla hudtyper.


Hur använder du rengöringsbalmen rätt?
Skopa upp en klick av balmen och massera den försiktigt i cirklar, direkt på torr hud med fingertopparna. När du “balmat” in hela ansiktet tillsätter du lite vatten för att smörja upp oljan i produkten. Sedan masserar du igen. Skölj sedan ordentligt med ljummet vatten eller torka av med en makeuphandduk (länk lyko)

Varför den sticker ut och blir en favorit?
Konsistensen! Den skiljer sig faktiskt åt från dom rengöringsbalm jag tidigare testat (Elemis, Maggie, Clinique). Den är otroligt len mot huden, doftar gott, är sjukt effektiv och den ligger otroligt bra i pris i förhållande till andra balm på marknaden. Den är dessutom nominerad i kategorin Årets rengöringsprodukt 2023 i Swedish beauty awards!

TIPS! Banila har ett litet testkit för 139 kr med deras 4 olika rengöringsbalm för dig som vill testa först. Rekommenderar varmt det kitet! 

Pris | Clean it Zero Cleansing Balm Original kostar 319 kr / 180 ml (finns i 3 olika storlekar ) och hittas på >>lyko<<

2# Vital Perfection Uplifting & Firming Express Eye Mask | Shiseido

Det var länge sen jag kärade ner mig i en dyrgrip men jag ska erkänna att jag faller pladask om effekten av en produkt syns direkt OCH lämnar en tight och återfuktad känsla på huden. Vem gillar inte det? Den här gången är det en quickfix-produkt för mörka och trötta ögon som jag haft hemma under en längre tid men som jag snålat på tills nu. Och jisses vilket fint resultat den gett med regelbunden användning! Säg hej till Vital Perfection Uplifting & Firming Express Eye Mask!

Kort beskrivning av produkten
Produkten som får det att svida lite i plånboken är en allt-i-ett ögonmask som tillhör shiseidos populära Vital perfection serie. Den hjälper dig att dämpa mörka ringar genom att ljusa upp området kring ögonen. Den ger en intensiv och djupgående återfuktning under 24 timmar och hjälper till att återställa förlorad fasthet och spänst. Vital Perfection Uplifiting and Firming Eye Mask kommer i en box med 12 sacheter med 2 ark i varje som innehåller rikligt med det lyxiga och något mjölkiga serumet!


Hur och när använder jag den? 
Ögonmasken kan med fördel användas 1-2 gånger i veckan som ett sista steg i din hudvårdsrutin. Jag har tidigare använt den som en expresslösning vid speciella tillfällen när jag vill känna mig extra fin men i Februari har jag använt den just på det här sättet, 2 ggr i veckan, och tycker att den varit helt outstanding!

Eftersom serumet är oerhört lyxigt (och dyrt) har jag faktisk klippt arken på mitten eftersom dom är så stora. På så sätt har jag kunnat använda en sachet 2 ggr i veckan! Ibland har jag återanvänt dom fler gånger! Det enda du behöver göra är att lägga arken under varje öga, låta dom ligga på i 10 minuter och sen tar du bort dom och klappar in det som återstår av produkten i huden. Klart!

Varför den sticker ut och blir en favorit?
Känslan som återstår när du tar bort mask-arken är magisk! Huden under ögonen känns nedkyld, tight och extremt återfuktad och den där känslan av ett uppåtlyft håller i sig länge!! Sen känns den inte bara fantastisk man ser verkligen att den gör skillnad. Huden ser något uppljusad ut och lämnas reflekterande vilket blir ursnyggt både när jag är sminkad och osminkad. Det här är en av dom bästa ögonprodukterna jag använt. Nu blev jag jättesugen på att testa mer från Shiseidos Vital perfection serie.

Pris | Vital Perfection Uplifting & Firming Express Eye Mask kostar 1075 kr och hittas på >>lyko<<


3# Instant Perfector 4-in-1 Glow | Maybelline New york

Först ut har vi Instant Perfector 4-in-1 Glow, en multifunktionell basprodukt som fått otroliga hyllningar och hajpats rejält på bla tik tok. Varför? Jo, basen har lyfts som en fantastisk dupe till Charlotte Tilbury’s lyxiga Hollywood flawless filter foundation. Resultatet ska vara slående likt men till budgetpris! Den är enkel, snabb, smidig och som sagt snäll mot plånboken – En solklar Månadens favorit som används massor denna månad!

Kort beskrivning av produkten
Instant Perfector 4-in-1 Glow är en allt-i-ett-produkt som har en ljusreflekterande och lätt täckande formula. Den används som bas för att täcka, jämna ut och fungerar även som highlighter. Den är snabb, okomplicerad och har en svampapplikator som gör den enkel att applicera.

Vem passar den till?
Till dig som vill ha en snabb basprodukt till vardags som jämnar ut lätt och fokuserar på att ge huden glow och glans. Kan bäras på samtliga hudtyper men är du något fetare i huden och lätt blir blank rekommenderas den att läggas punktvis alt att du istället väljer den matta versionen Instant Perfector 4-in-1 Matte (reklamlänk lyko)

Swatches från vänster: Nyans nr 01, 1.5, 02 och 04

Vilken nyans ska du välja?
Instant Perfector 4-in-1 Glow kommer i 7 nyanser.

0.5 Fair Light Cool (kall)
00 Fair Light (varm)
01 Light (neutral) Min vinterfärg som jag använder just nu
1.5 Light medium (varm) Min vår/sommarfärg
02 Medium (varm)
03 Medium Deep (varm)
04 Deep (varm)

I den muntliga versionen av Månadens favoriter på Insta Story (sparat i highlights på Instagram) berättar jag mer om hur du använder den! Lyssna där eller läs mer i min tidigare recension av Instant Perfector 4-in-1 Glow >> HÄR<<

Pris | Instant Perfector 4-in-1 Glow kostar 179 kr och finns bla på >>lyko.se<<

Vilken favorit blev du mest sugen på att testa? /Kram Lina


 
Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

4 Kommentarer

 1. Hej, har ganska nyss hittat till din blogg och Instagram och tycker du är grym. Älskar dina tips 🙂 Nu börjar ju snart bronzer säsongen på riktigt. Har du tips på en bra bronzer utan glitter men som ger ett glow? Har tidigare haft en matt bronzer från Estee Lauder som jag gillar men skulle gärna vilja bli lite mer glowig i sommar 🙂

  • Användarens profilbild
   Lina Reply

   Hej Frida,

   Vad roligt att du hittat hit! Jag skrev en superstor solpuderguide för ett par år sedan där jag tror du kan få massor av inspiration!! 😉 Det har släppts massor av nya sedan dess (ska uppdateras snart) men där kan du hitta ett par klassiker som är supersnygga på! Kram Lina

Skriv en kommentar