INLÄGGET INNEHÅLLER REKLAM GENOM ANNONSLÄNKAR TILL LYKO.SE

Månadens Favoriter

Månadens Favoriter | Maj 2021

Maj har swishat förbi i en rasande fart men trots det bjöd månaden på några skönhetsprodukter som imponerade! Bra grejer måste man tipsa om, så här kommer #Månadens Favoriter!

Vad innebär “Månadens Favoriter”?
Som Makeupartist och skönhetsbloggare testar jag dagligen nya sminkprodukter. Produkter som jag älskar från första stund eller som jag kommer på mig själv med att använda lite extra mycket blir sedan favoriter som jag varje månad delar med mig av till er! De sammanfattas i ett “Månadens Favoriter”- inlägg här på bloggen och sen ger jag en muntlig recension och visar hur de används på min Insta Story. Missar du något inlägg har du dem alltid sparade i mina highlights på Instagram.

Produkter utöver favoriterna som använts i looken:

Touche Eclat Le Teint Bd40 (foundation)
Hyaluronic Hydra-Concealer (nyans 300)
Shade & Diffuse Eye Brush (concealer borste)
Pixi + Louise Roe Cream Rouge Palette (rouge + läppar)
Lorac PRO Palette Soleil (ögonskuggspalette)
Brushes & Tools The Eye Kit (bra penslar till ögon)
L’Oréal Paris x Elie Saab Le Volume Haute Couture Black  (mascara)

1# Spraytan kit | Tanrevel

Vad är Tanrevel och hur funkar den?
Tanrevel är ett svenskt varumärke (2018) som specialiserats sig på just brun utan sol kategorin. Produkten appliceras med hjälp av en ångbaserad teknologi för att få ett så jämnt och fläckfritt resultat som möjligt, likt en spraytan, fast i pocketformat. Man börjar med ett startkit och fyller sedan på med en påfyllnings vätska med tiden.

Vad ingår i startkitet?
Ett startkit innehåller en pocketmaskin, en flaska med färg samt en laddare.

Vilken färg ska du välja?
Färgerna som går att välja på är Tanrevels Originalfärg (följer med i startkitet) och Luxury Dark! Båda innehåller naturliga ingredienser (bla aloe vera och valnötsextrakt) samt en smula grönt pigment för att du inte ska få den där orange:a tonen i ansiktet.

Skillnaden mellan dem är att Originalet är anpassad till dem flesta hudtoner och Luxury Dark är violbaserad och är lite mer anpassad till varmare hudtoner (den har jag använt mest på min hud).


Till vänster: Före Tanrevel.  Till höger: 1h efter spayning. Färgen fortsätter att verka i upp till 6h efter sprayning.

Linas recension  |
Jätteimponerad då resultatet ser äkta ut. Kanske blev lite väl brun första gången men vid kommande användningar har jag sett till att bara satsa på ett lager. Att använda bus i sprayformat var ju dessutom nytt för mig och jag blev verkligen positivt överraskad över att jag gillade det så mycket mer än det klassiska mousseformatet. Inget kladd, inget ojämnt resultat, och ingen busdoft som hänger sig fast en vecka på huden. Det som däremot imponerar mest är smidigheten och hur enkelt det faktiskt är att få till den där solkyssta looken på ett dygn. Kommer absolut att fortsätta användas!

En utförlig recension samt tips och tricks vid användning hittar du i mitt tidigare inlägg om Tanrevel. Där kan läsa både ris och ros om produkten!

Pris | 799 kr  >>Du hittar tanrevel här<< (Länk till Lyko.se)

2# Instant Volumizing hair mousse | Rituals *Nyhet*

Rituals är inte precis okända för sina magiskt doftande produkter så när märket gick ut med att de utökar sin Elixir Hair Collection blev jag lyrisk! Jag älskar deras hårserie sen tidigare och blev påmind om den nu när de släppte ett par stylingnyheter. Nyheten Instant Volumizing hair mousse har jag fullkomligt missbrukats här hemma och dessutom har jag plockat fram fler av de tidigare stylingprodukterna  från Rituals som jag tidigare varit nöjd med men glömt bort! 

Varför blev Instant Volumizing hair mousse en Månadens favorit?

Rituals moussenyhet fungerar egentligen som en helt vanlig hårmousse men doften utmärker sig något så alldeles extra. Allt i Elixir Hair Collection doftar så makalöst gott och fyller verkligen ett helt rum efter lite hårfix. Den är värd att testas bara därför! Jag applicerar den i handdukstorkat hår direkt efter värmeskyddet (Protecting Blow Dry Spray) och fönar sedan håret som vanligt, upp och ned. Den ger som väntat ett tjockt och fylligt hår fullt av volym utan att kännas alltför klibbig då den har en fuktreglerande formula som inte ska klibba. Håret lämnas med en lätt och behaglig känsla som håller i 2-3 dagar. Formulan är dessutom berikad med arganolja samt ekologiskt ris som skyddar, stärker och ger näring åt håret.  Mumma!

Pris | 110 kr   >>Du hittar mousse-nyheten här<< (Länk till Rituals.se)
Kommer även att finnas på Åhléns from Juni.

3#  Retexturing Treatment | Exuviance

En gammal goding gjorde sig påmind i dagarna då det var dags att pyssla om benen lite. Torra fnasiga ben är ju inte helt ovanligt nu under skiftet av säsong! Torrare luft bidrar till att vår hud inte får lika mycket fukt och torra ben som fäller av sig på våra byxor är ett faktum. Det finns faktiskt en snabb lösning!

Den tidigare förpackningen var turkos. Den nya upplagen har exakt samma innehåll som tidigare.

Varför är detta en Månadens Favorit?
Oftast räcker det inte med att smörja in sig för vips så blir benen torra och nariga igen. Mitt bästa tips är då att använda en kroppskräm med lite syra i. Jag skojar inte…på morgonen är allt fnas som bortblåst på ben och armar! Det finns många varianter på marknaden men jag har sedan flera år använt Exuviance egna Retexturing Treatment. Du använder krämen på kvällen efter att du duschat och sen lägger du dig. Klart! Under natten exfolieras huden samtidigt som den återfuktas och på morgonen är allt puts väck! Geniprodukt, då den bara trollar bort allt fnas. Den fungerar lite som en bra enzympeeling fast på kroppen kan man säga.. Viktigt dagen efter dock är att du är noga med solskydd!

Även bra för inåtväxande hårstrån och knottriga överarmar
Den är även bra för dig som ofta får inåtväxande hårstrån då den förebygger detta samt så exfolierar den och mjukgör knottriga överarmar!

Vad innehåller den?
AHA sätter igång cellförnyelsen och ger sedan förnyad elasticitet till huden, PHA återfuktar och stärker huden.

Den tidigare förpackningen (Länk till Nordic Feel)

Pris | 379 kr >>Retexturing Treatment <<  Du hittar den på salong eller på Exuviance.se

 


Hoppas du hittar en favorit bland produkterna!
Kram Lina

 

INLÄGGET INNEHÅLLER REKLAM GENOM ANNONSLÄNKAR TILL LYKO.SE

Hudvård & Kroppsprodukter

Lina Testar | Bästsäljaren Tan Revel

Under månaden som gått har jag gett mig på att testa Tanrevel, en spraytan i pocketformat som hyllas i socialamedier och blivit en riktig influencerfavorit! Är den verkligen så bra som alla säger? Här är allt du behöver veta om Tanrevel!

TANREVEL RECENSION

Det dök upp massor av intryck och frågor när jag testades spraytan maskinen från Tanrevel, så nu har jag sett till att göra en utförlig guide till dig som är ny på Tanrevel-fronten!

Guide till dig som är nyfiken på Tanrevel

Ni har varit SÅ många som efterfrågat en recension på Tanrevel, spraytan maskinen för hemmabruk och nu har jag verkligen grottat ner mig i den. Däremot vet ni sedan innan att jag hör till det kräsna laget när det kommer till brun utan sol. Jag ogillar både dess doft, orangea fläckar och känner mig instängd i huden. Nöden har dock ingen lag … Nu har jag testat Tanrevel en hel månad! Har jag ändrat mig? Recension i slutet av inlägget.

 

Tanrevel startkit

Vad är Tanrevel och hur funkar den?
Tanrevel är ett svenskt varumärke (2018) som specialiserats sig på just brun utan sol kategorin. Produkten appliceras med hjälp av en ångbaserad teknologi för att få ett så jämnt och fläckfritt resultat som möjligt, likt en spraytan, fast i pocketformat. Man börjar med ett startkit och fyller sedan på med en påfyllnings vätska med tiden.

Vad ingår i startkitet?
Ett startkit innehåller en pocketmaskin, en flaska med färg samt en laddare.

Vad ska man tänka på innan man använt Tanrevel?
För att få ett så bra resultat som möjligt krävs det några enkla förberedelser:

1. Exfoliera 
Se till att peela huden 24h innan tanrevel för att ta bort döda hudceller. Det är inget specifikt för just den här produkten utan rekommenderas alltid för att få en långvarig solbränna.

2. Ladda din Tanrevel
Det tar ca 2h att ladda den fullt och det görs med hjälp av en Usb-sladd.

3. Återfukta inte huden innan
Du ska inte applicera tanrevel på en direkt återfuktad hud. Då finns det risk att formulan inte fäster på huden och då försvinner snabbare. Därför rekommenderar jag istället att återfukta huden ordentligt dagen innan istället.

Tanrevel fungerar utmärkt att applicera både morgon och kväll så anpassa den till din rutin!

Hur funkar tanrevel spray

Steg för steg – Så här gör du:

1. Fyll på din tanrevel med vätska i behållaren på baksidan.

2. Håll maskinen upprätt och dra ner locket (det börjar spraya). Rör i långsamma rörelser och blunda när du sprayar.

3. För bästa applicering ha ett avstånd på 10-15 cm från ditt ansikte. Spraya från ena kinden till den andra och följ ett U-mönster, spraya sedan T-zonen (panna, näsa).

4. Låt färgen sätta sig i 2-3 minuter och upprepa sedan proceduren en gång till. Detta är frivilligt för att bygga en bra grundbränna men du kan själv välja hur ofta du vill spraya beroende på hur brun du vill vara. Du behöver inte skölja av färgen.

5. Det tar 30-60 minuter för färgen att utvecklas sedan fortsätter den att utvecklas i upp till 6 timmar. Så börja med ett tunt lager tills du lär känna produkten.

Färg Tanrevel spraytan

Vad ska man tänka på efter att man använt Tanrevel?
Efter applicering rekommenderas att man väntar minst 2 timmar innan man applicerar krämer eller flytande smink. Ju längre du väntar desto längre får färgen verka!

Kan man använda Tanrevel på hela kroppen?
Absolut, det går fint! Däremot är inte behållaren gjord för att rymma så mycket färg så att det räcker till hela kroppen. Det blir lite mer jobb att fylla på behållaren bara.

Hur länge håller en Tanrevel flaska?
En flaska innehåller 60 ml och beräknas räcka till ungefär 20-40 applikationer. Det beror ju dock på hur mycket du använder och hur ofta du sprayar. Flaskans hållbarhet är 8 månader från att du öppnat den.

Hur doftar Tanrevel?
Tanrevel har en svag doft av tropisk kokosnöt och utlovar en icke brun-utan-sol doft.

Vilken färg ger Tanrevel?
Tanrevel innehåller naturliga ingredienser bla aloe vera och valnötsextrakt samt en smula grönt pigment för att du inte ska få den där orange:a tonen i ansiktet. Färgerna som går att välja på är Tanrevels Originalfärg och Luxury Dark

Vilken färg ska du välja?
Skillnaden mellan dem är att Originalet är anpassad till dem flesta hudtoner och Luxury Dark är violbaserad och är lite mer anpassad till varmare hudtoner.

Vad kostar Tanrevel och var kan man köpa den?
Starkit kostar 799 kr
Original Refill 299 kr
Luxury Dark Refill 299 kr

Tanrevel finns att köpa på deras egna hemsida eller på Lyko.se (länkat till ovan)

Före och efter tanrevel
Till vänster: Före Tanrevel.  Till höger: 1h efter spayning. Färgen fortsätter att verka i upp till 6h efter sprayning.

Linas recension – så tyckte jag om Tanrevel

Bakgrund
För att vara en riktig brun-utan-sol skeptiker så har jag verkligen sett fram emot att testa den här produkten. Det vimlar dock av både ris och ros ute på nätet så det är lätt att dra på sig en hel del fördomar och förväntningar innan man själv testar produkten grundligt. Allra mest för att det är just en bus-produkt.

Start
Ivrig som man är ställde jag mig en eftermiddag, redo för att testa startkitet på studs. Insåg ganska snabbt att produkten både behöver laddas och ansiktet preppas ordentligt, en viktig detalj om du vill ha ett bra resultat. Jag såg därför till att peela och återfukta huden ordentligt med en bra ansiktsmask inför användandet kvällen efter istället.

Dagen efter tvättade jag först av ansiktet med en beauty towel för att få bort dagens naturliga oljor på huden samt för att undvika att torka ut ansiktet allt för mycket. Detta har jag läst i åtskilliga recensioner (att många upplever sig torra vid användandet) men detta tror jag beror på att man missar att återfukta ordentligt kvällen innan samt dagen efter. För att undvika en torrkänsla sprayade jag faktiskt ansiktet med en återfuktande ansiktsmist straxt innan för att jag inte skulle vara alltför torr vid applicering. Det fungerade utmärkt och jag upplevde inte att det förändrade resultatet!

När det väl var dags var både förpackning och instruktioner enkla att tyda. Pocketmaskinen var lätt att både fylla på och förstå sig på. Allt är liksom enkelt om man följer instruktionerna.

Färg
Jag som testar har en ganska så ljus olivfärgad hudton med varma inslag. Därför valde jag att direkt gå på den färg som rekommenderas till en något varmare hud, Luxury Tan. (Jag ska se till att testa om Originalfärgen funkar lika bra på mig inom kort!)

Applicering
Väl vid applicering följde jag mönstret som angivits i instruktionerna och började med ett tunt lager. Här blir man medveten om att det gäller att hålla andan medans maskinen sprayar. Därför behöver jag pausa då och då genom att sticka ut huvudet från badrummet för att andas. För badrummet fylls ju såklart av sprayen. Därför kan det vara en bra idé att faktiskt stå i duschen. Första lagret går fint att applicera jämnt, visst kan små partier ibland få lite extra produkt på sig men det jämnar jag snabbt ut med fingret. Det tunna lagret skänker mig direkt en mjuk solbrun touch, imponerande med tanke på att färgen ska utvecklas ytterligare. Här kan det nog vara lätt att gå loss och spraya för mycket. Gör inte det! Vänta istället 2-3 minuter för att applicera ett till tunt lager för att förstärka och skapa en bra grundbränna. Efter applicering väntade jag två timmar och la sedan ett jättetunt fuktkrämslager innan läggsdags. Glöm inte det!

Doft
De flesta bus-märken idag utlovar en minimal doft av den klassiska brun utan sol odören som fäster sig på huden. Doften är en av de största anledningen till att jag ogillar brun utan sol för de flesta misslyckas med det löftet. Detsamma gäller Tanrevel, de lovar en tropisk kokoshistoria. Till en början kan jag gå med på att den doftar mindre än andra. Trots det känner jag den klassiska bus-doften väldigt distinkt bakom den tropiska doften under det första dygnet ändå. Det som däremot imponerat är att den är putsväck dag 2-4! Helt klart acceptabelt och något jag kan förbise då resultatet är värt det!

Resultat
För dagen efter visar sig en riktigt snygg solbrunfärg! Jätteimponerad då den verkligen ser äkta ut. Kanske blev lite väl brun första dagen/gången men vid kommande användning såg jag till att bara satsa på ett lager. Att använda bus i sprayformat var ju dessutom nytt för mig och jag blev verkligen positivt överraskad över att jag gillade det så mycket mer än det klassiska mousseformatet. Inget kladd, inget ojämnt resultat, och ingen busdoft som hänger sig fast en vecka på huden. Det som däremot imponerar mest är smidigheten och hur enkelt det faktiskt är att få till den där solkyssta looken på ett dygn. Kommer absolut att fortsätta användas!