Tagg

Bebishår

Browsing
ARTIKELN ÄR ETT BETALT REKLAMSAMARBETE FÖR LYKO OCH INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR TILL LYKO.SE

Har du babyhår runt ansiktet som du vill få ner och kontrollera? Kanske har du alltid haft dom där småhåren eller så har de kanske uppstått efter graviditeten? Nu ska du få ett par tips på bra produkter som du kan använda för att tämja eller styla dom där små håren som har en tendens att stå ut runt ansiktet.

få ner bebishår

Vad är “bebishår” ? 
Babyhår eller bebishår är en benämning på det lite finare och kortare hårstrån som du framför allt kan ha runt hårfästet i pannan ner mot tinning och öron. Det kallas för vellushår och blir aldrig särskilt långt till skillnad från resten av håret, terminalhår, som kan bli upp till flera meter. Har du en gång fått babyhår så har du kvar det och det kan inte växa och bli längre. Man kan också uppleva att man har får gott om babyhår när terminalhåren är på väg att växa ut om man tappat en hel del hår.

Tämja eller främja små håren i ansiktet?
Alla har vi dom, vissa tydligare än andra och jag kan tycka att det är snyggt då det ger lite liv till resten av frisyren. Men jag vet att det är många där ute som inte gillar dom och i många fall vill man då styla bort dom så att de tonas ner. Andra vill framhäva dom och låta dom bli en del av frisyren i olika skepnader. Det är inget nytt utan gjordes redan på 20-talet och säkert innan dess också.

Så hur stylar man ner bebishår?
Man kan så klart lyckas tämja håren på olika sätt, tex genom att föna dom eller genom att använda olika hårprodukter. Jag gillar att använda flytande vax i olika former. Här kommer tips på produkter som jag använder när jag vill få ner eller styla bebishår:

1. Tämja, Björk  – produkten hittar du här på Lyko för 199 kr
En grym produkt med applikator som gör sitt jobb utan att det blir så där stelt. Finns betydligt kraftigare vaxliknande produkter än denna men jag gillar när det blir ett mjukare och naturligare resultat. På så sätt blir håret inte påverkat till dagen efter om du tex vill ha utsläppt.

2. Glued blasting freeze spray, Schwarzkopf – produkten hittar du här på Lyko för 49 kr
Här skulle jag egentligen kunna rekommendera hela Glued-serien eftersom de har så många olika produkter som är extremt hållbara (geler, vaxer, spray). Blasting Freeze Spray brukar jag gilla att spraya på en mindre borste (typ tandborste) och stryka över småhåren. Sitter som berget!

3. Kevin Murphy Super Goo Gel – produkten hittar du här på Lyko för 299 kr
Precis som ovan är detta en finish gelé som har en kraftig och fast stadga. Produkten är vattenlöslig och hjälper dig att forma håret lätt – oavsett om du vill framhäva eller tämja. Innehåller bla extrakt från grönt te, bambu och nässlor.

Hoppas inlägget hjälpte dig! Kram Lina

Läs också: Mina 8 bästa texturspray för volym i håret

INLÄGGET INNEHÅLLER REKLAM GENOM ANNONSLÄNKAR TILL LYKO

Dags för årets andra Månadens Favoriter! Februari gick alldeles för fort men som alltid levererade månaden några bra produkter som såg till att etsa sig fast och göra ett gott intryck på mig. Nedan finner ni dom produkter som lyckades stjäla mitt intresse lite extra.

1. O2 Remover Pump-In Lila NORD | 2. Tämja | 3. Rouge Volupté shine

 Vad innebär Månadens Favoriter?
Som Makeupartist och skönhetsbloggare testar jag dagligen nya skönhetsprodukter. Produkter som jag älskar från första stund eller som jag kommer på mig själv med att använda lite extra mycket blir sedan favoriter som jag varje månad delar med mig av till er! De sammanfattas i ett Månadens Favoriter-inlägg här på bloggen och sen ger jag en muntlig genomgång och visar hur de används på min Insta Story. Missar du något inlägg har du dem alltid sparade i mina highlights på Instagram.

1# O2 Remover Pump-In Lila NORD | Depend

Först ut har vi en av dem mest praktiska och snabbaste Månadens favoriterna hittills, Remover Pump-In från Depend. Vanligtvis bär jag alltid nagellack dagligen men sen jag blev småbarnsmamma har det känts bra att vara utan nu i början. Trots det har jag ändå velat ha nagellack de tillfällena jag velat känna mig piffig så nagellacket har åkt på och av en hel del. Då har jag behövt en snabb och enkel nagellacksremover som inte lämnar massa doft och aceton kvar på fingrarna.

Vad är det för speciellt med Depends Remover Pump-In?
Removern innehåller inte aceton, olja, färg eller parfym och är särskild mild för torra/flisiga naglar. Utöver det är förpackningen genialisk – snabb, effektiv och smart. Man bara vrider lockets övre del till höger för att öppna locket och använder bomullspad på pumpdelen och trycker ner för att fylla den med önskad mängd remover. 

Varma rekommendationer!

Pris | O2 Remover Pump-In Lila NORD hittar du på Lyko för 59 kr 


2# Tämja | Björk

Sen har vi en multifunktionell produkt som hjälper till att tämja och få kontroll på flygiga hårstrån som tex bebishår vid hårfästet. Heja Björk som gör så grymma hårprodukter. För hur länge har man inte behövt en sådan här produkt? Innan har jag använt en flytande vax från Seb man som jag gillat massor (sitter i timmar) men den här har en smidigare förpackning, innehåller en smart appliceringsborste och ingredienserna ger samtidigt näring och styrka till håret med hjälp av kokosolja, sheasmör och aminosyror.


En grym produkt som gör sitt jobb, utan att det blir så där stelt! Det är egentligen det som skiljer det flytande vaxet från den här. Att den ger ett mjukare och naturligare resultat vilket gör att  den kan behöva återappliceras efter ett par timmar ibland. Vill även slå ett extra slag för deras torrschampo som är riktigt bra.

Pris | Tämja hittar du bla på Lyko för 199 kr

xSleep time t
3# Rouge Volupté Shine Lipstick | Yves Saint Laurent

Med en av dom senaste vårtrenderna i åtanken, vill jag återigen hylla ett av mina absoluta favoritläppstift Rouge Volupté Shine som ger både den där balm-känslan på läpparna likväl som den ger shine och lyster. Dessutom har dom en svag peachdoft som jag fullkomligt är besatt i. Nu har YSL släppt 6 nya färger till våren och den nya nyansen i nude (150) kunde man redan innan lanseringen förstå skulle bli slutsåld på en sekund (hann inte köpa den). Jag har däremot hunnit lägga vantarna på 3 av dom andra lite mer färgglada nyanserna som jag tänkt att bära i vår. Vad skulle jag göra utan dessa fantastiska läppstift i mina ägor? 

rouge volupt shine
På bilden ovan bär jag nyans nr 154 och på den andra bilden längst upp i inlägget bär jag nr 151

Pris | Rouge Volupté shine nyheterna hittar du för 400 kr på  >>Lyko<<


Hoppas du hittar en favorit bland produkterna! Kram Lina