Det här är Mitt LivResorSydamerika

Magiska Vattenfall i Iguazús Nationalpark

Att se vattenfallen i månens ljus slog ju verkligen alla rekord (Läs inlägget här) och att sedan få spendera hela dagen i Iguazús nationalpark, i dagsljus, var också en oförglömlig upplevelse! Vattenfallen var verkligen heeelt magiska att se på dagtid.

Iguazu vattenfall Argentina
Att ha fått se vad Argentina har att erbjuda när det kommer till natur har varit mäktigt. På riktigt, Iguazus nationalpark var bland det vackraste jag sett. Känslan av att höra alla läten från djungeln, de vilda djuren som sprang runt omkring oss och få se massor av arter man aldrig sett var otroligt coolt! Jag är så glad att vi åkte hit! Vilken jäkla överraskning!


“Iguazúfallen ligger alltså på gränsen mellan Brasilien och Argentina och består av ca 160 till 260 vattenfall av olika storlekar. Det högsta fallet (70m) är det hästskoformade Djävulsgapet, eller Djävulsfallet med en fallhöjd på 80 meter. Vattenfallen uppstod för 200 000 år sedan där floderna Iguazú och Paraná möttes. Idag bildar fallen en naturlig gräns mellan de tre länderna Argentina, Brasilien och Paraguay.”

Iguazu Argentina


Att bara traska runt i flip flops med ryggsäck och se ut som en riktig turist kan verkligen vara helt underbart!
fjärilar iguazudjur argentinaapor argentina fåglar argentinacataratas del iguazu       makeupbylinatravels argentina

Att resa är verkligen en utav de bästa sakerna jag vet och den här resan har verkligen fått mig att inse hur stressade vi är därborta i västvärlden. Här är det inte alls lika utvecklat som hemma, man äter middag med varandra i timmar, umgås på riktigt och mobiltelefonerna ligger långt ner på prioriterings listan. Vi har så mycket att vara tacksamma för i livet, vi får inte glömma bort det!

Ps. Har rejält med träningsvärk i benen idag kan jag lova efter alla backar och trappor vi sprungit runt i. Kram på er!


Du kanske också gillar:
Iguazú vattenfall under skenet av fullmånen
Secret escape | Iguazú