INLÄGGET INNEHÅLLER REKLAM GENOM ANNONSLÄNKAR TILL LYKO.SE

Hudvård & Kroppsprodukter

Lina Testar | Bästsäljaren Tan Revel

Under månaden som gått har jag gett mig på att testa Tanrevel, en spraytan i pocketformat som hyllas i socialamedier och blivit en riktig influencerfavorit! Är den verkligen så bra som alla säger? Här är allt du behöver veta om Tanrevel!

TANREVEL RECENSION

Det dök upp massor av intryck och frågor när jag testades spraytan maskinen från Tanrevel, så nu har jag sett till att göra en utförlig guide till dig som är ny på Tanrevel-fronten!

Guide till dig som är nyfiken på Tanrevel

Ni har varit SÅ många som efterfrågat en recension på Tanrevel, spraytan maskinen för hemmabruk och nu har jag verkligen grottat ner mig i den. Däremot vet ni sedan innan att jag hör till det kräsna laget när det kommer till brun utan sol. Jag ogillar både dess doft, orangea fläckar och känner mig instängd i huden. Nöden har dock ingen lag … Nu har jag testat Tanrevel en hel månad! Har jag ändrat mig? Recension i slutet av inlägget.

 

Tanrevel startkit

Vad är Tanrevel och hur funkar den?
Tanrevel är ett svenskt varumärke (2018) som specialiserats sig på just brun utan sol kategorin. Produkten appliceras med hjälp av en ångbaserad teknologi för att få ett så jämnt och fläckfritt resultat som möjligt, likt en spraytan, fast i pocketformat. Man börjar med ett startkit och fyller sedan på med en påfyllnings vätska med tiden.

Vad ingår i startkitet?
Ett startkit innehåller en pocketmaskin, en flaska med färg samt en laddare.

Vad ska man tänka på innan man använt Tanrevel?
För att få ett så bra resultat som möjligt krävs det några enkla förberedelser:

1. Exfoliera 
Se till att peela huden 24h innan tanrevel för att ta bort döda hudceller. Det är inget specifikt för just den här produkten utan rekommenderas alltid för att få en långvarig solbränna.

2. Ladda din Tanrevel
Det tar ca 2h att ladda den fullt och det görs med hjälp av en Usb-sladd.

3. Återfukta inte huden innan
Du ska inte applicera tanrevel på en direkt återfuktad hud. Då finns det risk att formulan inte fäster på huden och då försvinner snabbare. Därför rekommenderar jag istället att återfukta huden ordentligt dagen innan istället.

Tanrevel fungerar utmärkt att applicera både morgon och kväll så anpassa den till din rutin!

Hur funkar tanrevel spray

Steg för steg – Så här gör du:

1. Fyll på din tanrevel med vätska i behållaren på baksidan.

2. Håll maskinen upprätt och dra ner locket (det börjar spraya). Rör i långsamma rörelser och blunda när du sprayar.

3. För bästa applicering ha ett avstånd på 10-15 cm från ditt ansikte. Spraya från ena kinden till den andra och följ ett U-mönster, spraya sedan T-zonen (panna, näsa).

4. Låt färgen sätta sig i 2-3 minuter och upprepa sedan proceduren en gång till. Detta är frivilligt för att bygga en bra grundbränna men du kan själv välja hur ofta du vill spraya beroende på hur brun du vill vara. Du behöver inte skölja av färgen.

5. Det tar 30-60 minuter för färgen att utvecklas sedan fortsätter den att utvecklas i upp till 6 timmar. Så börja med ett tunt lager tills du lär känna produkten.

Färg Tanrevel spraytan

Vad ska man tänka på efter att man använt Tanrevel?
Efter applicering rekommenderas att man väntar minst 2 timmar innan man applicerar krämer eller flytande smink. Ju längre du väntar desto längre får färgen verka!

Kan man använda Tanrevel på hela kroppen?
Absolut, det går fint! Däremot är inte behållaren gjord för att rymma så mycket färg så att det räcker till hela kroppen. Det blir lite mer jobb att fylla på behållaren bara.

Hur länge håller en Tanrevel flaska?
En flaska innehåller 60 ml och beräknas räcka till ungefär 20-40 applikationer. Det beror ju dock på hur mycket du använder och hur ofta du sprayar. Flaskans hållbarhet är 8 månader från att du öppnat den.

Hur doftar Tanrevel?
Tanrevel har en svag doft av tropisk kokosnöt och utlovar en icke brun-utan-sol doft.

Vilken färg ger Tanrevel?
Tanrevel innehåller naturliga ingredienser bla aloe vera och valnötsextrakt samt en smula grönt pigment för att du inte ska få den där orange:a tonen i ansiktet. Färgerna som går att välja på är Tanrevels Originalfärg och Luxury Dark

Vilken färg ska du välja?
Skillnaden mellan dem är att Originalet är anpassad till dem flesta hudtoner och Luxury Dark är violbaserad och är lite mer anpassad till varmare hudtoner.

Vad kostar Tanrevel och var kan man köpa den?
Starkit kostar 799 kr
Original Refill 299 kr
Luxury Dark Refill 299 kr

Tanrevel finns att köpa på deras egna hemsida eller på Lyko.se (länkat till ovan)

Före och efter tanrevel
Till vänster: Före Tanrevel.  Till höger: 1h efter spayning. Färgen fortsätter att verka i upp till 6h efter sprayning.

Linas recension – så tyckte jag om Tanrevel

Bakgrund
För att vara en riktig brun-utan-sol skeptiker så har jag verkligen sett fram emot att testa den här produkten. Det vimlar dock av både ris och ros ute på nätet så det är lätt att dra på sig en hel del fördomar och förväntningar innan man själv testar produkten grundligt. Allra mest för att det är just en bus-produkt.

Start
Ivrig som man är ställde jag mig en eftermiddag, redo för att testa startkitet på studs. Insåg ganska snabbt att produkten både behöver laddas och ansiktet preppas ordentligt, en viktig detalj om du vill ha ett bra resultat. Jag såg därför till att peela och återfukta huden ordentligt med en bra ansiktsmask inför användandet kvällen efter istället.

Dagen efter tvättade jag först av ansiktet med en beauty towel för att få bort dagens naturliga oljor på huden samt för att undvika att torka ut ansiktet allt för mycket. Detta har jag läst i åtskilliga recensioner (att många upplever sig torra vid användandet) men detta tror jag beror på att man missar att återfukta ordentligt kvällen innan samt dagen efter. För att undvika en torrkänsla sprayade jag faktiskt ansiktet med en återfuktande ansiktsmist straxt innan för att jag inte skulle vara alltför torr vid applicering. Det fungerade utmärkt och jag upplevde inte att det förändrade resultatet!

När det väl var dags var både förpackning och instruktioner enkla att tyda. Pocketmaskinen var lätt att både fylla på och förstå sig på. Allt är liksom enkelt om man följer instruktionerna.

Färg
Jag som testar har en ganska så ljus olivfärgad hudton med varma inslag. Därför valde jag att direkt gå på den färg som rekommenderas till en något varmare hud, Luxury Tan. (Jag ska se till att testa om Originalfärgen funkar lika bra på mig inom kort!)

Applicering
Väl vid applicering följde jag mönstret som angivits i instruktionerna och började med ett tunt lager. Här blir man medveten om att det gäller att hålla andan medans maskinen sprayar. Därför behöver jag pausa då och då genom att sticka ut huvudet från badrummet för att andas. För badrummet fylls ju såklart av sprayen. Därför kan det vara en bra idé att faktiskt stå i duschen. Första lagret går fint att applicera jämnt, visst kan små partier ibland få lite extra produkt på sig men det jämnar jag snabbt ut med fingret. Det tunna lagret skänker mig direkt en mjuk solbrun touch, imponerande med tanke på att färgen ska utvecklas ytterligare. Här kan det nog vara lätt att gå loss och spraya för mycket. Gör inte det! Vänta istället 2-3 minuter för att applicera ett till tunt lager för att förstärka och skapa en bra grundbränna. Efter applicering väntade jag två timmar och la sedan ett jättetunt fuktkrämslager innan läggsdags. Glöm inte det!

Doft
De flesta bus-märken idag utlovar en minimal doft av den klassiska brun utan sol odören som fäster sig på huden. Doften är en av de största anledningen till att jag ogillar brun utan sol för de flesta misslyckas med det löftet. Detsamma gäller Tanrevel, de lovar en tropisk kokoshistoria. Till en början kan jag gå med på att den doftar mindre än andra. Trots det känner jag den klassiska bus-doften väldigt distinkt bakom den tropiska doften under det första dygnet ändå. Det som däremot imponerat är att den är putsväck dag 2-4! Helt klart acceptabelt och något jag kan förbise då resultatet är värt det!

Resultat
För dagen efter visar sig en riktigt snygg solbrunfärg! Jätteimponerad då den verkligen ser äkta ut. Kanske blev lite väl brun första dagen/gången men vid kommande användning såg jag till att bara satsa på ett lager. Att använda bus i sprayformat var ju dessutom nytt för mig och jag blev verkligen positivt överraskad över att jag gillade det så mycket mer än det klassiska mousseformatet. Inget kladd, inget ojämnt resultat, och ingen busdoft som hänger sig fast en vecka på huden. Det som däremot imponerar mest är smidigheten och hur enkelt det faktiskt är att få till den där solkyssta looken på ett dygn. Kommer absolut att fortsätta användas!

Hudvård & Kroppsprodukter

Snabbt solbrun med Tea to Tan Face & Body

Har man inte det där gyllenbruna pigmentet som naturligt skänker ett magiskt glow på huden så får man fuska fram det! Här kommer ett produkttips som snabbt gör dig solbrun utan varken solning eller brun utan sol!

tea to tan recension

Hört talas om en bronzer i sprayform till både kropp och ansikte?
Tea to Tan Face & Body
är en flytande bronzer i sprayform som du använder när du tillfälligt vill trolla fram en snygg och hållbar solbränna som du sedan kan tvätta av vid läggdags. Det är alltså ingen Brun utan sol utan en bronzer som du smidigt kan använda i hela ansiktet och på kroppen.

En av mina absoluta favoriter
Jag kom över den här smarta produkten från By Terry för några år sedan och det blev snabbt en megafavorit då jag inte är något jättefan av varken brun utan sol eller spraytan. Produkten är rejält hyllad för sina många fördelar (läs om dem längre ner) och kan trolla fram en solbrun hud på bara några sekunder!

bli brun snabbt

Ett smart alternativ till brun utan sol
De tillfällen jag snabbt vill bli solbrun eller förstärka min solbränna så använder jag antingen solpuder eller produkter som Tea to Tan! Det är ett jättebra alternativ om du, som jag, inte gillar att använda brun utan sol produkter.

Brun utan sol ger ju dock en lite mer långvarig färg men jag tycker att ett “Face tan water” har massa fördelar trots att det är kortvarig färg!

Fördelarna med att använda Tea to Tan Face & body?
Då jag inte är ett så stort fan av brun utan sol produkter vill jag poängtera tre stora fördelar med Tea to Tan Face & Body! Till skillnad från en brun utan sol så känns den helt viktlös på. Med andra ord ingen instängd känsla på huden. Är så känslig för den känslan! Den andra viktiga delen är doften. Tea to tan har ingen specifik “brun utan sol doft” utan doftar endast svagt av dess ingredienser. En klassisk mjuk By terry doft men med en brutal lägre dos av ros skulle man kunna säga. Till sist krävs det ingen specifik förberedelse av den här produkten (inför en bus-produkt behöver man oftast peela kroppen innan). Ska du iväg på ett lite festligare tillfälle på kvällen kan du enkelt applicera den innan du ska iväg utan massa timmars skrubbande och smörjande som ibland krävs för en brun utan sol.

by terry tea to tan

Vad innehåller Tea to Tan Face & Body?
Tea to Tan är alltså en vattenbaserad bronzer som innehåller antioxidanter från svart och rött te samt vitaminer från körsbär! Det upplevs som ett brunt vatten med två faser i då det på botten av flaskan ligger ett tunt guldskimmer (superdiskret) som gör solbrännan ännu mer effektfull! Man behöver alltså skaka flaskan ordentligt så att det blandas väl men vill man skippa skimret undviker du helt enkelt att skaka produkten.

fake tan på flaska

Hur applicerar man ett face tan water?
Du kan applicera Tea to tan med en bomullsrondell, en tan applicator (klassisk fake-tan vante) eller med en bra borste. Personligen gillar jag de två första alternativen. Bomullsrondell i ansiktet då jag vill vara mer noggrann och en fake-tan vante på kroppen då man snabbt vill få resultatet på större partier.

Färgar den inte av sig?
Innehållet är helt kladdfritt när det torkat in! Jag var jätte skeptiskt i början när jag testade den för första gången för några år sedan men jag körde ett rejält skrubbtest med en vit handduk innan jag klädde på mig kläderna ovan på och det satt utan problem!

recension tea to tan

Min recension | Resultatet

På bilden ovan har jag applicerat två lager av produkten. Jag har skakat flaskan så att jag fått med guldskimret och som du ser ger det ett väldigt diskret skimmer på huden! Resultatet ser trovärdigt ut och för att få en ännu naturligare look brukar jag jämna ut den solbruna färgen på några parti (tex under ögon lite näsa och haka) med en något ljusare concealer. På så sätt får jag mer djup och form i looken då det annars kan se lite konstigt ut att vara helt jämnbrun i hela ansiktet. Jag är verkligen ett jätte fan av den här produkten och tycker den blir superfin på. Varma rekommendationer!

Pris | 719 kr>>Du hittar Tea to Tan Face & Body här<<
Du hittar även produkten i ett kit där man får en liten resestorlek med på köpet för samma pris här!