Uncategorized

WHAT IS REALLY MINERAL MAKEUP?

Söker du en bas som inte täpper igen porerna och är skonsam mot huden? Bra, då kan mineralsmink vara något för dig men varför är de så populära och vad är egentligen ett bra mineralsmink?

Mineralsmink, består endast av naturliga mineraler och man slipper då kemiskt framställda produkter och parfymer i innehållet. Ett bra mineralpuder lägger sig inte som en tjock hinna på ansiktet utan resultatet blir utjämnande och ger huden en naturlig lyster.

 

/Looking for a base that doesn’t clog your pores and is gentle on your skin? Good, then mineral makeup is right for you, but why is minerals so popular and what is actually a good mineral makeup?

Mineral makeup consists only natural minerals and it has no chemically produced products and perfumes in the content. A good mineral powder will not lie in a thick layer on your face, but the result is smoothing and gives the skin a natural glow.

Mineralsmink rekommenderas till alla men främst för dig som har problem med din hud. För dig kan det nämligen vara extra bra då mineraler irriterar minimalt på huden och riktar in sig på att ta bort rodnad, pigmenteringar, acne och i vissa fall anti aging effekt. Mineralsmink fungerar även som solskydd om mineralerna titandioxid och zinkoxid ingår!

 

Var uppmärksam när du köper mineralsmink! Många märken marknadsför sig som mineralsmink trots att det inte innehåller 100% naturliga mineraler. Det räcker nämligen att produkten har ett fåtal procent mineraler för att det ska få marknadsföra sig som mineralsmink.

 

Många utav de lite ”billigare” märkena blandar därför ut sina mineraler med andra ingredienser som inte är lika snälla mot huden. Var noga när du väljer och läs alltid på innehållsförteckningen! Ju färre ingredienser desto naturligare produkt och det som nämns först är det som produkten innehåller mest utav! 

 

 

/Mineral makeup is recommended for all skin types but especially if you have problems with your skin. For you, it may in fact be extra good because minerals minimally irritating the skin and focuses on removing redness, pigmentation, acne, and in some cases gives you an anti-aging effect. Mineral makeup also acts as a sunscreen if the mineral titanium dioxide and zinc oxide are included!
 
Be aware when you buy mineral makeup that many brands market themselves as mineral makeup even though it does not contain 100% natural minerals. It is enough that the product possesses a few percent minerals for it to get to market themselves as mineral makeup.
 
Many of the “cheaper” brands mixes out the minerals with other ingredients that are not as kind to the skin. Be careful when you choose, and always read the table of contents! The fewer ingredients, the more natural product and the first mentioned is the one that contains mostly out!

 

Jag testar just nu en ny bas från ett lite lyxigare mineral märke som heter Colorescience. Jag har alltid haft en liten fördom mot att bara använda pudriga produkter i ansiktet då jag är ganska torr men produkterna ger verkligen ett positivt synligt resultat och därför vill jag visa upp vad jag hittat! Dessutom använder sig märket av få och bra ingredienser!

/Im Currently testing a new base from a little more luxurious mineral brand called Color Science. I usually don’t like to work with only powdery products on my face because I’m pretty dry but the products really give a positive visible result and therefore I want to show you what I found!

 

 

 

 

Skin brightening face primer spf 20

Vad den gör

 

-Boostar lystern
-Lätt gul ton ljusar upp huden
-Slätar ut huden inför makeup


Så här tyckte jag:
 En primer lägger du på innan basen för att få ett jämnare resultat. Den här produkten har en h
ärlig konsistens. Den är liksom “trögare” att smörja på än vanliga primers vilket gjorde att man verkligen känner att den jämnar ut huden! Mina porer blev mindre och trots det växlande vädret håller sig basen matt och sitter jätte bra under hela dagen! Den har en svag doft av c-vitamin vilket gör att man känner sig super fräsch! Colorscience face primers finns i 6 varianter! PRIS: 475:-

/This is a primer that you use before your makeup to get an even and brighter complexion to put makeup on and to also get a more long lasting result! My thoughts about the product: I just love this texture! It’s pretty thick which felt better than expected. You can really feel how the product evens out your skin and the result was amazing! My pores got smaller and the makeup stayed matt all day long! Price: 475SEK

 

  

Borstens kvalitet har väldigt stor betydelse för resultatet då en sämre borste kan bidra till att pudret inte kan arbetas in på rätt sätt. 

Pressed mineral foundation

Vad den gör…

– Ger medium till full täckning
–  Perfekt att ha varje dag eller för att kamouflera
– Innehåller vitaminer och antioxidanter
– Ger en mjuk känsla till huden

 

Så här tyckte jag:  Wow, här ser man verkligen en stor skillnad på före- och efter-bilden nedan! Produkten lägger du på med en liten kabukiborste i cirkulära rörelser. Borsten kan verkligen vara avgörande! Om borsten inte är gjord av äkta hår yr mineralpudret omkring i stället för att lägga sig på huden. Pudret ger en jämn finish med jätte fin lyster! Jag älskar den här! PRIS: 545:-

/My thoughts: Wow, this looks really good, a big difference between the before and after picture below! The product I added on with a kabuki brush in small circular motions. The brushes quality is important, If the brush is not made of real hair the mineral can just fly around instead of being put on the skin. The powder gives a smooth finish with very fine luster! I love this! PRICE: 545: –
Mina porer och linjer blev mindre och min hud höll sig matt hela dagen! Bilden har inga filter, andra ljus eller någon slags retusch! 

 

Sunforgettable® mineral sunscreen spf 30

 

Vad den gör

•Bättrar på UVA/UVB skydd
•Bättrar på din makeup under dagen
•Lätt täckande & lätt att applicera
Så här tyckte jag:  En bra produkt att ha i handväskan om man lätt blir lite glansig under dagen och brukar använda massa puder för att ta bort det. Produkten lägger sig tunt på huden och fräschar upp. Det var något svårt att få ut produkten i början men efter ett tag så kom man på tekniken. PRIS: 495:-

Sunforgettable lip shine SPF 35 

Vad de gör

 

•Ger en naturlig glans
•Säker, ger ett direkt UVA/UVB skydd– SPF 35!
•Långvarig återfuktning
Så här tyckte jag: Härligt läppglans i fina nyanser. Jag testade färgen Champagne som gav en nude känsla med en liten plumpande effekt. Den här produkten kan du ha i solen vilket du faktiskt inte kan vara med många läppglans. Den svag doften av mentol gav också ett plus i kanten då man kände sig väldigt fräsch!
 
PRIS: 245:-

Colorscience Inköpsställen i Sverige:

Conturkliniken i Stockholm

Behandlings Centret Hud och Kroppsvård i Luleå

Löfving Kliniken Göteborg

Skin Fashion Clinic i Kungsbacka 

 

 

Lämna en kommentar

MINA FAVORITER JUST NU