Penslar & Verktyg

Snyggare ögonbrynssax får du leta efter

Det har gått 3 år sedan jag satte BrowGals Eyebrow scissor i mina händer för första gången. Älskade den då, älskar den nu! Det är värt att nämna saxen igen då det säkert är en del som missat den!

BrowGals Eyebrow scissor

Om du missat The Browgal by Tonya Crooks så har jag nämnt märket i ett tidigare inlägg [länk]. Där visade jag upp fler utav deras produkter men det var främst saxen jag blev helt frälst i…

bra ögonbrynssax

Jag har använt den till allt möjligt i jobbet men främst när jag trimmar mina kunders ögonbryn och klipper till lösfransar.

vass makeup sax

Saxen är i rostfritt stål, har korta, skarpa blad och är lätt att vinkla. Den är verkligen supervass och rak, precis som jag vill ha den.

the brow gal

Sen har den ju en unik design som verkligen gör den till den snyggaste saxen jag haft i mina händer! Dessutom älskar jag att den är i en svart design då jag färgar så mycket bryn och väldigt ofta kladdar runt med färg på mina verktyg!

makeupverktyg

Vart du hittar den?

Pris | 195 kr >> Du kan klicka hem den här<<

Penslar & Verktyg

Sonia Kashuk Makeup Brushes | Mina Favoriter

Makeup verktyg kan man inte ha för mycket utav, särskilt inte om man jobbar med dom dagligen. Det är mina bebisar och jag är jätte noga med hur jag sköter dom! Jag har egentligen olika märkesfavoriter när det kommer till verktyg men de som jag använder mest, som jag nämnt förut, är Sonia Kashuk Makeup brushes !


You can’t have too many Makeup tools, especially if you work with them daily. Those are my babies and I am very careful how I handle them! I actually have different favorites from different brands but the ones I use the most, as I mentioned before, is Sonia Kashuk makeup brushes!

Sonia Kashuk Makeup brushes

Märket hittade jag första gången jag var i Usa då jag besökte en Target butik (typ konsum) och jag slogs över hur många varianter och färger de tagit fram till ett bra pris. Jag testade olika men föll för ett set som var enkla, svarta med bubbligt skaft. Sedan dess är det just dom jag använt mig utav mest på jobbet! 
Sonia Kashuk Makeup brushesFörpackningen är kanon också då jag har de största som fodral till mindre verktyg.

Sonia Kashuk Makeup brushes

Varför jag gillar dom? Skaftet har en stor vikt. Som sagt är de väldigt behagliga att jobba med och slinker ner smidigt i borstfodralet. Det är överkomliga priset och de har väldigt bra former på borstarna. Håren är gjorda av syntet och är väldigt lena. Väldigt simpla men gör sitt jobb mer än bra!

Sonia Kashuk Makeup brushes

Då en utav mina fantastiska brynkunder skulle till en Target nyligen passade hon på att hjälpa mig förnya några borstar då de kommit med “guld detaljer.” Jag köpte 7 nya verktyg som komplement till de jag har.

Sonia Kashuk Makeup brushes


OBS! Alla har däremot inte samma kvalité. Jag köpte de ett par vanliga vita och svarta tex och de var ganska hårda/sticksiga. I vilket fall är de bubbliga borstarna grymma och jag tror att de ska gå att få tag i i UK! De har så många fina varianter som jag däremot inte hunnit testa. Så lägg Sonia Kashuk Makeup brushes på minnet om ni vill ha nya roliga borstar till ett rimligt pris! 😉

Makeup & Beauty ProductsPenslar & Verktyg

The BrowGal | Do your face a favor

Nu är det dags för en rejäl djupdykning ner i The BrowGal ‘s brynvärld, som lovat. Märket är grundat och baserat i Los Angeles och efter att ha träffat grundaren, Tonya Crooks, i London så blev jag nyfiken på serien. Som ni vet är ögonbryn min favorit del så nu ska jag skvallra om vad jag tyckte i en lite större recension… 😉


Now it’s time for a deep review exploring The BrowGal world, as promised. The brand is founded and based in Los Angeles and after having met the founder, Tonya Crooks, in London I got curious about the whole series. As you know, eyebrows are my favorite part so now I’ll gossip about what I thought about the products 😉 Please google the rest of the text/ Xo Lina

The BrowGal

Självklart kan jag inte låta bli att jämföra märket med Anastasia Beverly Hills, som dominerat brynmarknaden de senaste åren. Det är nog det brynmärket jag använt mest både privat och i jobbDäremot betyder inte det att ALLT från ABH är det bästa jag använt. The BrowGal har snabbt blivit populärt på marknaden och är en stor favorit bland Hollywoods kändiselit just nu (Megan Fox, Fergie, Gwyneth, Miley, Britney mfl.

The BrowGal

Nu har jag hunnit testa produkterna en del och det som slår mig först är att The Browgal lägger stort fokus på att lära ut och även ser till att du vet hur du ska sköta om verktygen och produkterna. Det är A och O enligt mig!

The BrowGal
Att tex ha en bra pennvässare är viktigt men framför allt att man har RÄTT pennvässare! Visste du att man helst ska ha en pennvässare från samma märke som pennan är från? Annars finns risken att pennvässaren “äter upp” hela din penna. Brow gals Pencil/Highlighter Sharpener.

The BrowGal

Med alla deras Skinny Eyebrow pencils (215 SEK) följer därför en riktigt vass och bra pennvässare med på varje penna! Detta är verkligen guldvärd då det är så lätt att strunta i att vässa om man inte hittar sin separata vässare.

The BrowGal

Pennorna kommer i 6 olika färger…

The BrowGal

De färger som jag tycker gör sig bäst på är utan tvekan 2, 4 och 5 men naturligtvis beror det på varje olik individ jag sminkar. Blonde, den 6:e färgen, tyckte jag var något ojämn i färgen och var lite svår att få till. Återigen ÄLSKAR vässaren!

The BrowGal
Har har vi en ganska så ny produkt, The Convertible Brow , 379 Kr. Får uppdatera er med SEK priset inom kort för jag tror inte ens den hunnit komma ut i Sverige än (?). En klassisk brynskugga/pomade för dig som fyll fylla i brynen. Kan användas både blöt och torr. Gillar den hellre blöt faktiskt och den har br amed pigment!

The BrowGal

En produkt de blivit omtalade för är Second Chance Enhancement Serum (895 SEK) som ska få dina bryn fylligare. Måste säga att den är väldigt innovativ då borsten vibrerar i 3 olika hastigheter för att ökar cirkulationen och bearbeta rötterna för snabbare och synligare resultat.

Innehåll: En patenterad “grön” Restoplex teknik, tillsammans med andra viktiga ingredienser.

The BrowGal

Vad lovar den? Synliga resultat efter bara fyra veckor, passar de som vill få tjockare, vackrare och mer framträdande ögonbryn. Väldigt rinnig så håll inte hylsan upp och ner, så undviker du dyra droppar till spillo;)

Jag har inte hunnit testa den 4 veckor men återkommer med en uppdatering med före och efter bild! Spännande!

The BrowGal
Highlight pennor, 195 Kr, har blivit en grej inom brynbranschen, alltså en penna med en “concealer” samt en highlighter att lägga under brynen. Dessvärre tycker jag att det är rätt så sällan concealerfärgen känns perfekt. De är oftast för gula eller för orangea för min smak. De här två pennorna passar ypperligt för en något mörkare ton av en ljushudfärg. Saknar en riktigt ljus och en riktigt mörk variant också. Highlightsen var fina men lite mörka.

01 Champagne
02 Gold/ Nude

The BrowGal

Eyebrow Gel, (195 SEK), är väldigt klassisk. Genomskinlig, vattenfast och medium hållbar. Ingen jätteskillnad mot någon annan om jag ska vara ärlig då jag tycker de flesta på marknaden är ganska “mjuka.” Skulle vilja ha en starkare variant. Typ samma effekt som hårspray har haha.

l1410128

Saxen (195 SEK) är grym! Tror detta är den snyggaste och bästa saxen jag haft i mina händer! Supervass och rak precis som jag vill ha den. Dessutom älskar jag att den är i en svart design då jag färgar så mycket bryn och väldigt ofta kladdar runt med färg på mina verktyg haha (kladdmaja som jag är)!

The BrowGal

Pincetten (275 SEK) som är designad i kvalitativt stål med lutande spets var också grym! Testade den under hela dagen igår då jag gjorde en hel del bryn och jag gillade den! Bra grepp och igen en vass spets så att man kommer åt. Det här med stål har de verkligen lagt tid på och det känns!

The BrowGal

Efter en längre tid med samma pincett blir dom däremot alltid slöa. Vissa märken erbjuder att du då kan skicka tillbaka pincetten för att den ska slipas. Vem gör det? Inte jag iaf. I stället erbjuder The BrowGal en Pincettvässare (49 SEK) som håller din pincett vass och effektiv. Genialiskt!

The BrowGal

Slutord. Tycker The BrowGal har gjort ett riktigt bra intryck! Jag kommer definitivt att byta ut pincetten och saxen mot det jag använder idag då det var en härlig skillnad. Browwiz & brynskuggan från Abh, kommer jag däremot inte byta ut då jag älskar den magiska konsistensen men Skinny Eyebrow pencils kommer jag att använda som komplement då de var mycket bättre i konsistensen är Abh! Återkommer som sagt gällande Second Chance då jag blev jätte nyfiken på den!

Alla produkterna ovan hittar ni på Kicks under länkarna i texten ovan!


*Produkterna har jag fått som pressprover. Detta påverkar däremot inte mina värderingar eller åsikter om produkterna utan inlägget är helt på mitt initiativ. Dessa kommer alltid förbli personliga och kan inte bli köpta! Läs mer om min policy.

Penslar & Verktyg

Lina Testar | Morris & Luca

*Inlägget innehåller Adlinks. Läs mer om min policy.Makeup verktygen är mina bästa vänner! Därför är det alltid extra kul när man får välkomna fler “vänner” in till borstfamiljen. Denna gång blir det Morris & Luca (Läs mer) som ska testas! Detta är ett svenskt märke som är relativt nytt på marknaden. Alla 19 borstar, som de har i sortimentet, är handgjorda och framtagna med stor omsorg. Detta utifrån noggranna krav på kvalitet och etiska riktlinjer. Handtaget är gjort av trä, och hylsan av aluminium. Följande Inlägg är Uppdaterat
Morris & Luca bra sminkpenslar
I första blicken så trodde jag att det var borstar från den gamla goda tiden på Make Up Store då borstarna såg ut exakt så här för 10 år sedan. Saknar dom såååå då kvalitén var så jädrans bra, tyvärr håller de inte måttet längre:( Därför växte hjärtat lite extra då jag såg att Morris & Luca satsat på det enkla: borstar som gör sitt syfte samt att de håller kostnaden nere!

Bra ögonskuggspenslar

Precis så det ska vara. Mina favorit penslar genom alla tider är tex några penslar som jag köpt i Usa på Target (typ amerikanska varianten av konsum haha) Det behöver inte vara så jädrans fancy! Bara Kvalitén är bra!

Förpackning Morris & LucaSom sagt, första anblicken ger ett intryck av att de noggrant tagits fram och de har verkligen satsat på kvalité. Samtliga Morris & Luca borstar kommer i väldigt fina förpackningar…

 

Makeup borstar Morris & Luca

…och erbjuder de viktigaste borstarna som man behöver ha i sin sminkväska. Sedan jag skrev detta inlägg så har vissa borstar kommit och gått men..

…Vilka sminkborstar behöver man egentligen?
Jag har skrivit ett ganska så stort inlägg om det (se länk nedan) men om vi snackar Morris & Luca så har jag rekommenderat några favoriter från märket nedan!

Jag rekommenderar tex att satsa på: 

No 36 Eyeshadow Smudge Brush (Adlink) – En borste idealisk för att blanda och tona ihop skuggor eller för att sudda ut kajaler. Super för att bygga upp intensitet med skimrande skuggor. Du kan använda borsten till alla lösa och fasta ögonskuggor, men också utan produkt för att blanda, tona ut och sudda skuggor.

No 37  Blending Eyeshadow Brush (Adlink) – 195 Kr  – Oftast är det denna som saknas hemma! En spänstig ögonskuggsborste som används för att blanda och applicera skuggor i globlinjen och på hela ögonlocket. De fluffiga stråna gör det enkelt att blanda, sudda och tona ut alla puderskuggor.

Läs också: Pensel Guide: Vilka Sminkborstar behöver du? (Klicka här)

Morris & Luca pensel kit
Pris?
Priserna på penslarna ligger mellan 145-275Kr och finns att köpa på Åhlens.se (HÄR)

sminkborstar du behöver
Uppdaterat! Sedan jag skrev det här inlägget har de tagit fram ett bortst kit med de mest populära penslarna: No1 Most Wanted Brush Kit (Adlink) för 595 Kr – Man tjänar en liten slant på det!

I kitet ingår:
 No 6 Flawless finish foundation brush (Adlink) – Ord.pr 275 Kr
No 13 Angled Blush Brush (Adlink) – Ord.pr 275 Kr
No 15 Highlighter Brush (Adlink) – Ord.pr 195 Kr
No 37  Blending Eyeshadow Brush (Adlink) – 195 Kr


Makeup tools are my best friends! Therefore it is always so much fun when I can welcome more “friends” into my brush family. This time I will try Morris & Luca! This is a Swedish brand that is relatively new on the market. All 19 brushes, as they have in the range, are handmade and produced with great care. This is based on rigorous quality standards and ethical guidelines. The handle is made of wood, and the “sleeve” of aluminum.

At first glance, I thought it was the same brushes from the “good old days” at Make Up Store (10 years ago) when the brushes looked exactly like them. I miss them soooo much because the quality was so damned good, unfortunately, it´s not really the same anymore;(  Time changes. That´s why my heart grew a little bit extra when I saw that Morris & Luca focused on the simpleness, brushes that make its purpose and that they keep the cost down! Just as it should be. My favorite brushes of all time is, for example some brushes that I bought in the United States at Target (for swedes this is like a traditional “Konsum” store almost haha) It doesn’t need not to be so damned fancy!;)

The brushes were super to work with during this weekend but I will give them a little more time before I give the final review. I want to see how they react when they have been washed a few times.. good brushes should last a few years! Will return with an opinion …;)


*Produkterna har jag fått som pressprover. Detta påverkar däremot inte mina värderingar eller åsikter om produkterna. Dessa kommer alltid förbli personliga och kan inte bli köpta! Läs mer om min policy.